Szabás-varrás tanfolyam

Szabás-varrás tanfolyam

Tanfolyamunkon megtanulhatja, hogyan kell ruhákat, szoknyákat, nadrágokat, alkalmi- és gyermekruházatot készíteni a tervezéstől a megvalósításig. A kurzus figyelmet fordít a divat történeti hátterére és fejlődésére, így megismerheti a fontosabb irányzatokat, amelyek segítségére lesznek egyéni stílusa kialakításában. A szabás-varrás nemcsak egy kreatív hobbi, de jövedelmező foglalkozás is lehet.

9 950 Ft helyett

csak 
8 955 Ft */hó
* A tanfolyam tartalmazza az ELO Könyvkiadó Kft. tananyagsorozatát. Az ár online bankkártyás fizetés esetén érvényes.
Információk
Tempó
Tematika
Gyakorlati tanfolyam
Árak

Vizsga partnerintézményünknél - Szabás-varrás tanfolyam

 

 

Gyakorlati tanfolyam partnerünknél - Szabás-varrás tanfolyam

A tanfolyam leckéit távoktatás formájában, egyedileg meghatározott ütemben sajátíthatja el, és az összes házi feladat visszaküldése, valamint a záróteszt sikeres teljesítése esetén a tanfolyam végén igazolást állítunk ki. Azonban arra is lehetősége van, hogy partnerintézményünknél gyakorlatorientált, az ELO Könyvkiadó Kft. tananyagsorozatára épülő varrótanfolyamokon részt vegyen.
Amennyiben él ezzel a lehetőséggel, akkor az alábbiakat kell tennie:
1. lépésben az ELO Könyvkiadó Kft. távoktatási tananyagsororozatának segítségével egyénileg, de az Európai Levelező Oktatási Kft. által biztosított szaktanári segítséggel távoktatás formájában sajátítja el az ismeretanyagot,
2. lépésben jelentkezik és részt vesz a szakmai partnerintézményünk által szervezett kedvezményes varrótanfolyam(ok)on, így az ELO cégcsoport tanfolyamán elsajátított ismereteket személyes jelenlétet igénylő foglalkozások keretében bővítheti. A tanfolyamokat partnerintézményünk szervezi.

Miért nálunk tanuljon?
Mert a nálunk elsajátított szakmai, elméleti és gyakorlati tudás birtokában olyan szakképzett szabónő, varrónő válhat Önből, aki alkalmazottként, vagy saját vállalkozásában (ehhez lásd a Sikeres vállalkozás alapjai c. képzésünket) magas színvonalon tudja megvalósítani ügyfelei kéréseit a ruhatervezéstől egészen a kivitelezésig.

Milyen tanfolyamokon vehet részt?
Az ELO cégcsoport Szabás-varrás tanfolyamának elvégzését követően lehetősége van budapesti helyszínen varrótanfolyamokon részt venni és így az ELO cégcsoport tanfolyamán elsajátított ismereteket személyes jelenlétet igénylő gyakorlatias foglalkozások keretében bővítheti. A varrótanfolyamok az ELO Könyvkiadó Kft. tananyagsorozatának tematikájára épülnek.
Két tanfolyam közül választhat: alsó ruházat elkészítésével (szoknya, nadrág) foglalkozó, illetve felső ruházat elkészítésével (blúz, ruha, kosztümkabát) foglalkozó tanfolyamokon vehet részt.
Az együttműködés alapján a partnerintézmény az Európai Levelező Oktatási Kft. képzésén résztvevők számára kedvezményes részvételi lehetőséget biztosít a kizárólag az ELO cégcsoport tanulóinak szervezett tanfolyamokon. Az ELO cégcsoportot a tanfolyamok igénybevételének fennállásáért, igénybevehetőségéért, a partnerintézmény eljárásáért, teljesítéséért, vállalt határidőiért felelősség nem terheli.

Hol vehet részt a tanfolyamokon?
Szakmai partnerünknél, Szilágyi Mária varrótanfolyamain budapesti helyszínen (1074 Budapest, Dohány u. 39.) vehet részt. A partner által szervezett gyakorlati tanfolyamok személyes jelenlétet igényelnek.

