Stylist tanfolyam

Stylist tanfolyam

A tanfolyam a testalkathoz, az archoz, a színtípushoz, az életkorhoz és az alkalomhoz illő ruha, frizura, smink, illetve viselkedéskultúra bemutatásával segít, hogy kialakítsuk az egyéniségünkkel harmonizáló megjelenést. Hiszen, ha mindig stílusosak és magabiztosak vagyunk, sikereket érhetünk el a magánéletben és a munkahelyen is.

9 700 Ft helyett

csak 
8 730 Ft */hó
* A tanfolyam tartalmazza az ELO Könyvkiadó Kft. tananyagsorozatát. Az ár online bankkártyás fizetés esetén érvényes.
Információk
Tempó
Tematika
Árak

Vizsga partnerintézményünknél - Stylist tanfolyam

Gyakorlati tanfolyam partnerünknél - Stylist tanfolyam

Normál

Normál tempó esetén havonta egy tananyagcsomagot szállítunk. Egy csomag két leckét tartalmaz, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, az is a csomag részét képezi.

Gyorsított

Tananyagsorozatunk felújítása miatt jelenleg gyorsított tempóban nem rendelhető a tanfolyam.

Késleltetett

Tananyagsorozatunk felújítása miatt jelenleg csak normál tempóban rendelhető a tanfolyam.

Komplett

Komplett megrendelés esetén a teljes tananyagsorozatot kapja kézhez. Ebben az esetben Ön az összes leckét egyszerre kapja meg, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, azok is a csomag részét képezik. Ha ezt a tempót választja, a tanfolyam hosszától függetlenül 24 hónap áll rendelkezésére a tananyag elsajátítására.

1. lecke: A stylist szakma rejtelmei
Definiáljuk a stylist szakma fogalmát; és áttekintjük, hogy milyen részekből áll a stylist mesterség. Ezen kívül bemutatjuk, hogy hogyan változott a divat az évszázadok során a szociális változásoknak köszönhetően.

2. lecke: A divat alakulása napjainkig
Ebben a leckében szó lesz arról, milyen konkrét folyamatok zajlanak le a divatban. Felvázoljuk a divattörténet korszakait és áttekintjük, hogyan változott a szépségideál a történelem során. 

3. lecke: Az öltözékek stílusai
A leckében Ön megtanulja, mely ruházati stílusok minősülnek konzervatívnak és, hogy ezek közül mi számít klasszikus vagy elegáns öltözéknek. Megismerjük a klasszikus női és férfi ruhatár darabjait és választ adunk arra a kérdésre, hogy mitől klasszikus egy ruhadarab.

4. lecke: Az alternatív stílus
Ebben a leckében bemutatjuk, hogy milyen kritériumok alapján sorolunk be egyes öltözéktípusokat az alternatív kategóriába, és ezek elemeit hogyan hasznosítjuk a ruhatárunkban. Ismertetjük a divatkövető és újszerű fazonok jellemzőit és az extrém színek kombinálásának lehetőségeit.

5. lecke: Öltözékek alkalom szerint: irodai, alkalmi, mindennapos
A lecke elsajátításával megtanulja, hogy a sportos és hétköznapi, illetve az irodai viseletek miben különböznek, illetve hogy ezen belül az irodai, ügyféllel foglalkozó emberek ruhatárában milyen különbségek vannak aszerint, hogy vezető, vagy beosztotti státusban vannak.

6. lecke: Alkalmi öltözékek típusai
Bemutatjuk az alkalmi öltözékek típusait, és azt, hogy ezeken belül milyen stílust takar az informális, illetve formális viselet. Ismertetjük továbbá, hogy mit jelent az öltözködésprotokollban a félünnepélyes és ünnepélyes viselet.

7. lecke: A kiegészítők szerepel
A leckében sorra vesszük a főbb kiegészítőket, így a cipő, kalap, harisnya, ékszer, kesztyűk, övek, táskák ruházattal való kombinálásnak lehetőségeit. Megismerkedünk a kiegészítők rövid történetével és formáikkal.

8. lecke: A kiegészítők alkalmazása
Ebben a leckében tanácsokat adunk ahhoz, hogyan alkalmazza az egyes kiegészítőket a különféle öltözéktípusokkal, valamint megismerkedünk néhány ápolási alapkérdéssel is.

9. lecke: A protokoll helye az életünkben
Bemutatjuk, mi a különbség a viselkedéskultúra, illem, etikett és protokoll fogalmai között. Ismertetjük továbbá, hogy ezek a fogalmak az élet mely területeire vannak hatással. Szó lesz néhány társadalmi érintkezést érintő előírásról is.

