Természetgyógyászat tanfolyam

Természetgyógyászat tanfolyam

Ismerje meg természetgyógyászat tanfolyamunkon a legnépszerűbb gyógynövényeket és felhasználási módjaikat, a legrégebbi népi gyógyeljárásokat, a magyarság ősi gyógymódjait! A tananyagban Ön képet kap az emberi test felépítéséről és az egészséges táplálkozás jelentőségéről is. A tanultakat eredményesen alkalmazhatja betegségek megelőzésére, egészsége megőrzésére és jó közérzetének fenntartására.

9 700 Ft helyett

csak 
8 730 Ft */hó
* A tanfolyam tartalmazza az ELO Könyvkiadó Kft. tananyagsorozatát. Az ár online bankkártyás fizetés esetén érvényes.
Információk
Tempó
Tematika
Gyakorlati tanfolyam
Árak

Vizsga partnerintézményünknél - Természetgyógyászat tanfolyam

Gyakorlati tanfolyam partnerünknél - Természetgyógyászat tanfolyam

A tanfolyam leckéit távoktatás formájában, egyedileg meghatározott ütemben sajátíthatja el, és az összes házi feladat visszaküldése, valamint a záróteszt sikeres teljesítése esetén a tanfolyam végén igazolást állítunk ki. Azonban arra is lehetősége van, hogy partnerintézményünknél gyakorlatorientált, az ELO Könyvkiadó Kft. tananyagsorozatára épülő, "Természetgyógyászat alapismeretek modul tanfolyamon vegyen részt.
Amennyiben él ezzel a lehetőséggel, akkor az alábbiakat kell tennie:
1. lépésben az ELO Könyvkiadó Kft. távoktatási tananyagsororozatának segítségével egyénileg, de az Európai Levelező Oktatási Kft. által biztosított szaktanári segítséggel távoktatás formájában sajátítja el az ismeretanyagot,
2. lépésben jelentkezik és részt vesz a szakmai partnerintézményünk által szervezett kedvezményes természetgyógyász gyakorlati tanfolyamon, vagy életmódtáborban, így az ELO cégcsoport tanfolyamán elsajátított ismereteket személyes jelenlétet igénylő foglalkozások keretében bővítheti. A tanfolyamot és az életmódtábort partnerintézményünk szervezi.

Miért nálunk tanuljon?
Mert a nálunk elsajátított elméleti és gyakorlati tudás birtokában az alternatív gyógyászat segítségével hatékonyan kezelheti az egyes betegségeket.

Milyen gyakorlati tanfolyamon vehet részt?
Az ELO cégcsoport Természetgyógyászat tanfolyamának elvégzését követően lehetősége lesz budapesti helyszínen a "Természetgyógyászat alapismeretek modul tanfolyamon részt venni és így az ELO cégcsoport tanfolyamán elsajátított ismereteket személyes jelenlétet igénylő gyakorlatias foglalkozások keretében bővítheti. A partnerintézmény által biztosított gyakorlati tanfolyam az ELO Könyvkiadó Kft. tananyagsorozatának tematikájára épül.

Partnerintézményünknél részt vehet továbbá egy 5 napos életmódtáborban is, melynek célja, hogy a tanulók személyesen is megtapasztalják a természetgyógyászat gyakorlati alkalmazásának lehetőségeit. 

Az életmódtábor felépítése: fitoterápia (gyógynövényismereti séta, tea- és krémkészítés, Bach virágesszenciák), alternatív mozgás és masszázsterápia (jóga, csikung, thai masszázs és légzőgyakorlatok), életmódi tanácsok (étkezés, mozgás, életvitel, méregtelenítés stb.), kineziológia vagy talpmasszázs, relaxáció/meditáció, önismereti tréning, vegetárius étrend. 

 Az ELO cégcsoportot a gyakorlati tanfolyam, valamint az életmódtábor igénybevételének fennállásáért, igénybevehetőségéért, a partnerintézmény eljárásáért, teljesítéséért, vállalt határidőiért felelősség nem terheli.

