Wellness-fitness tanfolyam

Wellness-fitness tanfolyam

A mozgás, a táplálkozás és a lelki egyensúly - ezek együttesével megszerezhetjük azt a fizikai és lelki stabilitást, amely magabiztossá tesz a mindennapi életben. Wellness-fitness tanfolyamunk lépésről lépésre vezeti be Önt a különböző sportok, sportágak, az egészséges táplálkozás, a lelki egyensúly, szépségápolás ismereteibe. 

9 950 Ft helyett

csak 
8 955 Ft */hó
* A tanfolyam tartalmazza az ELO Könyvkiadó Kft. tananyagsorozatát. Az ár online bankkártyás fizetés esetén érvényes.
Információk
Tempó
Tematika
Árak

Vizsga partnerintézményünknél - Wellness-fitness tanfolyam

A tanfolyam leckéit távoktatás formájában, egyedileg meghatározott ütemben sajátíthatja el, és az összes házi feladat visszaküldése, valamint a záróteszt sikeres teljesítése esetén a tanfolyam végén igazolást állítunk ki. Azonban lehetősége van partnerintézményünknél államilag elismert OKJ-s bizonyítványt is szerezni. Amennyiben él ezzel a lehetőséggel, akkor az alábbiakat kell tennie:
1. lépésben az ELO Könyvkiadó Kft. távoktatási tananyagsorozatának segítségével egyénileg, de az Európai Levelező Oktatási Kft. által biztosított szaktanári segítséggel távoktatás formájában sajátítja el az ismeretanyagot,
2. lépésben jelentkezik és személyesen részt vesz a szakmai partnerintézményünk által szervezett kedvezményes képzésen és gyakorlaton, ami a sikeres szakmai vizsga biztosítéka. Az OKJ-s képzést és a vizsgát is partnerintézményünk szervezi.

Miért?
Mert a nálunk elsajátított szakmai, elméleti és gyakorlati tudás birtokában olyan szakképzett sportoktató válik Önből, aki a mozgásgazdag életmódra nevelés jegyében magas színvonalú sportfoglalkozásokat tarthat alkalmazottként, vagy saját fitnesz szalonjában (ehhez lásd a Sikeres vállalkozás alapjai c. képzésünket).

Mit?
Államilag elismert, alsó középfokú sportoktató (OKJ 31 813 01) rész-szakképesítést szerezhet a következő sportágakban: aerobic, testépítés-fitness, táncsport, amennyiben jelentkezik a partnerintézményünk által szervezett OKJ-s képzésre és vizsgára is. Együttműködés alapján a partnerintézmény az Európai Levelező Oktatási Kft. képzésén résztvevők számára kedvezményes részvételi lehetőséget biztosít, amennyiben a képzésben résztvevő teljesítette a képzésen való részvétel feltételeit.

Az ELO cégcsoportot az OKJ-s képzés - ideértve a vizsgatétel lehetőségét is - igénybevételének fennállásáért, igénybevehetőségéért, a partnerintézmény eljárásáért, teljesítéséért, vállalt határidőiért felelősség nem terheli. 

Hol?
Szakmai partnerintézményünknél, a Budai Sportoktató Akadémiánál (budapesti helyszínen) történik a szakmai vizsgára való felkészítés. A partnerintézmény által szervezett gyakorlati képzés személyes jelenlétet igényel.

Mennyi ideig?
Az Európai Levelező Oktatási Kft. által nyújtott elméleti képzés idejét a képzésben résztvevő határozza meg azáltal, hogy milyen rendszerességgel kívánja átvenni a tanfolyamhoz tartozó tananyagcsomagokat. Normál ütemezés esetén ez 16 hónap (részletekért lásd Oktatási program, vagy a hatályos ÁSZF). A partnerintézmény által nyújtott OKJ-s képzés időtartama fél év (összesen 90 óra).

Mikor?
A partnerintézmény által szervezett OKJ-s képzés kéthetente, szombati napokon kerül megrendezésre.

Mennyiért?
Az ELO Könyvkiadó Kft. teljes tananyagsorozatának díja: 16 hónap*8 955 Ft/hónap = 143 280 Ft AKCIÓS ÁRON! Az ár nem tartalmazza az Európai Levelező Oktatási Kft. által nyújtott oktatási szolgáltatás ellenértékét, ami 1000 Ft/tananyagcsomag.
A partnerintézmény által nyújtott OKJ-s képzés: 100.000 Ft, az OKJ-s vizsga díja 50.000 Ft, a szakmai tábor költsége 30.000 Ft.