Mennyi ideig tart az ELO cégcsoport tanfolyama és a gyakorlati tanfolyamok?
Az Európai Levelező Oktatási Kft. által nyújtott elméleti képzés idejét a képzésben résztvevő határozza meg azáltal, hogy milyen rendszerességgel kívánja átvenni a tanfolyamhoz tartozó tananyagcsomagokat. Normál ütemezés esetén ez 12 hónap (részletekért lásd Oktatási program vagy a hatályos ÁSZF).
A partnerintézmény által nyújtott tanfolyamok időtartama tanfolyamonként 48 óra (különféle időbeosztásban).

Milyen napokon vehet részt a tanfolyamokon?
A partnerintézmény által szervezett tanfolyamok hetente, különféle időbeosztásban kerülnek megrendezésre (igény esetén partnerünk vasárnapi napokon is indít csoportot).

Mennyibe kerül az ELO cégcsoport tanfolyama és a gyakorlati tanfolyamok?
Az ELO Könyvkiadó Kft. teljes tananyagsorozatának díja: 12 hónap * 8 955 Ft/hónap = 107 460 Ft AKCIÓS ÁRON! Az ár nem tartalmazza az Európai Levelező Oktatási Kft. által nyújtott oktatási szolgáltatás ellenértékét, ami 1250 Ft/tananyagcsomag.

A partnerintézmény által nyújtott tanfolyamok díja: tanfolyamonként 48 000 Ft (ami tartalmazza a gyakorló anyag, cipzár, gomb, cérna árát).
Amennyiben mindkét tanfolyamon részt kíván venni, a második tanfolyam árából 10%-os kedvezményt biztosít partnerintézményünk.

Igény esetén részletfizetési lehetőség megbeszélés szerint.

Hogyan zajlik az ELO cégcsoport tanfolyama és a gyakorlati tanfolyamok?
A partnerintézmény által szervezett tanfolyamok az ELO Könyvkiadó Kft. távoktatási tananyagsorozatának elsajátítása, az Európai Levelező Oktatási Kft. által biztosított elméleti képzés elvégzése, a képzés lezárását tanúsító igazolás megszerzése után kezdhetőek el.

A tanfolyamokon való részvétel feltételei:
- az ELO Könyvkiadó Kft. teljes tananyagsorozatának elsajátítása és kifizetése,
- az Európai Levelező Oktatási Kft. által biztosított valamennyi házi feladat megoldása és visszaküldése,
- a záróteszt sikeres (legalább 51%-os) teljesítése, a képzés lezárását tanúsító igazolás bemutatása.

FONTOS!
Szakmai partnerünk az árváltoztatás jogát fenntartja a tanfolyamok díjának, feltételeinek és indításának tekintetében. Kérjük, kísérje figyelemmel a honlapunkat. A partnerintézmény a tanfolyamokat csak és kizárólag a megfelelő létszám (minimum 4 fő) esetén tudja elindítani. A tanfolyamok kezdésének időpontjáról, a részvételi díj befizetéséről, és minden egyéb, a tanfolyamokkal kapcsolatos kérdésről a partnerintézménytől kap értesítést a jelentkezését követően.
A tanfolyamokra vonatkozó jelentkezését legkésőbb az utolsó tananyagcsomag kézhezvételétől számított 1 éven belül kell elküldenie! Amennyiben eddig az időpontig nem küldi el jelentkezését, a későbbiekben erre már nem lesz lehetősége.

A tanfolyamokra az ügyféloldalon keresztül, az „Információ és ügyintézés” menüponton belül tud jelentkezni. Kérjük, a jelentkezésnél adja meg a választott tanfolyam nevét!

Kérdése van? Az Európai Levelező Oktatási Kft. által nyújtott elméleti képzéssel kapcsolatban hívja ügyfélszolgálatunkat a 06-1/206-1775-ös telefonszámon, vagy írjon az elo@elo.hu e-mail címre, a gyakorlati tanfolyamokkal kapcsolatban.

A tanfolyamok részletes leírása:
A tanfolyamok tematikája az ELO Könyvkiadó Kft. tananyagsorozatában ismertetett tartalomra épülnek.