10. lecke: Az öltözködés protokoll
Áttekintjük a magán- és hivatali, kötetlenebb és ünnepélyes fogadások körét. Kitérünk a kiállítás, konferencia, sajtótájékoztató, fogadás lebonyolításának menetére. Ismertetjük az egyes rendezvényekre jellemző öltözködési és viselkedési normákat.

11. lecke: Alapanyag-ismeret
Ismeretekre tesz szert az anyagok osztályozásával, tulajdonságaival és azok kezelési módjaival kapcsolatban. Megismertetjük a különböző anyagok felhasználási területeivel és egyes speciális alapanyagokkal is.

12. lecke: Fazonok, kellékek
Ismertetjük a ruhaipari kellékek fajtáit, az alapanyagok társításának szabályait. Áttekintjük, hogy milyen jellegzetes sziluettek léteznek, és tanácsokat adunk ahhoz, hogy a különböző sziluettekhez milyen fazonok, alapanyagok, kellékek és kiegészítők párosíthatók.

13. lecke: Testalkatok forma szerint
Ebben a leckében áttekintjük, hogy milyen tényezők hatnak a szépség fogalmára; megismeri a különböző korok szépségideáljait és elemezzük az egyes női és férfi testalkatokat formájuk szerint.

14. lecke: Testalkatok arányok szerint
A lecke elsajátításával megtanulja, hogyan osztályozzuk az alkatokat a törzs és láb arányai szerint, milyen természetes adottságok befolyásolják az osztályozást. Megismertetjük az irreális testviszonyokkal és áttekintjük a ruházat alapjául szolgáló alsóneműk történetét és viselési szabályait.

15. lecke: Általános színelmélet
Ebből a leckéből megtanulhatja, hogy hogyan keletkezik a szín és milyen a természete; hogyan alkalmazzuk a színeket és milyen a színek másodlagos jelentése. Csoportosítjuk a színeket és szó lesz a színkeverés, színkontrasztok kérdésköréről is.

16. lecke: Egyéni színek évszakteória
Tanulhat az évszakteóira alapjáról és az évszakokat meghatározó ruhákról, ékszerekről, sminkekről. Osztályozzuk az évszaktípusokat és felvázoljuk, hogy mi jellemzi az egyes évszak-embereket.

17. lecke: Sminktörténet és mai alkalmazása
Ebben a leckében ismertetjük, hogy hogyan alakultak ki a sminktrendek az őskortól napjainkig. Szó lesz a sminktetoválásokról, a szemüveg történetéről. Kitérünk arra is, hogyan alkalmazzuk az egyes jellemző sminkelési módokat.

18. lecke: Sminkelési alapismeretek
Részletesen bemutatjuk a különböző sminkanyagokat, és eszközöket; ezek sminkelésben betöltött szerepét. Lépésről-lépésre ismertetjük a sminkelés menetét. Ezen kívül tanácsokat adunk ahhoz, hogy a különböző alkalmakra milyen sminktípust célszerű használni.

19. lecke: Frizuratörténet és mai alkalmazása
A lecke elsajátításával megtanulja, hogy milyen korszakai vannak a frizurák történetének; milyen divatos frizurák léteznek, amelyekre hatást gyakorol a frizuratörténet. Így szó lesz többek között a loknis frizura, a konty, a 20-as évek és a disco extravagancia szerepéről.

20. lecke: Hajápolás, fodrászati alapismeretek
A lecke során ismertetjük a haj felépítését, a hajfestés módszereit, a hajtípusokat és a hajápolás lépéseit. Sorra vesszük a hajfestékek, hajszínezők, oxidációs festékek összetételét, hatásait.

21. lecke: Kollekció összeállítása – butik
Átfogó képet adunk a nemzetközi ruházati kereskedelem helyzetéről és a vásárlási szokásokról. Áttekintjük a különböző speciális butiktípusokat. Tanácsokat adunk ahhoz, hogyan alakítsa ki ésszerűen a butik árukészletét.

22. lecke: Kollekció összeállítása – divatbemutató
A lecke végére megtanulja, milyen csoportjai vannak a különböző divatbemutatóknak és ezeknek mik a jellemzői ismérvei. Bemutatjuk továbbá, hogy milyen feladatokat lát el a stylist a különböző divatbemutatók szervezése közben.