Az OKJ-s képzésre vonatkozóan részletfizetési lehetőség van.

Hogyan?
A partnerintézmény által szervezett OKJ-s képzésen az ELO Könyvkiadó Kft. távoktatási tananyagsorozatának elsajátítása, az Európai Levelező Oktatási Kft. által biztosított elméleti képzés elvégzése, és a képzés lezárását tanúsító igazolás megszerzése után vehet részt.

A partnerintézmény által szervezett OKJ-s képzésen való részvétel feltételei:

 • betöltött 18. életév, befejezett általános iskolai végzettség,
 • az ELO Könyvkiadó Kft. teljes tananyagsorozatának elsajátítása és kifizetése,
 • az Európai Levelező Oktatási Kft. által biztosított valamennyi házi feladat megoldása és visszaküldése,
 • a záróteszt sikeres (legalább 51%-os) teljesítése, a képzés lezárását tanúsító igazolás megszerzése,
 • az OKJ-s képzési díj első részletének befizetése az első foglalkozás időpontjáig,
 • a felnőttképzési szerződés aláírása.

A partnerintézmény által szervezett OKJ-s vizsgán való részvétel feltételei:

 • az OKJ-s képzésen való személyes részvétel, a modulzáró vizsgák sikeres letétele (legalább 51%-os eredmény),
 • szakmai táborban való részvétel (egész évben folyamatosan),
 • foglalkoztatáshoz szükséges érvényes egészségügyi, szakmai alkalmassági igazolás,
 • a szakmai tábor költségének a befizetése,
 • a teljes képzési- és vizsgadíj befizetése.

FONTOS!
Az ELO cégcsoporttól független jogszabály-módosítások miatt a tanfolyam tananyagát és árát tekintve a változtatás jogát fenntartjuk. Szakmai partnerünk a változtatás jogát fenntartja a képzési- és vizsgadíj, az OKJ-s képzés feltételeinek, valamint indításának tekintetében. A jelentkezők adatait folyamatosan adjuk át a partnerintézmény részére, ahol a csoportok kialakítása megtörténik. A képzést csak és kizárólag a megfelelő létszám (minimum 10 fő) esetén tudják elindítani, de igény esetén becsatlakozási lehetőséget kínál saját csoportjaiba. A vizsga is csak megfelelő létszám (minimum 10 fő) esetén szervezhető. A képzés kezdésének időpontjáról, a részvételi díj befizetéséről, a vizsga időpontjáról, és minden egyéb vizsgával, pótvizsgával, valamint OKJ-s képzéssel kapcsolatos kérdésről a partnerintézménytől kap levélben értesítést.
Jelentkezését legkésőbb az utolsó tananyagcsomag kézhezvételétől számított 1 éven belül kell elküldenie! Amennyiben eddig az időpontig nem küldi el az OKJ-s képzésre vonatkozó jelentkezését, a későbbiekben erre már nem lesz lehetősége.
Az OKJ-s képzésre az OKJ-s jelentkezési kupon kitöltésével, és az ELO cégcsoport címére (ELO Könyvkiadó Kft., Budapest, 0909) történő elküldésével jelentkezhet.

Az OKJ-s képzésre és vizsgára az ügyféloldalon keresztül is tud jelentkezni.

ÉS MÉG...?
Kérdése van? Az Európai Levelező Oktatási Kft. által nyújtott elméleti képzéssel kapcsolatban hívja ügyfélszolgálatunkat a 06- 1/206-1775-ös telefonszámon, vagy írjon az elo@elo.hu e-mail címre, a partnerintézmény által nyújtott OKJ-s képzéssel és vizsgával kapcsolatban írjon a nagy.eniko@elo.hu e-mail címre.

A rész-szakképesítés moduljai, a modulzáró vizsgák típusai:
10322-12 Pedagógiai, pszichológiai és kommunikációs alapok (írásbeli)
10323-12 Egészségügy és elsősegélynyújtás (gyakorlati)
10324-12 Edzéselmélet és gimnasztika (gyakorlati)
10325-12 Szervezés és vállalkozás alapjai (írásbeli)
10326-12 Sportági alapok (írásbeli)

A komplex szakmai vizsga előfeltétele a modulzáró vizsgák sikeres teljesítése.