Alsó ruházat elkészítésével foglalkozó tanfolyam:
1. alkalom: az Európai Levelező Oktatási Kft. képzése során elkészített munkák bemutatása, ezek tanári értékelése. Cipzár bevarrás gyakorlása (két oldalról takart, egy oldalról takart, rejtett), zseb készítése (rávarrt zseb, svéd zseb esetleg kétszegélyes zseb), valamint a derékpánt kidolgozásának ismertetése.

2. alkalom: a tanulók által hozott szabásminta alapján a szoknya kiszabása. Megbeszélés arról, hogyan kell a mintákat az anyagra fektetni, hogyan kell átmásolni, varrásszélességeket ráhagyni. A szoknya összeállítása első próbára, ráigazítás és megbeszélés arról, hogy az alkati sajátosságok miatti korrigálások miként lehetségesek.

3. alkalom: szoknya varrásának befejezése. A nadrág elkészítésének megbeszélése, a tananyagsorozat alapján elkészített nadrág szabásminta felhasználása, anyagszükséglet, kellékek megbeszélése.

4. alkalom: nadrág kiszabása az elkészített szabásminta alapján, és annak összeállítása az első próbára, alakra igazítás.

5. alkalom: a nadrág varrásának befejezése.

Felső ruházat elkészítésével foglalkozó tanfolyam:
1. alkalom: megbeszélés a póló készítésének lépéseiről, a mellvarrás készítés módjáról. A kar, illetve a nyakkör eldolgozás módjainak megbeszélése és megvarrása.

2. alkalom: gallér fajták, valamint a felvarrásuk módjának áttekintése, a felsőruházat ujja hasíték készítése.

3. alkalom: fodrok, ráncolás, redőzések készítése. Megbeszélés a felsőruházat ujjainak fajtáiról, valamint bevarrásuk módjairól. Egyeztetés arról, hogy a résztvevők milyen ruhadarabot szeretnének elkészíteni a tanultak alapján.

4. alkalom: a tanulók által – a tananyagsorozat alapján – elkészített szabásminta szerint a választott ruhadarab (ruha, kosztümkabát) kiszabása és annak összeállítása első próbára

5. alkalom: a választott ruhadarab varrásának befejezése

Normál

Normál tempó esetén havonta egy tananyagcsomagot szállítunk. Egy csomag két leckét tartalmaz, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, az is a csomag részét képezi.

Gyorsított

Tananyagsorozatunk felújítása miatt jelenleg gyorsított tempóban nem rendelhető a tanfolyam.

Késleltetett

Tananyagsorozatunk felújítása miatt jelenleg csak normál tempóban rendelhető a tanfolyam.

Komplett

Komplett megrendelés esetén a teljes tananyagsorozatot kapja kézhez. Ebben az esetben Ön az összes leckét egyszerre kapja meg, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, azok is a csomag részét képezik. Ha ezt a tempót választja, a tanfolyam hosszától függetlenül 24 hónap áll rendelkezésére a tananyag elsajátítására.

1. A viselettörténet áttekintése. Textil alapanyagok. A varrás eszközei. Kézi öltések
Első leckénkben megismerkedhet a ruházat rövid történetével. Tanulhat arról, hogy milyen szálakból áll a szövet, hogyan néznek ki a szövetek szövésmintái és milyen szerepük van a varrás során. Rendszerezzük a textíliák fajtáit, a kézimunkák típusait. A lecke elsajátításával önállóan és szépen fog tudni kombinálni egymással bármilyen anyagot, megtanulja a kézi öltések és varrások készítését, valamint a díszítő öltések készítésének lépéseit.

2. A varrógép, gépi öltések. Különböző öltözködési stílusok
Megismerkedhet a varrógéppel, illetve ebben a leckében elkezdjük és a tananyagsorozat egész ideje alatt folytatjuk a divat világában mára kialakult stílusok és irányzatok ismertetését. Az öltözködési tanácsadó (stylist) tanácsai című rovatban hasznos és érdekes információhoz juthat, ezáltal tévedhetetlen ízléssel fogja tudni összeválogatni saját és a környezetében élők „okosan összeállított” ruhatárát olyan darabokból, amelyek kiemelik az egyéni és előnyös fizikai adottságokat.

