Szabás-varrás tanfolyam

Szabás-varrás tanfolyam

Tanfolyamunkon megtanulhatja, hogyan kell ruhákat, szoknyákat, nadrágokat, alkalmi- és gyermekruházatot készíteni a tervezéstől a megvalósításig. A kurzus figyelmet fordít a divat történeti hátterére és fejlődésére, így megismerheti a fontosabb irányzatokat, amelyek segítségére lesznek egyéni stílusa kialakításában. A szabás-varrás nemcsak egy kreatív hobbi, de jövedelmező foglalkozás is lehet.

8 750 Ft helyett

csak 
6 500 Ft */hó
* A tanfolyam tartalmazza az ELO Könyvkiadó Kft. tananyagsorozatát és az Európai Levelező Oktatási Kft. képzését.
Információk
Tempó
Tematika
Gyakorlati tanfolyam
Árak

Vizsga partnerintézményünknél - Szabás-varrás tanfolyam

 

 

Gyakorlati tanfolyam partnerünknél - Szabás-varrás tanfolyam

A tanfolyam leckéit távoktatás formájában, egyedileg meghatározott ütemben sajátíthatja el, és az összes házi feladat visszaküldése, valamint a záróteszt sikeres teljesítése esetén a tanfolyam végén igazolást állítunk ki. Azonban arra is lehetősége van, hogy partnerintézményünknél gyakorlatorientált, az ELO Könyvkiadó Kft. tananyagsorozatára épülő varrótanfolyamokon részt vegyen.
Amennyiben él ezzel a lehetőséggel, akkor az alábbiakat kell tennie:
1. lépésben az ELO Könyvkiadó Kft. távoktatási tananyagsororozatának segítségével egyénileg, de az Európai Levelező Oktatási Kft. által biztosított szaktanári segítséggel távoktatás formájában sajátítja el az ismeretanyagot,
2. lépésben jelentkezik és részt vesz a szakmai partnerintézményünk által szervezett kedvezményes varrótanfolyam(ok)on, így az ELO cégcsoport tanfolyamán elsajátított ismereteket személyes jelenlétet igénylő foglalkozások keretében bővítheti. A tanfolyamokat partnerintézményünk szervezi.

Miért nálunk tanuljon?
Mert a nálunk elsajátított szakmai, elméleti és gyakorlati tudás birtokában olyan szakképzett szabónő, varrónő válhat Önből, aki alkalmazottként, vagy saját vállalkozásában (ehhez lásd a Sikeres vállalkozás alapjai c. képzésünket) magas színvonalon tudja megvalósítani ügyfelei kéréseit a ruhatervezéstől egészen a kivitelezésig.

Milyen tanfolyamokon vehet részt?
Az ELO cégcsoport Szabás-varrás tanfolyamának elvégzését követően lehetősége van budapesti helyszínen varrótanfolyamokon részt venni és így az ELO cégcsoport tanfolyamán elsajátított ismereteket személyes jelenlétet igénylő gyakorlatias foglalkozások keretében bővítheti. A varrótanfolyamok az ELO Könyvkiadó Kft. tananyagsorozatának tematikájára épülnek.
Két tanfolyam közül választhat: alsó ruházat elkészítésével (szoknya, nadrág) foglalkozó, illetve felső ruházat elkészítésével (blúz, ruha, kosztümkabát) foglalkozó tanfolyamokon vehet részt.
Az együttműködés alapján a partnerintézmény az Európai Levelező Oktatási Kft. képzésén résztvevők számára kedvezményes részvételi lehetőséget biztosít a kizárólag az ELO cégcsoport tanulóinak szervezett tanfolyamokon. Az ELO cégcsoportot a tanfolyamok igénybevételének fennállásáért, igénybevehetőségéért, a partnerintézmény eljárásáért, teljesítéséért, vállalt határidőiért felelősség nem terheli.

Hol vehet részt a tanfolyamokon?
Szakmai partnerünknél, Szilágyi Mária varrótanfolyamain budapesti helyszínen (1072 Budapest, Rákóczi út 20.) vehet részt. A partner által szervezett gyakorlati tanfolyamok személyes jelenlétet igényelnek.