A komplex szakmai vizsga típusai:
- gyakorlati 
- szóbeli 

A képzéshez szükséges eszközök: sportfelszerelés a szakmai táborhoz.

Gyakorlati tanfolyam partnerünknél - Wellness-fitness tanfolyam

Normál

Normál tempó esetén havonta egy tananyagcsomagot szállítunk. Egy csomag két leckét tartalmaz, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, az is a csomag részét képezi.

Gyorsított

Tananyagsorozatunk felújítása miatt jelenleg gyorsított tempóban nem rendelhető a tanfolyam.

Késleltetett

Tananyagsorozatunk felújítása miatt jelenleg csak normál tempóban rendelhető a tanfolyam.

Komplett

Komplett megrendelés esetén a teljes tananyagsorozatot kapja kézhez. Ebben az esetben Ön az összes leckét egyszerre kapja meg, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, azok is a csomag részét képezik. Ha ezt a tempót választja, a tanfolyam hosszától függetlenül 24 hónap áll rendelkezésére a tananyag elsajátítására.

1. lecke: A sport élvezetének titka. A sport és rekreáció története. Alapfogalmak
Meghatározzuk a sport fogalmát és jelentőségét. Kitérünk a sport feladataira és szintjeire. Tanulhat a sport és rekreáció történetéről az ókortól napjainkig. Áttekintjük a helyváltoztatás fajtáit.

2. lecke: Minden, amit a futásról tudni kell. Fittségi vizsgálat és  tanácsadás
Ismertetjük a futás fontosságát, a megfelelő ruházat kiválasztását, a bemelegítés menetét. Tanácsokat adunk a futáshoz és az állóképesség fejlesztéséhez. Bemutatjuk a fittségi vizsgálat és tanácsadás lényegét.

3. lecke: A korszerű táplálkozás
Áttekintjük az egészséges táplálkozás modelljeit. Tanulhat a hazánkban bekövetkezett étkezési szokások változásáról. Segítünk kiszámítani a napi ideális kalóriafelvételét és az optimális testsúlyát.

4. lecke: Téli sportok
Rövid sítörténeti áttekintést adunk. Elsajátíthatja az alpesi sízés és a sífutás technikáját. Bemutatjuk az extrém sportokat (snowboard, síakrobatika, snowmobile, kutyaszánhajtás, szkeleton). Tanulhat a sífelszerelés összeállításáról.

5. lecke: Lelki egészség (mentálhigiéné), kapcsolódó tudományok
Ismertetjük a mentális egészséget védő faktorokat és az azokra ártalmas faktorokat. Meghatározzuk a mentálhigiéné fogalmát, területeit, módszereit, történetét. Felvázoljuk a szabadidő jelentőségét.

6. lecke: Természeti sportok
Ebben a leckében a tájfutás, hegymászás, sziklamászás, lovaglás, íjászat, vadászat és golf sportjairól tanulhat. Kitérünk az autós-motoros turizmus bemutatására és a gyalogos túra megszervezésére is.

7. lecke: Szépségkultúra
Tanulhat az alkati adottságok és a megfelelő ruhaválasztás témaköréről. Áttekintjük a különböző testformákat. Kitérünk a bőr-, és hajápolás fontosságára. Szépségterápiás lehetőségeket mutatunk be.

8. lecke: Esztétikai sportok
Bemutatjuk a ritmikus gimnasztika, a zenés sportok, a táncok (balett, jazzbalett, néptánc, modern táncok) és a szinkronúszás lényegét. Tanulhat az aerobicról, aquafitnessről, versenyaerobikról, valamint a tánc illemtanáról is.

9. lecke: Vízi sportok I.
Ebben a leckében foglalkozunk az úszással, műúszással, műugrással és a vízilabdával. Hasznos tanácsokat kaphat a szabad vizekben való úszáshoz. Ezen kívül sorra vesszük a vízi sportágak jelenlegi bajnokait és ismertetjük a vízi sportok történetét.

10. lecke: A mélység varázsa (búvárkodás)
Megismerkedhet a légzőkészülékes, valamint a szabadtüdős merülés technikájával. Ismertetjük a búvárkodás rövid történetét. Elsajátíthatja a búvár felszerelési tárgyakkal kapcsolatos tudnivalókat.