3. Szoknya alapszerkesztése, szoknya szabása
Áttekintjük a szoknyák típusait, illetve hogy melyik szoknya milyen alkalomhoz illik. Taglaljuk, hogyan kell helyesen méretet felvenni és milyen alakra–igazodási hibák fordulhatnak elő a szoknya varrása során. Bemutatjuk, hogyan kell előkészíteni az anyagot a szabáshoz és hogyan kell lefolytatni az első próbát. Kitérünk arra is, hogyan kell elvégezni az összes szükséges javítást a próba után, helyesen kidolgozni a varrásokat és megvarrni a szoknyát. 

4. Szoknya készítése. Stílusok és irányzatok a divatban
Ebben a leckében részletesen megismerheti a szoknya technológiai részegységeinek elkészítési módjait. Szó lesz arról, hányféleképpen lehet bevarrni a cipzárt; milyen módon a legjobb eldolgozni a szoknya felső szélét: rávarrt övvel vagy szegőzéssel; melyik a jobb módszer a szoknya felvarrására; illetve milyen szerepe van a hasítéknak és a sliccnek. Kitérünk arra is, hogy mi az a nedves hőkezelés, hogyan lehet díszíteni a varrásokat a szoknyán. Végül elsajátíthatja, hogy mit jelent a szigorú, a konzervatív és az elegáns stílus.

5. Részekből szabott szoknya modellezése, szabása, varrása
Tanulhat a lefelé bővülő szoknyák típusairól, a részekből szabott szoknyákról, a különböző típusú fodrokról, valamint a varrás során használt bélésanyagokról. A lecke elsajátítását követően tudni fogja, hogyan kell önállóan kiszabni és megvarrni a lefelé bővülő szoknyát és kiszámítani, kiszabni és megvarrni a részekből szabott szoknyát. Ezen túlmenően a különböző típusú fodrok kiszabásával és elkészítésével is megismerkedhet.

6. Különleges szoknyák modellezése. Díszítések. Stílusok és irányzatok a divatban
Az előző leckékből már megtanulta a lefelé bővülő és részekből szabott szoknyát varrásának lépéseit. Folytatjuk az ismerkedést más, bonyolultabb fazonokkal. Ebben a leckében megismerheti a rakott és átlapolt szoknyák és a rakások elkészítésének módját és sajátosságait. Az ilyen szoknya mindig aktuális, mivel a rakások sosem mennek ki a divatból, a divattervezők minden szezonra ajánlják őket. A rakás (hajtás) funkcionális elem, amellyel bővebbé lehet tenni az egyenes, szűk szoknyákat.

7. Női nadrág alapszerkesztése, szabása
A szoknya után áttérünk egy bonyolultabb munkára – a nadrág megvarrására. A nadrágnál a fő figyelmet az alakra illesztésre kell fordítani. Taglaljuk, hogy milyen méretekre van szükség a nadrág elkészítéséhez, milyen varrásráhagyásokat és bőségráhagyásokat a legjobb alkalmazni. Szó lesz arról is, miből áll a nadrág alkotóelemeinek elsődleges nedves hőkezelése (vasalása) és milyen illeszkedési hibák alakulhatnak ki.

8. Női nadrág varrása, különböző nadrágok modellezése. Stílusok és irányzatok a divatban
Ezt a leckét három elem megismertetésének, vagyis a zsebek, a kantárok és az övek szenteljük. Bemutatjuk, hogyan kell helyesen megvarrni bármilyen zsebet a technológiabonyolultságától függetlenül, hogyan kell helyesen elkészíteni a kantárokat és öveket, valamint hogyan lehet a klasszikus nadrág alapján megvarrni bármilyen más, az Ön stílusának és imázsának megfelelő nadrágot. Kitérünk arra is, hogyan lehet a stílustól függően díszíteni a nadrágokat.