Mennyi ideig tart az ELO cégcsoport tanfolyama és a gyakorlati tanfolyamok?
Az Európai Levelező Oktatási Kft. által nyújtott elméleti képzés idejét a képzésben résztvevő határozza meg azáltal, hogy milyen rendszerességgel kívánja átvenni a tanfolyamhoz tartozó tananyagcsomagokat. Normál ütemezés esetén ez 12 hónap (részletekért lásd Oktatási program vagy a hatályos ÁSZF).
A partnerintézmény által nyújtott tanfolyamok időtartama tanfolyamonként 30 óra (összesen 5 alkalom, alkalmanként 6 órában).

Milyen napokon vehet részt a tanfolyamokon?
A partnerintézmény által szervezett tanfolyamok hetente, szombati napokon 9-15 óra között kerülnek megrendezésre (igény esetén partnerünk vasárnapi napokon is indít csoportot).

Mennyibe kerül az ELO cégcsoport tanfolyama és a gyakorlati tanfolyamok?
Az ELO Könyvkiadó Kft. teljes tananyagsorozatának díja: 12 hónap * 5 250 Ft/hónap = 63 000 Ft AKCIÓS ÁRON! Az ár nem tartalmazza az Európai Levelező Oktatási Kft. által nyújtott oktatási szolgáltatás ellenértékét, ami 1000 Ft/tananyagcsomag.

A partnerintézmény által nyújtott tanfolyamok díja: tanfolyamonként 30.000 Ft (ami tartalmazza a gyakorló anyag, cipzár, gomb, cérna árát).
Amennyiben mindkét tanfolyamon részt kíván venni, a második tanfolyam árából 10%-os kedvezményt biztosít partnerintézményünk.

Részletfizetési lehetőség biztosított: 2x15.000 Ft, az első részletet a tanfolyam megkezdése előtt legkésőbb 1 héttel utalással kell teljesíteni, a második részletet a harmadik alkalom előtt szintén utalással, illetve itt már készpénzben is lehetséges a teljesítés a tanfolyam megkezdése előtt.

Hogyan zajlik az ELO cégcsoport tanfolyama és a gyakorlati tanfolyamok?
A partnerintézmény által szervezett tanfolyamok az ELO Könyvkiadó Kft. távoktatási tananyagsorozatának elsajátítása, az Európai Levelező Oktatási Kft. által biztosított elméleti képzés elvégzése, a képzés lezárását tanúsító igazolás megszerzése után kezdhetőek el.

A tanfolyamokon való részvétel feltételei:
- az ELO Könyvkiadó Kft. teljes tananyagsorozatának elsajátítása és kifizetése,
- az Európai Levelező Oktatási Kft. által biztosított valamennyi házi feladat megoldása és visszaküldése,
- a záróteszt sikeres (legalább 51%-os) teljesítése, a képzés lezárását tanúsító igazolás bemutatása.

FONTOS!
Szakmai partnerünk az árváltoztatás jogát fenntartja a tanfolyamok díjának, feltételeinek és indításának tekintetében. Kérjük, kísérje figyelemmel a honlapunkat. A partnerintézmény a tanfolyamokat csak és kizárólag a megfelelő létszám (minimum 4 fő) esetén tudja elindítani. A tanfolyamok kezdésének időpontjáról, a részvételi díj befizetéséről, és minden egyéb, a tanfolyamokkal kapcsolatos kérdésről a partnerintézménytől kap értesítést a jelentkezését követően.
A tanfolyamokra vonatkozó jelentkezését legkésőbb az utolsó tananyagcsomag kézhezvételétől számított 1 éven belül kell elküldenie! Amennyiben eddig az időpontig nem küldi el jelentkezését, a későbbiekben erre már nem lesz lehetősége.

A tanfolyamokra az ügyféloldalon keresztül, az „Információ és ügyintézés” menüponton belül tud jelentkezni. Kérjük, a jelentkezésnél adja meg a választott tanfolyam nevét!

Kérdése van? Az Európai Levelező Oktatási Kft. által nyújtott elméleti képzéssel kapcsolatban hívja ügyfélszolgálatunkat a 06- 1/206-1775-ös telefonszámon, vagy írjon az elo@elo.hu e-mail címre, a gyakorlati tanfolyamokkal kapcsolatban írjon a nagy.eniko@elo.hu e-mail címre.

A tanfolyamok részletes leírása:
A tanfolyamok tematikája az ELO Könyvkiadó Kft. tananyagsorozatában ismertetett tartalomra épülnek.