11. lecke: Relaxáció
Reggel végezhető gyakorlatokat mutatunk be a jó közérzetért. Napközbeni frissítő relaxációs tippeket adunk. Naplezáró relaxáció technikákat is tanulhat. Ismertetjük a stretching lényegét. Gimnasztikai módszereket mutatunk be.

12. lecke: A fitt nő, intim torna
Tanulhat a menzesztornáról, és az intim torna lényegéről, technikájáról. Ábrákkal szemléltetve mutatjuk be a bemelegítés, a fő gyakorlatok, a speciális gyakorlatok és a levezető gyakorlatok lépéseit.

13. lecke: A fittség és a szex
Felvázoljuk az érintés jelentőségét, az érzéki légkör megteremtésének lehetőségeit. Kitérünk a masszázs és az illóolajok szerepére. Sorra vesszük az afrodiziákumokat. Ismertetjük a fitness szerepének fontosságának a szexualitásban.

14. lecke: Sportjátékok, játéksportok
Tanulhat a labdarúgás történetéről. Ismertetjük a kispályás labdarúgás és a minifutball lényegét, a rögbi, amerikai és ausztrál futball, kosárlabdázás, kézilabdázás, röplabdázás, gyeplabdázás, asztaltenisz, tenisz, floorball és a játéksportok történetét, szabályait. 

15. lecke: Szellemi sportok
Áttekintjük a sakk történetét és a sportág szakágait. Kitérünk a kártyajátékok bemutatására. Tanulhat a kártyajátékok felosztásáról.  Taglaljuk a gó lényegét. Felvázoljuk a szellemi vetélkedők történetét.

16. lecke: Aerobik és zenés gimnasztikák
Elsajátíthatja az aerobik történetét. Bemutatjuk a fitness-aerobik kategóriájába tartozó sportolási lehetőségeket. Szólunk a különféle óratípusokról. Egy négyhetes wellness-terv ismertetésével segítünk felépíteni edzéstervét.

17. lecke: Az elfáradás élettana, lélektana
Taglaljuk az elfáradás élettanának történetét. Tanulhat a mozgás szerveiről. Áttekintjük az izmok szerkezetét és működését. Rendszerezzük az elfáradás jellemzőit. Foglalkozunk a pszichés fáradás tüneteivel.

18. lecke: Az elfáradás megelőzésének módszerei
Ismertetjük a jóga technikáit. Foglalkozunk a manuális terápiával. Kitérünk a csontkovácsolás mesterségére. Áttekintjük a sportmasszázs történetét, jelentőségét, élettani és pszichológiai hatását. Tanulhat masszázstechnikákat is.

19. lecke: Játék, tanulás, munka, sport
Tanulhat a játékelméleti alapismeretekről és a játék tartalmi, formai jegyeiről. Bemutatjuk a játék történetét és a játékfajtákat. Foglalkozunk a tanulási folyamat lényegével. Áttekintjük a munka és a sport jelentőségét.

20. lecke: A versenyzés szerepe a rekreációban
Meghatározzuk a verseny fogalmát és a versenyzés szerepét az ember életében. Kitérünk a rajtállapot bemutatására. Szó lesz a versenyzőtípusokról. Tanácsokat adunk a verseny előtti felkészüléshez.

21. lecke: Erősportok
Rövid történeti áttekintést adunk a súlyemelésről. Ismertetjük a súlyemelés legfontosabb szabályait. Kitérünk az erőemelés történetére, és az erőemelő fogásnemek bemutatására. Foglalkozunk a testépítéssel.

22. lecke: Jégsportok
Ismereteket szerezhet a korcsolyázásról. Felvázoljuk a korcsolyázás szakágait. Tanulhat a jégkorongozásról. Szót ejtünk a szélkorcsolyázásról, jégvitorlázásról, fakutyázásról, jégmotorozásról, jégfalmászásról és a jégen való játékokról.

23. lecke: Önvédelmi sportok
Taglaljuk az önvédelmi sportok nemzetközi történetét és a magyarországi harcművészeteket. Megemlítjük a kendo, aikido, karate, judo, taekwondo lényegét. Önvédelmi fogásokat sajátíthat el.