9. Férfinadrág alapszerkesztése, varrása. Nadrág kisfiúknak. Divattanácsok férfiaknak
Ebben a leckében szó lesz arról, hogy milyen méretekre van szükség a férfi nadrág elkészítéséhez, milyen sorrendben végezzük el a férfi nadrág varrásának egyes műveleteit. Megtanuljuk továbbá, hogy mit kell tudni a fiúnadrág alapszabásmintájának szerkesztéséről. Tippeket adunk arra vonatkozóan, hogyan kell jó minőségben megvarrni egy férfi nadrágot és összeállítani a férfi számára egy szép és stílusos ruhatárat. A lecke végén kitérünk a gyermeknadrágok varrására, díszítésére is.

10. Kezeslábas készítése gyerekeknek, kötött, hurkolt anyagok varrása. Stílusok és irányzatok a divatban
Az eddigi leckék során foglalkoztunk azzal, hogyan kell megvarrni az úgynevezett öves darabokat, a most következő leckében pedig megtanítjuk a vállas darabok szabására és varrására (felsők, blúzok, ruhák stb.). Bemutatunk egy olyan darabot, amely az öves és a vállas darabok között található – ez pedig az overall. Áttekintjük azt is, hogyan kell helyesen megvarrni a kötött és más rugalmas anyagokból készült darabokat anélkül, hogy megsértené a szövés szerkezetét és megőrizve a rugalmasságot kész állapotban is.

11. Blúz alapszabásminta szerkesztése, szabása, varrása
Ismertetjük a vállas ruhadarabok típusait. Megtudhatja, milyen méreteket kell felvenni a vállas termékekhez. Áttekintjük, hogyan kell előkészíteni az első próbát. Rendszerezzük, hogy milyen hibák merülhetnek fel a vállas ruhadarabok varrása során és ismertetjük, hogyan kell megvarrni a blúzt. A lecke elsajátításával képes lesz megszerkeszteni a blúz (top) alapszabásrajzát. Végül szó lesz arról, hogyan kell dolgozni vékony anyagokkal.

12. Záródások fajtái (gombok, csatok, kapcsok). Gallérok kidolgozása, kapucni. Stílusok és irányzatok a divatban. Kimonó modellezése, elkészítése
Ebben a leckében a különböző fazonú vállas termékek modellezését fogjuk megismerni. Ezt a leckét ezeknek a részleteknek szenteljük: bemutatjuk a különböző nyakzáródásokat és gallérokat. Megtudhatja azt is, hogyan kell megszerkeszteni és kiszabni a klasszikus kapucnit. Megismerkedhet a kimonó varrásának technológiájával is. Ennek a ruhadarabnak a jellemzője az egybeszabott ujj, amelyet a XX. század elején a japán népviseletből vett át a nyugati kultúra.

13. Ruhaujjak alapszerkesztése, ujjal ellátott blúz varrása
Ezt a leckét az ujjas blúzok készítésének szenteljük. Megtanítjuk az ujjak szabását, készre varrását és bevarrását a blúzba. Javasoljuk, hogy figyelmesen tanulmányozza a leckét, hiszen a helyesen kiválasztott ujjfazon és a profi varrásmód nagymértékben befolyásolja a teljes ruhadarab minőségét és mutatósságát. Az Ön feladata ebben a leckében az, hogy megtanulja elkészíteni az ujj alapszabásmintáját és hozzátenni különböző elemeket.

14. Külön szabott vállak, ferde szabás technológiája. Díszítések
Bemutatjuk, hogy mi az a külön szabott váll és hogyan kell elkészíteni, valamint hogyan kell dolgozni a ferdén szabott darabokkal úgy, hogy nem sértjük meg a szabásminta szerkezetét. Tanulhat arról is, hogy hogyan készül a szalaghímzés és hol a legérdemesebb azt alkalmazni. A lecke elsajátításával egyre nagyobb gyakorlattal fog rendelkezni, amelyek segítségével olyan apró különlegességet alkalmazhat a ruhadarabján, amely meg fogja különböztetni a többiek hasonló darabjaitól.