23. lecke: A stylist segítői – fotós, sminkes, modell
Betekintést nyújtunk abba, hogyan alakult ki a mai fényképezés tudománya; hogyan működik együtt a stylist és a fotós. Ismertetjük a stylist és a sminkes közös munkaterületét, és hogy milyen modelleket különböztetünk meg és közülük hogyan választunk.

24. lecke: A stylist alkalmazói – divatlap, mozifilm
A lecke elsajátításával megtanulja, hogyan alakultak ki a divatlapok, hogyan készül a divatlapok melléklete, anyaga. Bemutatjuk az is, hogy hogyan alakult ki a mai filmes technika és miként dolgozik a stylist a filmes produkciókban.

25. lecke: A divattrendek szerepe a stylist szakmájában
Áttekintjük, hogy az egyes divattrendek befolyásolják-e és ha igen, hogyan a stylist munkáját. Először szó lesz a trendek kialakulásáról 1910-től kezdve, és arról, hogy milyen alkatokra készültek az egyes korok trendjei. Ezt követően bemutatjuk, kinek állnak jól a különböző stílusok és minták.

26. lecke: A divattrendek alkalmazása egyéneken
Ismertetjük az öltözködésnél leggyakrabban használt színkontrasztokat (magában való, komplementer, minőségi, mennyiségi). Ezt követően kitérünk a klasszikus és alternatív színkombinációk bemutatására is.

27. lecke: Divatmarketing
Definiáljuk a marketing és a hirdetés fogalmát. Felvázoljuk, hogy mi jellemzi a divatmarketinget. Végül szó lesz arról is, hogy milyen csatornákon lehet hirdetni a divatszakma termékeit.

28. lecke: Divatrajz
Bemutatjuk, hogy hogyan alakult ki a grafika, mint művészeti ág. Szó lesz arról, hogy a grafikát miként használjuk a divatiparban. Ismertetjük a modern grafikák felhasználásának kritériumait is.

29. lecke: A stylist bővebb feladatai – lakberendezés
A lecke elsajátításával megtanulja, hogy mire fontos ügyelni, ha szobabelsőben készít divatfotót. Részletesen bemutatjuk, hogyan készül el egy butik berendezése. Kitérünk az enteriőrfotózás alapelveinek ismertetésére.

30. lecke: Kirakatrendezés
Ebben a leckében a kirakatrendezés fontosságáról tanulhat. Tippeket adunk arra, hogy milyen dekoráció alkalmazható a kirakatban. Ezen kívül felsoroljuk, hogy milyen egyéb dekoratőri munkák várnak a stylistra.

31. lecke: Divatelemzés, szezonális trendek
A leckéből megtanulhatja, hogy milyen trendek térnek vissza újra és újra a divatba; milyen hibákat követhetünk el az egyes öltözékelemek kombinációjakor. Szó lesz még arról is, hogy mire kell figyelnünk a divatlapok nézegetése, elemzése során.

32. lecke: Hirdetések
Segítséget nyújtunk ahhoz, hogy mit figyeljünk meg az egyes hirdetési anyagokon. Kitérünk arra, hogy minek alapján tervezzük meg a hirdetés látványát és mik a trendek az elmúlt években a hirdetések terén.

Stylist tanfolyam tartalma:

  • 16 tananyagcsomag az ELO Könyvkiadó Kft.-től, mely 32 leckét tartalmaz
  • Az Európai Levelező Oktatási Kft. szaktanári segítséget biztosító képzése.

Tanfolyamunkat ajánljuk mindazoknak:

  • akik szeretnének többet megtudni a helyes öltözködésről,
  • akik kreatívak és szívesen adnának divattanácsot másoknak,
  • akik szeretik a divat világát.

Stylist tanfolyam végére:

  • fejlesztheti esztétikai érzékét és színérzékét,
  • segíthet másoknak ruhatárukat megfelelően kialakítani,
  • bepillanthat a divat változatos, izgalmas világába.

További hasznos információk a tanfolyamról:

  • A képzés szolgáltatás megrendelésével házi feladatokat oldhat meg, melyeket szaktanárok javítanak ki, illetve a tanfolyam elvégzéséről igazolást kaphat.
  • A tanfolyam oktatási programját itt töltheti le!
Tananyagcsomag (32db lecke)
Tananyagcsomag
(32db lecke)
8 730 Ft/hó* Megrendelem
* Az ár az Európai Levelező Oktatási Kft. képzését is tartalmazza, melynek díja 1.250 Ft / tananyagcsomag. Az ár online bankkártyás fizetés esetén érvényes.