Hol vehet részt a gyakorlati tanfolyamon?
Szakmai partnerünknél, a Pallas 70 Oktatási Kft.-nél budapesti helyszínen (1133 Budapest, Váci út 152-156.) vehet részt a gyakorlati tanfolyamon. A partnerintézmény által szervezett gyakorlati tanfolyam személyes jelenlétet igényel.

Mennyi ideig tart az ELO cégcsoport tanfolyama?
Az Európai Levelező Oktatási Kft. által nyújtott elméleti képzés idejét a képzésben résztvevő határozza meg azáltal, hogy milyen rendszerességgel kívánja átvenni a tanfolyamhoz tartozó tananyagcsomagokat. Normál ütemezés esetén ez 16 hónap (részletekért lásd Oktatási program vagy a hatályos ÁSZF).

A gyakorlati tanfolyam rövid tematikája?

Természetgyógyászati propedeutika, hagyományos gyógyászat, komplementer állapotfelmérő módszerek, klasszikus természetgyógyászati módszerek, újabb kori és rendszerszerű természetgyógyászati módszerek, társszakmák a természetgyógyászatban, természetgyógyászati klinikum.

A tanfolyam díja: 58 00 Ft.

Részletfizetési lehetőség: az első részlet 20 000 Ft., majd a következő két hónapban 19 000 Ft - 19 000 Ft. Az első részlet szerződéskötéskor fizetendő.

Hol, mikor, mennyi ideig tart a partnerintézmény által szervezett életmódtábor?
Partnerintézményünk által szervezett  5 napos (4 éjszakás) életmódtábor. szerdától vasárnapig tart, helyszíne: Lispeszentadorján (Rejtek Vendégház). A díj tartalmazza a szállás és az étkezés költségeit, valamint az 5 nap programjainak, foglalkozásának díjait. (Az utazási költség nincs benne.)

Időpontjai: 2020. január 15-19. (jelentkezési határidő: 2019. december 6.), fizethető 2 részletben. A jelentkezési határidőig 44e Ft, majd január 10-ig 44e Ft.
                   2020. május 6-10. (jelentkezési határidő: 2020. március 20.), (fizethető 2 részletben. A jelentkezési határidőig 44e Ft, majd április 20-ig 44e Ft.)

Mennyibe kerül az ELO cégcsoport tanfolyama és az életmódtábor?
Az ELO Könyvkiadó Kft. teljes tananyagsorozatának díja: 16 hónap * 8 730 Ft/hónap = 139 680 Ft AKCIÓS ÁRON! Az ár nem tartalmazza az Európai Levelező Oktatási Kft. által nyújtott oktatási szolgáltatás ellenértékét, ami 1250 Ft/tananyagcsomag.

A partnerintézmény által szervezett életmódtábor díja: 88. 000 Ft
 

A partnerintézmény által szervezett gyakorlati tanfolyam, életmódtábor az ELO Könyvkiadó Kft. távoktatási tananyagsorozatának elsajátítása, az Európai Levelező Oktatási Kft. által biztosított elméleti képzés elvégzése és a képzés lezárását tanúsító igazolás megszerzése után végezhető el.

A gyakorlati tanfolyam(ok)on, illetve az életmódtáborban való részvételről a tanulók igazolást kapnak. 

A gyakorlati tanfolyamon és az életmódtáborban való részvétel feltételei:
- az ELO Könyvkiadó Kft. teljes tananyagsorozatának elsajátítása és kifizetése,
- az Európai Levelező Oktatási Kft. által biztosított valamennyi házi feladat megoldása és visszaküldése,
- a záróteszt sikeres (legalább 51%-os) teljesítése, a képzés lezárását tanúsító igazolás bemutatása.