Alsó ruházat elkészítésével foglalkozó tanfolyam:
1. alkalom: az Európai Levelező Oktatási Kft. képzése során elkészített munkák bemutatása, ezek tanári értékelése. Cipzár bevarrás gyakorlása (két oldalról takart, egy oldalról takart, rejtett), zseb készítése (rávarrt zseb, svéd zseb esetleg kétszegélyes zseb), valamint a derékpánt kidolgozásának ismertetése.

2. alkalom: a tanulók által hozott szabásminta alapján a szoknya kiszabása. Megbeszélés arról, hogyan kell a mintákat az anyagra fektetni, hogyan kell átmásolni, varrásszélességeket ráhagyni. A szoknya összeállítása első próbára, ráigazítás és megbeszélés arról, hogy az alkati sajátosságok miatti korrigálások miként lehetségesek.

3. alkalom: szoknya varrásának befejezése. A nadrág elkészítésének megbeszélése, a tananyagsorozat alapján elkészített nadrág szabásminta felhasználása, anyagszükséglet, kellékek megbeszélése.

4. alkalom: nadrág kiszabása az elkészített szabásminta alapján, és annak összeállítása az első próbára, alakra igazítás.

5. alkalom: a nadrág varrásának befejezése.

Felső ruházat elkészítésével foglalkozó tanfolyam:
1. alkalom: megbeszélés a póló készítésének lépéseiről, a mellvarrás készítés módjáról. A kar, illetve a nyakkör eldolgozás módjainak megbeszélése és megvarrása.

2. alkalom: gallér fajták, valamint a felvarrásuk módjának áttekintése, a felsőruházat ujja hasíték készítése.

3. alkalom: fodrok, ráncolás, redőzések készítése. Megbeszélés a felsőruházat ujjainak fajtáiról, valamint bevarrásuk módjairól. Egyeztetés arról, hogy a résztvevők milyen ruhadarabot szeretnének elkészíteni a tanultak alapján.

4. alkalom: a tanulók által – a tananyagsorozat alapján – elkészített szabásminta szerint a választott ruhadarab (ruha, kosztümkabát) kiszabása és annak összeállítása első próbára

5. alkalom: a választott ruhadarab varrásának befejezése

Normál

Normál tempó esetén havonta egy tananyagcsomagot szállítunk. Egy csomag két leckét tartalmaz, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, az is a csomag részét képezi.

Gyorsított

Gyorsított tempó esetén havonta két tananyagcsomagot szállítunk. Ebben az esetben Ön egyszerre négy leckét kap, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, azok is a csomag részét képezik.  Ha ezt a tanulási tempót választja, a tananyagsorozat időtartama a felére csökken.

Késleltetett

Késleltetett tempó esetén kéthavonta egy tananyagcsomagot szállítunk. Ebben az esetben Ön egy alkalommal két leckét kap, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, az is a csomag részét képezi. Ha ezt a tanulási tempót választja, a tananyagsorozat időtartama megduplázódik.

Komplett

Komplett megrendelés esetén a teljes tananyagsorozatot kapja kézhez. Ebben az esetben Ön az összes leckét egyszerre kapja meg, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, azok is a csomag részét képezik. Ha ezt a tempót választja, a tanfolyam hosszától függetlenül 24 hónap áll rendelkezésére a tananyag elsajátítására.

1. lecke: Rövid divattörténet. Textíliák (anyagok) és tulajdonságaik. A leggyakoribb anyagok és azok kombinálása. Munkaeszközök és kellékek. Kézi varrások és öltések. Kézi dísztűzések.
Áttekintjük a ruházat rövid történetét. Kitérünk a textíliák tulajdonságainak és fajtáinak, valamint a szövetek szövésmintáinak bemutatására. Bemutatjuk a kézi varrás munkaeszközeit és kellékeit. Foglalkozunk a kézi varratok, öltések és díszöltések típusaival és ábrák segítségével szemléltetjük a munkafolyamatokat is.

2. lecke: A varrógép és felépítése. Mit kell figyelembe venni a varrógép beszerzésekor. Zavarok a varrógép működésében, és azok elhárítása. Gépi varrások és öltések. Vendégek fogadására készülünk. Asztalterítő és szalvéta varrása, díszítése és felhasználása modern belső környezetben. Stílusok és irányzatok a divatban.
Tanulhat a különböző típusú varrógépekről, felépítésükről és arról, hogy mire kell figyelni a varrógép beszerzésekor. Áttekintjük a varráshibákkal és kijavításukkal kapcsolatos tudnivalókat. Kitérünk a gépi varrások és öltések ismertetésére. Megismerkedhet a klasszikus és az angol stílussal. Felvázoljuk a ruhatár összeállításának alapszabályait.