15. Ruha alapszerkesztése, varrása, igazítások
E lecke során új, izgalmas téma várja: a ruhavarrás. Kitérünk arra, hogyan kell megszerkeszteni az egyenes vonalú, enyhén testhezálló ruha alapszabásrajzát, milyen varrás- és bőségráhagyásokra van szükség a ruha szerkesztése és varrása során. A lecke elsajátításával képes lesz bármilyen méretű és fazonú ruha szabásrajzának megszerkesztésére. Ezen kívül azt is taglaljuk, hogy hogyan kell helyesen előkészíteni és lefolytatni a próbát, ügyelve a legfontosabb részletekre is.

16. Redőkkel, ráncolással ellátott ruhadarabok modellezése. A batik technika
Ebben a leckében szeretnénk megismertetni Önt az egyes elemek vagy varrások készítésének különböző módszereivel, vagyis a ráncolással, redőzéssel, batikolással. E módszereket felhasználva sokkal szebbé varázsolhatja a saját kezűleg varrt darabokat. Megtanítjuk modellezni a redőzést bármilyen ruhadarabon, illetve ismertetjük a batikolás különböző módszereit (hideg, meleg batikolás, csomózás stb.). Az elsajátított ismeretek jelentősen kibővítik lehetőségeit a ruhaalkotás területén.

17. Fűzős ruhadarabok alapszerkesztése, fűző varrása
Segítséget nyújtunk az ünnepélyes eseményekre (pl. szalagavató bál) való felkészülésben és tanácsokat adunk a báli ruha kiválasztásához. Önnel együtt megpróbáljuk kialakítani az egyedi megjelenést és mesélünk olyan részletekről, amelyeknek általában nem szentelnek nagy figyelmet, de amelyek végső soron erősen leronthatják a kialakított képet. Ennek megfelelően taglaljuk, hogy hogyan kell helyesen megszerkeszteni, kiszabni és megvarrni a fűzőt különböző típusú anyagokból.

18. Fűzőhöz szoknya készítése, alkalmi ruhák díszítése
Folytatjuk a szalagavató bálra való felkészülést. Részletesen megvizsgáljuk a szoknya kiválasztását, a bő alsószoknya fölött viselt szoknya szabásával és elkészítésével kapcsolatos nehézségeket és sajátosságokat. A báli vagy estélyi ruhákhoz általában bonyolultabb és munkaigényesebb modelleket szokás választani, amelyeket nem lehet az egyszerű szoknyákhoz hasonlítani. Ráadásul a ruhát díszíteni is kell! Ebben a leckében a különböző díszítési módokról is beszélni fogunk.

19. Kosztümkabát alapszabásminta szerkesztése, varrása, igazítás. Gőzöléses vasalás
Ebben a leckében elérkezett az ideje annak, hogy elsajátítsa a bonyolultabb termékek – kosztümkabátok és dzsekik – varrásának technológiáját. Megkezdjük az ismerkedést a kosztümkabáttal. Bemutatjuk, hogyan kell hozzáértéssel megszerkeszteni a kosztümkabát alapszabásrajzát, bármilyen anyagból kiszabni a kosztümkabátot, figyelembe véve a szükséges varrásráhagyásokat. Mesélünk a régi mesterek fogásairól és a modern varrási technológiákról is.

20. Kosztümkabát gallérok kidolgozása, technológiája, kosztümkabát záródása
Szó lesz arról, hogyan készülnek a különböző záródások és hogyan kell elkészíteni az elejeszegélyeket. A kifogástalan kivitelezés feltétele, hogy a ruhadarab minden egyes elemét nagy hozzáértéssel állítsuk elő. A kellő szakmai tudást viszont csak úgy szerezhetjük meg, ha az egyes elemeket sokszor készítjük el minden lehetséges változatban. Áttekintjük a különböző gallértípusokat és a gallérok helyes vasalásának technikáját. Kitérünk arra is, hogy hogyan kell bevarrni a gallért a ruhadarabba.