FONTOS!
Szakmai partnerünk az árváltoztatás jogát fenntartja a gyakorlati tanfolyam és az életmódtábor díjának, feltételeinek és indításának tekintetében. Kérjük, kísérje figyelemmel a honlapunkat. A partnerintézmény a gyakorlati tanfolyamot és az életmódtábort csak és kizárólag a megfelelő létszám (minimum 8 fő) esetén tudja elindítani. A gyakorlati tanfolyam és az életmódtábor kezdésének időpontjáról, a részvételi díj befizetéséről, és minden egyéb, a gyakorlati tanfolyammal kapcsolatos kérdésről a partnerintézménytől kap értesítést a jelentkezését követően.
A gyakorlati tanfolyamra és az életmódtáborra vonatkozó jelentkezését legkésőbb az utolsó tananyagcsomag kézhezvételétől számított 1 éven belül kell elküldenie! Amennyiben eddig az időpontig nem küldi el jelentkezését, a későbbiekben erre már nem lesz lehetősége.

A gyakorlati tanfolyamra és az életmódtáborra az ügyféloldalon keresztül, az „Információ és ügyintézés” menüponton belül tud jelentkezni. Kérjük, a jelentkezésnél adja meg, hogy a gyakorlati tanfolyamon, vagy az életmódtáborban szeretne részt venni!

Kérdése van? Az Európai Levelező Oktatási Kft. által nyújtott elméleti képzéssel kapcsolatban hívja ügyfélszolgálatunkat a 06- 1/206-1775-ös telefonszámon, vagy írjon az elo@elo.hu  e-mail címre.


A Természetgyógyász életmódtábor részletes leírása:
A tábor célja, hogy a résztvevők személyesen is megtapasztalják a természetgyógyászat gyakorlati alkalmazásának lehetőségeit. Partnerünk külön hangsúlyt fektet arra, hogy a tanórákon tanultak élő és használható tudássá váljanak, szerves egységgé álljanak össze. 

A tábor főbb témái:
Egészségmegőrző, egészségfejlesztő módszerek
Tudnivalók a reformétrendről és a természetes életmódról
Stressz-elméletek, a stressz élettani és pszichés hatásai, megküzdési stratégiák
Bevezetés a manuálterápia és a masszázs világába
Gyógynövények gyűjtése és feldolgozása
Természetgyógyászat és pszichoszomatika a Bach-virágterápia tükrében
Beszélgetés a kineziológiáról, brain gym gyakorlatok

A táborban az elméleti felkészítésnél jóval nagyobb hangsúly kerül a gyakorlatra, a különböző természetgyógyász módszerek megismerésére és kipróbálására:
Reflexológia (talpmasszázs)
Thai és/vagy kínai masszázs
Gyógynövények gyűjtése, teák, krémek, tinktúrák, virágeszencia készítése
Jóga és légzőgyakorlatok
8 brokáttekercs és waitankung csikung gyakorlatok
Relaxációs és meditációs gyakorlatok, tibeti hangtál bemutató
Személyiségfejlesztés, önismereti módszerek
Vegetárius étrend

(A program nem állandó, az táborról táborra - függően pl. a vendégoktatók személyétől, az időjárástól, a helyszíntől - változik.)

Normál

Normál tempó esetén havonta egy tananyagcsomagot szállítunk. Egy csomag két leckét tartalmaz, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, az is a csomag részét képezi.

Gyorsított

Tananyagsorozatunk felújítása miatt jelenleg gyorsított tempóban nem rendelhető a tanfolyam.

Késleltetett

Tananyagsorozatunk felújítása miatt jelenleg csak normál tempóban rendelhető a tanfolyam.

Komplett

Komplett megrendelés esetén a teljes tananyagsorozatot kapja kézhez. Ebben az esetben Ön az összes leckét egyszerre kapja meg, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, azok is a csomag részét képezik. Ha ezt a tempót választja, a tanfolyam hosszától függetlenül 24 hónap áll rendelkezésére a tananyag elsajátítására.