24. lecke: Tradicionális sportok és játékok
Áttekintjük a népi játékok történetét. Felvázoljuk a népi és a történelmi játékok jellemzőit. Példákat hozunk az ügyességi játékokra. Különböző dobó-, labda-, ütős játékokat mutatunk be. Tanulhat a játékterápia fontosságáról is.

25. lecke: Táncok
Ismertetjük a tánc történetét. Bemutatjuk az angolkeringő, a bécsi keringő, a tangó, a latin-amerikai táncok lépéseit. Elsajátíthatja a rumba, csacsacsa, szamba, jive, rock ’n’ roll lényegét. Kitérünk a spanyol és népi táncok ismertetésére is.

26. lecke: A rekreáció és a kor
Nemzetközi kitekintést adunk az egyes országok rekreációs programjaira. Hangsúlyozzuk a tökéletes közérzetre való törekvés fontosságát, elérését. Kitérünk a különböző korosztályok rekreációjára és a hazai rekreációs lehetőségekre.

27. lecke: Technikai sportok
Ismertetjük a kerékpározás történetét. Tanulhat az országúti kerékpározásról, terepkerékpározásról, hegyi kerékpározásról, BMX-kerékpározásról. Új fitness irányzatokat mutatunk be.

28. lecke: Sportregeneráció
Definiáljuk a regeneráció fogalmát. Tippeket adunk a regenerálódásra egyes edzések, versenyek, terhelések között. Áttekintjük a versenyek alatti regenerációt. Regeneráló eljárásokat sajátíthat el. Tanulhat a szaunázásról is.

29.lecke: Természetgyógyászat és rekreáció
Taglaljuk a természetgyógyászat történetét és a természetgyógyászati módszereket. Bemutatjuk az akupunktúra, az akupresszúra, a reflaxáció, a homeopátia, színterápia hatásait. Tanulhat a gyógyfüvekről, gyógynövényekről is.

30. lecke: Vízi sportok II.
Elsajátíthatja az evezés technikáját. Kitérünk a kajak-kenu bemutatására is. Tanulhat a különböző deszkás vízi sportokról; a szörfről, vízdeszkázásról, hullámlovaglásról, jet-skízésről, vitorlázásról. Áttekintjük a vízből való mentés lépéseit.

31. lecke: Korunk veszélye: a dopping
Bemutatjuk a doppingolás történetét. Meghatározzuk a dopping szó jelentését és osztályozzuk a doppingszereket. Ismertetjük a teljesítményfokozó anyagokat. Tanulhat a doppingszerek káros hatásairól.

32. lecke: Játékos "önkontroll" próbák
Fittségi teszteket mutatunk be. A fekvőtámaszban karhajlítás-nyújtás, hanyatt fekvés-felülés, érintőugrás, reagálási gyorsaság-teszt, csípőhajlékonysági teszt, 12 perces futás, helyben futó teszt, ugrókötelezés segítségével felmérheti edzettségét, fizikai képességeit.

Wellness-fitness tanfolyam tartalma:

 • 16 tananyagcsomag az ELO Könyvkiadó Kft.-től, mely 32 leckét tartalmaz
 • Az Európai Levelező Oktatási Kft. szaktanári segítséget biztosító képzése.

Tanfolyamunkat ajánljuk mindazoknak:

 • akik szeretnének egészségesen élni,
 • akik szeretnek mozogni,
 • akik jobban meg szeretnének ismerkedni a különböző sportágakkal,
 • akik szeretnék, hogy a hobbijuk egyben a hivatásuk is legyen.

A Wellness-fitness tanfolyam végére:

 • kiegyensúlyozottabbá és egészségesebbé válhat,
 • az ismeretek mélyebb elsajátításával akár egy új szakmát is szerezhet.

 

További hasznos információk a tanfolyamról:

 • A képzés szolgáltatás megrendelésével házi feladatokat oldhat meg, melyeket szaktanárok javítanak ki, illetve a tanfolyam elvégzéséről igazolást kaphat.
 • A tanfolyam oktatási programját itt töltheti le!
Tananyagcsomag (32db lecke)
Tananyagcsomag
(32db lecke)
8 955 Ft/hó* Megrendelem
* Az ár az Európai Levelező Oktatási Kft. képzését is tartalmazza, melynek díja 1.250 Ft / tananyagcsomag. Az ár online bankkártyás fizetés esetén érvényes.