21. Kosztümkabát ujjak szerkesztése, kétvarrásos ujj kidolgozása, válltömés alkalmazása
Ebben a leckében az ujjak készítését ismerheti meg. Az ujjaknak fontos szerepük van, mivel ezek az elemek határozzák meg a ruhadarab sziluettjét és a befejezettség érzetét keltik. Emiatt nem elegendő helyesen kiszabni az ujjat, hanem el kell sajátítani a ruhaujj bevarrásának művészi technikáját is, beleértve a kétvarrásos ujjalj eldolgozásának lépéseit. Szó lesz a kosztümkabátujj fajtáiról és elkészítésének menetéről. Kitérünk még a válltömések és a felső ujjakör alátétek kialakításának ismertetésére is.

22. Kosztümkabát bélelése, bedolgozása a kosztümkabátba
Elérkeztünk a kosztümkabát varrásának utolsó, befejező lépéséhez, és már csak azt kell megtanulnia, hogyan készül a bélés, és hogyan kell „készre” vasalni a ruhadarabot. Ezeknek a műveleteknek az elsajátítása után készen fog állni arra, hogy önállóan megvarrjon bármilyen ruhadarabot. hiszen már megszerezte az összes szükséges ismeretet az öltözet egyes technológiai elemeinek előállításához.  Ebben a leckében szeretnénk felhívni a figyelmét a bélés megvarrásának és a ruhadarabba való bevarrásának részleteire és apró fogásaira, amelyek megkönnyíthetik a munkáját.

23. Bélelt téli dzseki alapszabásminta szerkesztése, varrásának technológiája
A 23. leckében készülünk a hideg időre – dzsekit tanulunk meg varrni. A lecke tanulmányozása után tudni fogja: milyen anyagokból készülnek a dzsekik, melyek a vízlepergető anyagok varrásának sajátosságai. Megismerheti még a különleges anyagokból műszőrméből és műbőrből készült termékek előállításának fogásait, és hogy hogyan kell helyesen kiszabni és megvarrni a farmerdzsekit.

24. Munka ballon anyaggal, műbőrrel, műszőrmével, szőrmével, farmerdzsekik. Az ügyféllel való kommunikáció
Utolsó leckénket a különböző vastagságú hőszigetelő bélésekkel készült bő dzsekik varrásának szenteljük. A bő szabású dzseki varrása során nagyon fontos a bőségráhagyás (mozgásszabadság) helyes megválasztása, mert ettől függ, mennyire lesz kényelmes a viselés közben. Az elsajátított ismeretek alapján képes lesz, megszerkeszteni a bő dzseki alapszabásrajzát és kiszámítani a bőségráhagyásokat. Kitérünk még a megrendelővel való kommunikáció művészetére, s befejezésképpen a farmer-, a tengerész- és férfias stílus jellemzőit ismerheti meg.

Szabás-varrás tanfolyam tartalma:

 • 12 tananyagcsomag az ELO Könyvkiadó Kft.-től, mely 24 leckét tartalmaz
 • Az Európai Levelező Oktatási Kft. szaktanári segítséget biztosító képzése.

Tanfolyamunkat ajánljuk mindazoknak:

 • akik szeretik a szép és egyedi ruhákat,
 • akik kreatívak és jó a kézügyességük,
 • akik szeretnének a saját ízlésviláguknak megfelelő ruhát hordani.

Szabás-varrás tanfolyam végére:

 • nagy öröme és sikerélménye lesz a saját maga által elkészített ruhákkal,
 • saját ízlésének megfelelő és teljesen egyedi ruhákat varrhat,
 • pénzt spórolhat meg az otthoni ruhakészítéssel,
 • szakmai partnerünknél gyakorlati tanfolyamokon vehet részt, így bővítheti ismereteit.

 

További hasznos információk a tanfolyamról:

 • A képzés szolgáltatás megrendelésével házi feladatokat oldhat meg, melyeket szaktanárok javítanak ki, illetve a tanfolyam elvégzéséről igazolást kaphat.
 • A tanfolyam oktatási programját itt töltheti le!
Tananyagcsomag (24db lecke)
Tananyagcsomag
(24db lecke)
8 955 Ft/hó* Megrendelem
* Az ár az Európai Levelező Oktatási Kft. képzését is tartalmazza, melynek díja 1.250 Ft / tananyagcsomag. Az ár online bankkártyás fizetés esetén érvényes.