1. lecke: A természetgyógyászat alapjai
Megtanuljuk, hogy ki lehet természetgyógyász, és mi kell ahhoz, hogy ezt ki is írhassuk az ajtónkra. Megismerjük ennek törvényi hátterét és azt, hogy milyen az etikus viselkedés.

2. lecke: Az emberi test felépítése
Bemutatjuk az emberi test felépítését az agytól az auráig, érintjük az összes létfontosságú szervet, és beszélünk a szerveket érintő betegségek néhány jellemző tünetéről is.

3. lecke: Az egészséges táplálkozás élettani alapjai
Ellátogatunk az Angyalok konyhájába, és megtudjuk, hogy mik az egészséges táplálkozás lelki és fiziológiai, vagyis élettani alapjai, valamint megismerkedünk a vegetáriánus táplálkozással is.

4. lecke: A táplálkozási zavarok okai és gyógymódjai
Beszélünk a testsúlyról, az elhízásról és a soványságról, és megismerkedünk néhány biztonságosan használható böjttel, kúrával és természetesen Margit néni receptjeivel, amelyek segítségével csodás és egészséges fogásokat készíthetünk.

5. lecke: Fitoterápia
Bemutatjuk a fitoterápia, vagyis a gyógynövénytan alapfogalmait, megismerkedünk a gyógynövények elkészítési módozataival, néhány gyógynövénytermékkel és a gyógynövények legfőbb hatóanyagaival.

6. lecke: Betegségek kezelése gyógynövényekkel
Átvesszük a legismertebb gyógynövényeket, felhasználási módjaikat. Gyógynövény-kislexikonunkban utánanézhet a megismert gyógynövényeknek. Megtanuljuk az aromaterápia alapjait és néhány aromaterápiás ötletet is adunk.

7. lecke: A reflexzóna-terápia
A talpmasszázzsal és a reflexológiával foglalkozunk. Megtanuljuk a tenyér és a talp pontjait és néhány egyszerű gyakorlatot, amit odahaza is elvégezhet saját magán, vagy családtagjain.

8. lecke: Akupresszúra
Az akupresszúra alapjairól tanulunk. Tanulhat a QI-ról, azaz a testünket éltető univerzális energiáról. Bemutatjuk az akupresszúra technikáját, azaz bizonyos kiválasztott pontok célirányos nyomását vagy masszírozását.

9. lecke: Bioenergia, aura, csakrák és kísérletek
Megismerkedünk a bioenergiával, és Joó doktor segít nekünk abban, hogy megtapasztaljuk saját energiánkat. Tanulunk a csakrákról és az auráról, valamint néhány bioenergetikai kísérletet is elvégzünk.

10. lecke: A bioenergiát és más hasonló módszereket alkalmazó eljárások
Összefoglaljuk, mit tudunk az agykontrollról. Megtudjuk, mi a reiki, az Arolo Tifar, a pránanadí, a csí-kung. Tanulhat a bioritmusunk működéséről, a Pszi-sebészetről és a fényadás módszeréről.

11. lecke: Radiesztézia, a földsugárzások tudománya
Definiáljuk a radiesztézia fogalmát, bemutatjuk a fajtáit és eszközeit. Ismertetjük, hogyan lehet ingával vízeret találni, mi a Hartmann-háló és hová feküdjünk a házban, ha ki akarja kerülni a káros sugárzásokat.

12. lecke: Az ingázás tudománya
Joó doktor segít nekünk ingát készíteni, Margit néni pedig beavat bennünket az ingázás tudományába. Sőt, néhány jól használható természetgyógyászati ingatáblázattal is megismertet bennünket.

13. lecke: A magyarság ősi gyógymódjai
A népi gyógyeljárások, főleg a legrégebbi, a természetfeletti erőkkel történő gyógymódok ismerőivé válhatunk a lecke végére. Bemutatjuk az érvágás, a hővel, melegítéssel, izzasztással, ráolvasással gyógyítás technikáját.