3. lecke: A szoknya. Hogyan kell kiválasztani a megfelelő szoknyafazont az előnyös és hátrányos fizikai adottságok figyelembevételével. Méretvétel. Egyenes szoknya szabásrajza. Varrásráhagyás. Kiszabás. Felkészülés az első próbához. Próba. A belső varrások kidolgozásának technikája. A szoknya összevarrása. Illeszkedési hibák és kiigazításuk.
Bemutatjuk a szoknyafajtákat. Tanácsokat adunk arra, hogy melyik szoknya milyen alkalomhoz illik. Megtanulhatja, hogyan kell helyesen méretet felvenni.  Részletesen ismertetjük az egyenes fazonú szoknya elkészítésének lépéseit. Felvázoljuk, hogy milyen alakra igazodási hibák lehetnek a szoknya varrása során.

4. lecke: A szoknya részeinek kidolgozása: a cipzár és az övrész bevarrása, a szoknya felhajtása, a hasíték (slicc) eldolgozása. Bélelt szoknya varrása, a szoknya és a bélés összevarrásának fogásai hasíték esetén. Nedves vasalás. Zsinórral való díszítés a varrások mentén. Stílusok és irányzatok a divatban.
Elsajátíthatja, hogy hányféleképpen lehet cipzárt bevarrni. és hogyan a legjobb eldolgozni a szoknya felső szélét. Bemutatjuk, milyen szerepe van a hasítéknak és a sliccnek. Tippeket adunk arra, hogyan viselkedjen a megrendelőjével a mértékvételen. Foglalkozunk a szigorú, a konzervatív és az elegáns stílus bemutatásával.

5. lecke: Lefelé bővülő és részekből szabott szoknya. A részek szabásrajzának elkészítése. Varrásráhagyás. Kiszabás. A lefelé bővülő szoknyák készítésének sajátosságai. Különböző típusú fodrok (pl. rüss) kiszámítása, megszerkesztése és elkészítésének módjai. A ruhakészítés során használatos korszerű kellékek.
Ismereteket szerezhet a lefelé bővülő és részekből szabott szoknyákról (teljes és fél napszoknya, harangszoknya, godet szoknya).  Megtanulhatja a szoknyalapok szabásrajzának elkészítését. Tanulhat a különböző típusú fodrokról, szerkesztésük és kidolgozásuk lépéseiről. Tanácsokat adunk a bélés eldolgozásával kapcsolatban.

6. lecke: Bonyolult fazonú, húzott és átlapolt szoknyák modellezése. Számítások és az alap elkészítése. A kidolgozás sajátosságai. Díszítés. Színkiválasztás és színek kombinálása. Stílusok és irányzatok a divatban.
Bemutatjuk a bonyolult fazonú, húzott és átlapolt szoknyák elkészítését. Foglalkozunk a hajtások elkészítésének sajátosságaival. Tanulhat a zsinóros díszítésről. Kitérünk a színkiválasztás és a színek kombinálásának lehetőségeire is. Tanácsokat adunk arra nézve, hogy alkattól függően kinek milyen ruha áll jól.

7. lecke: A nadrág. Méretvétel. Női nadrág alap szabásmintájának megszerkesztése. Varrásráhagyás. Kiszabás. A nadrág részeinek elsődleges nedves vasalása. Előkészítés próbához. Első próba. Illeszkedési hibák és kiigazításuk. Második próba. A nadrág összevarrása.
Megtanulhatja, milyen méretekre van szükség a nadrág elkészítéséhez. Foglalkozunk azzal, hogy hogyan kell a női nadrág alapszabásmintáját megszerkeszteni és milyen varrásráhagyásokat és bőségráhagyásokat a legjobb alkalmazni. Ismertetjük a nadrág nedves vasalásának lépéseit. Bemutatjuk, milyen illeszkedési hibák alakulhatnak ki.