14. lecke: Sámán és táltos gyógymódok és a sámándob
Megismerkedünk a sámánok és táltosok gyógymódjaival. Joó doktor megmutatja, hogyan készíthetünk sámándobot. Áttekintjük a táltos eszközeit, kitérünk őseink istenképének a bemutatására.

15. lecke: Áyurvédikus gyógymódok
Az ősi magyar gyógymódok után Indiába kirándulunk, és megismerjük az egyik legősibb, még ma is használt gyógyeljárás, az Ayurvéda alapjait, az indiai alkattant, a dósákat, és meghatározzuk saját testtípusunkat.

16. lecke: Az ayurvéda gyógymódjai és tradíciója
Az ayurvédikus táplálkozásról, gyógynövényekről, gyógytermékekről és eljárásokról tanulunk. Joó doktor elkalauzol minket egy igazi indiai ayurvédikus kórházba, és Margit néni elárul néhány különleges indiai ételreceptet is.

17. lecke:  A jóga
Ebben a leckében egy kicsit még Indiában maradunk. A jóga tradícióit ismerhetjük meg. Ellátogatunk egy jóga-iskolába Margit nénivel, Joó doktor pedig segít nekünk a meditáció megtanulásában.

18. lecke: Jógagyakorlatok
Margit néni egy olyan jóga programot állít össze nekünk, amit életkortól függetlenül minden nap végezhetünk külső és belső egészségünk megóvásának érdekében. Tanulhat a légzés technikájáról is.

19. lecke: A hagyományos kínai orvoslás
A Tradicionális Kínai Medicinával (TCM) találkozunk. Definiáljuk a legfontosabb alapfogalmakat, bemutatjuk a gyógyászat alapgondolatát. Megismerjük az öt elem tanát, és Joó doktor segít abban, hogy ne legyen nekünk "kínai" a kínai gondolkodás.

20. lecke: A kínai orvoslás állapotfelmérő módszerei
A kínai orvoslás diagnosztikai módszereiről tanulunk. Margit néni elárulja, miért kell a kínai orvosnál nyelvet ölteni. Joó doktorral áttekintünk néhány sajátos terápiás módszert is, mint például az akupunktúra és a moxaterápia.

21. lecke: "Szemünk fénye" - az íriszdiagnosztikáról
Íriszvizsgálatról tanulunk ebben a leckében. Megismerjük a szem felépítését, anatómiáját. Joó doktor bemutatja a legjellemzőbb szembetegségeket és az odahaza alkalmazható szemtréning technikákat.

22. lecke: Az íriszdiagnosztika alapjai
Az írisz térképével, szerkezetével ismerkedünk meg, Joó doktor megmutatja, melyik szervünk hol informálódik az írisz térképén és javasol néhány egyszerű gyógymódot is. Tanulhat az írisz alapszínét érintő, leggyakoribb színelváltozásokról.

23. lecke: Apiterápia
Az apiterápiával, vagyis a méhészeti termékekből készülő különféle gyógytermékekkel, és gyógymódokkal ismerkedünk meg. Margit néni elkalauzol bennünket egy méhészetbe, és különféle mézes recepteket ad, Joó doktor pedig bemutatja a méhek izgalmas életét.

24. lecke: Színterpáia
A színterápiával és a színek gyógyhatásaival ismerkedünk ebben a leckében. Joó doktor mutat néhány játékos színtesztet. Megismerkedünk a színek szimbolikájával és Margit néni színterápiás életvezetési tanácsaival.

25. lecke: A holisztikus gyógyítás átfogó elmélete
Taglaljuk a holisztikus személet mibenlétét. Bemutatjuk a pszichoszomatika alapjait. Az asztrológia tudományát megismerve főleg a Hold változásait követjük nyomon. Joó doktor elmondja nekünk, miként működik a Holdnaptár.

26. lecke: Az asztrológia, a grafológia és a természetgyógyászat összefüggései
A kézírásunk is megmutatja testi állapotunkat. Játékos grafotesztek segítségével feltérképezhetjük saját kézírásunkat, megismerjük a szervek szimbolikáját. Margit néni grafológushoz megy és mutat néhány érdekes írásmintát is.

27. lecke: A masszázsok általános ismertetése, a masszázs fogásai
A masszázsok fajtáiról tanulunk. Megismerkedünk a korábban már megtanult indiai és kínai masszázsfajtákkal, valamint a nyugati masszázs típusaival. Joó doktor elmondja nekünk, hogyan függ össze az izomtónus és a stressz.

28. lecke: Masszázsfajták és gyógymódok
Bemutatjuk az európai és a keleti masszázsfajtákat. Néhány különleges masszázstechnikából egy odahaza is használható masszázs-programot állítunk össze. Margit nénivel aromaterápiás masszázs-olajat készítünk.

29. lecke: A természetgyógyászatban használt egyéb eljárások
A természetgyógyászatban használt különleges eljárásokkal foglalkozunk. Bepillantunk a kineziológia műhelytitkaiba, a drágakő-terápiába, megismerünk néhány egyszerű vízkúrát és a homeopátia alapjait is.

30. lecke: A természetgyógyászatban használt gépek, készülékek bemutatása
Taglaljuk a legismertebb állapotfelmérő készülékek szerepét a gyógyító munkában. Áttekintjük a bioptron lámpa, a biopulsar, a biofeedback, az aura interpretációs működési elvét és Margit nénivel aurafotózásra megyünk.

31. lecke: Női titkok, férfi rejtélyek, konyhai praktikák
Utolsó két leckénkben a női titkokról beszélgetünk. Először Margit nénivel nyitunk szépségfarmot a konyhában, megtanulunk néhány eljárást a menstruációs görcsök ellen, beszélünk a klimaxról, a csontritkulásról és a férfiak merevedési zavarairól is.

32. lecke: Női titkok - természetes egészség testben, lélekben
Margit nénivel intimtornára megyünk. Beszélünk a természetes szülésről kórházban és odahaza, valamint a szoptatásról. Szólunk a házi beteggondozásról, valamint a Hospice munkájáról. A halálról és a gyászról is ejtünk néhány szót.

Természetgyógyászat tanfolyam tartalma:

 • 16 tananyagcsomag az ELO Könyvkiadó Kft.-től, mely 32 leckét tartalmaz
 • Az Európai Levelező Oktatási Kft. szaktanári segítséget biztosító képzése.

Tanfolyamunkat ajánljuk mindazoknak:

 • akik a természetes gyógymódok hívei,
 • akik szeretnének megismerkedni a gyógynövényekkel és felhasználási módjaikkal,
 • akik érdeklődnek az alternatív gyógymódok iránt.

A Természetgyógyászat tanfolyam végére:

 • tudni fogja, hogyan kezeljen gyógynövényekkel egyes betegségeket,
 • tudja majd, hogyan őrizze meg egészségét,
 • megtanulja, hogyan tartsa fenn önmaga és családja jó közérzetét,
 • szakmai partnerünknél gyakorlati tanfolyamon vehet részt, így bővítheti ismereteit.

 

További hasznos információk a tanfolyamról:

 • A képzés szolgáltatás megrendelésével házi feladatokat oldhat meg, melyeket szaktanárok javítanak ki, illetve a tanfolyam elvégzéséről igazolást kaphat.
 • A tanfolyam oktatási programját itt töltheti le!
Tananyagcsomag (32db lecke)
Tananyagcsomag
(32db lecke)
8 730 Ft/hó* Megrendelem
* Az ár az Európai Levelező Oktatási Kft. képzését is tartalmazza, melynek díja 1.250 Ft / tananyagcsomag. Az ár online bankkártyás fizetés esetén érvényes.