8. lecke: A nadrág részeinek kidolgozása: zsebek, övrész és kantár. Női nadrágok modellezése: térdnadrág, szűkszárú nadrág. A nadrágok díszítése a stílus függvényében. Stílusok és irányzatok a divatban.
Elsajátíthatja, hogyan kell helyesen megvarrni a különféle zsebeket a technológia bonyolultságától függetlenül és hogyan kell helyesen elkészíteni a kantárokat és öveket. Bemutatjuk, hogyan lehet a klasszikus nadrág alapján megvarrni bármilyen más nadrágot és hogyan lehet a stílustól függően díszíteni a nadrágokat. Bemutatjuk a vintage stílust.

9. lecke: Férfinadrág. Méretvétel. Klasszikus férfinadrág alap szabásmintájának megszerkesztése. Férfinadrágok varrása. Divatos kisfiú. Fiúnadrág. A gyermekruhák díszítése. Stílusos öltözködés, avagy divattanácsok férfiaknak.
Megtanulhatja, milyen méretekre van szükség a férfinadrág elkészítéséhez és milyen sorrendben végezzük el a klasszikus férfinadrág varrásának egyes műveleteit. Ismereteket szerezhet a fiúnadrág alapszabásmintájának szerkesztéséről és a gyermekruhák díszítéséről. Divattanácsokat adunk a férfiak stílusos öltözködésével kapcsolatban.

10. lecke: Kezeslábas és készítésének sajátosságai. A megfelelő anyag kiválasztása. Díszítés - régi farmernadrág átalakítása divatos kiegészítővé. Kötött anyag és a vele való munka sajátosságai. Stílusok és irányzatok a divatban.
Ismertetjük az overall elkészítésének sajátosságait és lépéseit. Tippeket adunk arra, hogyan kell kiválasztani az anyagot egy Önnek tetsző modellhez. Kitérünk a kötött anyagok és a velük való munka sajátosságainak bemutatására. Tanácsokat olvashat arról, hogyan alakítson ki egy divatos darabot egy régi farmeréből. Ismertetjük a casual stílust.

11. lecke: Ujjatlan blúzok. Bő vonalú blúz (top). Az alap szabásminta megszerkesztése. Varrásráhagyás. Kiszabás. Előkészítés próbához. Próba. Illeszkedési hibák és kiigazításuk. A blúz (top) összevarrásának technológiai sorrendje. Díszítés: szegőszalagok. Organza (sifon) és a vele való munka nehézségei.
Foglalkozunk a vállas ruhadarabok bemutatásával és azzal, hogy milyen méreteket kell felvenni a vállas termékekhez. Felvázoljuk az első próba előkészítésének menetét és azt, hogy milyen hibák merülhetnek fel a vállas ruhadarabok varrása során. Megtanulhatja, hogyan kell megvarrni a blúzt és hogyan kell dolgozni a sifon anyaggal.

12. lecke: Zárások (gombok, csatok, kapcsok) fajtái és kezelésük. Gallérok és kapucni, szabás és kidolgozás. Kimonó. Az alap szabásminta megszerkesztése. A kimonó megvarrásának technológiája. Stílusok és irányzatok a divatban.
Áttekintjük, hogy milyen fajta nyakzáródásokat lehet alkalmazni a blúzokon, ingeken és topokon és felvázoljuk az elkészítésük menetét. Tanulhat a gallérokról, kapucniról és megvarrásuk lépéseiről. Meghatározzuk a kimonó fogalmát és bemutatjuk elkészítésének lépéseit. Megtanulhatja, hogy mi jellemző a szafari és military stílusra.

13. lecke: Ujjas blúzok. Vállas, ujjas termékek előkészítése próbához. Különböző ruhaujj-típusok és kidolgozásuk. Az ujjas blúz összevarrásának technológiai sorrendje.
Megtanulhatja, milyen ujjtípusok léteznek és kitérünk elkészítésük lépéseire is. Ismertetjük, hogyan kell helyesen elkészíteni a kézelőt (mandzsettát) a ruhaujj típusától függően. Foglalkozunk azzal is, hogy milyen technológiai sorrendben kell megvarrni az ujjas blúzt (inget).

14. lecke: Külön szabott vállak, kidolgozásuk módja. Ferde szabás, az így szabott ruhák előnyei és hátrányai. Díszítés és hímzés szalagokkal vagy zsinórral. Stílusok és irányzatok a divatban.
Foglalkozunk a különszabott váll bemutatásával, elkészítésének lépéseivel. Ismertetjük a ferdeszabás előnyeit és hátrányait, valamint azt, hogyan kell dolgozni a ferdén szabott darabokkal. Kitérünk arra is, hogyan készül a szalaghímzés, és hol a legérdemesebb alkalmazni. Bemutatjuk az etnikai, a kínai, valamint a keleti stílust és további divat tippeket adunk.

15. lecke: A ruha. Egyenes vonalú, enyhén testhez simuló (test vonalát követő) ruha szabásmintájának megszerkesztése. Varrásráhagyás. Kiszabás. Előkészítés az első próbához. Próba. Mire kell figyelni a vállas ruhák alakhoz igazítása során.
Megtanulhatja, hogyan kell megszerkeszteni az egyenes vonalú, enyhén testhezálló ruha alapszabásrajzát és milyen varrásráhagyásokra és bőségráhagyásokra van szükség a ruha szerkesztése és varrása során. Bemutatjuk, hogyan kell helyesen előkészíteni és lefolytatni a próbát és mire kell figyelni a vállas ruhák alakra igazítása során.

16. lecke: Redők és drapériák. Különböző stílusú ruhák és kötényruhák, díszítés és kiegészítők. Batikolás - festés az anyagon, avagy hogyan készíthetünk megismételhetetlen darabot. Stílusok és irányzatok a divatban.
Meghatározzuk, hogy mi az a ráncolás, redőzés és mik a megvarrásuk lépései. Bemutatjuk a batikolás fajtáit és részletesen ismertetjük azt is, hogy a batikolás segítségével hogyan készíthetünk egyedi darabokat. Ismertetjük a spanyol, a country, a western, valamint a cigány stílus jellemzőit és további divattanácsokat adunk.

17. lecke: Az érettségi bálra készülünk. Hogyan lehetünk bálkirálynők? A fűzős ruhadarabok alap szabásmintájának elkészítése. Kiszabás. A fűző összevarrásának technológiai sorrendje.
Tanácsokat adunk arra vonatkozóan, hogy mire kell figyelni a szalagavató bálra való készülődés során. Bemutatjuk a fűző típusú ruhadarabok alapszabásrajzának szerkesztését és a fűző varrásának technológiai sorrendjét. Tippeket olvashat a fűző díszítésével kapcsolatban, azaz hogyan kell szegőpántot és zsinórt használni a fűző elkészítéséhez.

18. lecke: Szoknya kiválasztása a fűzőhöz. Alsószoknya. Magunk díszítjük a ruhát: művirágok, rátétdíszek és gyöngy alkalmazása. A táska - az utolsó "ecsetvonás" a tökéletes képhez. Stílusok és irányzatok a divatban.
Áttekintjük, hogyan kell elkészíteni az alsószoknyával viselt szoknyát és hogyan kell elkészíteni az alsószoknyát. Foglalkozunk azzal, hogyan készítsünk virágokat kelméből és hogyan díszítsük a ruhát rátétdísszel, csipkével és gyönggyel. Kitérünk a díszes táskák elkészítésére is. Tanulhat a pin-up, az eklektikus, és a hippi stílusról.

19. lecke: Az üzletasszony. A blézer alap szabásmintájának megszerkesztése. Varrásráhagyás. Kiszabás. Előkészítés az első próbához. Próba. Az illeszkedés hibái és kiigazításuk. Nedves vasalás. Az összevarrás technológiai sorrendje.
Meghatározzuk, melyek a fő szabályok a különböző fazonú kosztümkabátok alapszabásrajzainak elkészítése során, valamint hogyan kell kiszámítani és felvinni a szabásmintára a bőségráhagyást. Tanulhat arról, hogyan kell lefolytatni az első próbát és hogyan kell a blézert helyesen vasalni. Bemutatjuk, hogy milyen technológiai sorrendben kell összevarrni a kosztümkabátot.

20. lecke: A blézer záró elemeinek (gombok, csatok, kapcsok, stb.) kiválasztása a stílus függvényében. A szélek eldolgozása. Gallérok és kidolgozásuk sajátosságai. A gallérok nedves vasalása. A gallérok hozzávarrása a nagyobb darabokhoz. Stílusok és irányzatok a divatban.
Áttekintjük a különböző záródások készítésének menetét, valamint az eleje szegélyek, különböző gallértípusok megvarrásának lépéseit. Tanulhat arról, hogyan kell helyesen vasalni a gallérokat és hogyan kell helyesen bevarrni a gallért a ruhadarabba.

21. lecke: Második próba. Az ujjak. A szabásminta elkészítése, összevarrás. A duplavarrásos ujj alsó részének kidolgozása. Az ujjak megfelelő formájának kialakítása nedves vasalással. Az ujjak beillesztése. Válltömés és erősítő bélésszalag.
Bemutatjuk, hogy miért van szükség második próbára a kosztümkabát esetén. Meghatározzuk, mi az a kosztümkabátujj, és milyen fajtái léteznek. Foglalkozunk azzal, hogyan lehet eldolgozni a kétvarrásos ujj alját, és hogy néz ki a helyesen bevarrt ujja. Ismertetjük a válltömésekkel és a felső ujjakör alátétekkel kapcsolatos tudnivalókat.

22. lecke: Bélés. A bélés megszerkesztése az alap szabásminta alapján. Kiszabás és összevarrás. Egyesítés a fő ruhadarabbal. A kész ruhadarab nedves vasalása. Kendő - az utolsó "ecsetvonás" a tökéletes képhez. Stílusok és irányzatok a divatban.
Tanulhat a bélésről, alkalmazásának eseteiről. Áttekintjük, hogyan kell helyesen megszerkeszteni a bélés szabásrajzát és hogyan kell jó minőségben bevarrni a bélést. Foglalkozunk azzal, miért van szükség a kész ruhadarab végleges vasalására. Bemutatjuk a stóla elkészítésének menetét. Ismertetjük a vamp és az emo stílust.

23. lecke: Felkészülünk a hideg időre - dzsekit varrunk. Munka ballon anyaggal, műbőrrel és szőrmével. Farmerdzsekik.
Bemutatjuk, milyen anyagokból készülnek a dzsekik és képekkel illusztráljuk, melyek a vízlepergető anyagok varrásának sajátosságai. Ábrákon keresztül szemléltetjük, hogyan kell dolgozni a műszőrmével és a műbőrrel. Áttekintjük, hogyan kell helyesen kiszabni és megvarrni a farmerdzsekit.

24. lecke: Melegbéléses bő dzseki alap szabásmintája. A különböző meleg bélésekhez szükséges ráhagyás kiszámítása. Kiszabás. A dzseki összevarrásának technológiai sorrendje. Az ügyféllel való kommunikáció művészete. Stílusok és irányzatok a divatban.
Megtanulhatja, hogy mekkora bőségráhagyások szükségesek a bő dzseki alapszabásmintájának megszerkesztéséhez és milyen a bő dzseki varrásának technológiai sorrendje. Kitérünk arra, hogyan kell kommunikálni a megrendelővel, hogy az elégedett legyen az Ön munkájával. Bemutatjuk a farmer, a tengerész és a férfias stílust.

 

Szabás-varrás tanfolyam tartalma:

 • 12 tananyagcsomag az ELO Könyvkiadó Kft.-től, mely 24 leckét tartalmaz
 • Az Európai Levelező Oktatási Kft. szaktanári segítséget biztosító képzése.

Tanfolyamunkat ajánljuk mindazoknak:

 • akik szeretik a szép és egyedi ruhákat,
 • akik kreatívak és jó a kézügyességük,
 • akik szeretnének a saját ízlésviláguknak megfelelő ruhát hordani.

Szabás-varrás tanfolyam végére:

 • nagy öröme és sikerélménye lesz a saját maga által elkészített ruhákkal,
 • saját ízlésének megfelelő és teljesen egyedi ruhákat varrhat,
 • pénzt spórolhat meg az otthoni ruhakészítéssel,
 • szakmai partnerünknél gyakorlati tanfolyamokon vehet részt, így bővítheti ismereteit.

 

További hasznos információk a tanfolyamról:

 • A képzés szolgáltatás megrendelésével online házi feladatokat oldhat meg, melyeket szaktanárok javítanak ki, illetve a tanfolyam elvégzéséről igazolást kaphat.
 • A tanfolyam oktatási programját itt töltheti le!
Tananyagcsomag (24db lecke)
Tananyagcsomag
(24db lecke)
Képzés szolgáltatás
Képzés
szolgáltatás
6 500 Ft/hó* Megrendelem
* Az ár az Európai Levelező Oktatási Kft. képzését is tartalmazza, melynek díja 1.250 Ft / tananyagcsomag.