Számvitel a felszámolási- és végelszámolási eljárás alatt álló társaságoknál

A Pénzügyi számviteli alapismeretek tananyagsorozatunktól függetlenül is megjelenő kiadványunk amely a számvitel egy speciális, de nagyon jelentős területét mutatja be, a felszámolási eljárás, valamint a végelszámolási eljárás alatt álló társaságokra vonatkozó számviteli ismereteket. 

Miért aktuális?

2013/14 fordulóján az elmúlt évek elmélyült gazdasági válsága miatt Magyarországon megközelítőleg 35.000 gazdálkodó szervezet kíván felszámolási eljárással, 34.000 pedig végelszámolási eljárás keretében jogutód nélkül megszűnni, vagyis ennyi eljárás van jelenleg folyamatban. 

Az eljárások lebonyolításához speciális ismeretek és szakemberek szükségesek.
Ehhez nyújthat segítséget egyedülálló kiadványunk. 

Kinek ajánljuk?

Kiadványunk egyaránt jól hasznosítható gyakorló számviteli szakemberek (pénzügyi és számviteli ügyintézők, mérlegképes könyvelők, képesített könyvelők) és képzéseken részt vevő hallgatók számára.   

Mit tartalmaz a kiadvány?

Negyven oldalas kiadványunk segítségével megismerheti:

  • a felszámolási eljárás fogalmát,
  • a felszámolás számviteli feladatainak jogszabályi hátterét,
  • a felszámolási eljárással kapcsolatos legfontosabb alapfogalmakat,
  • a felszámolás megindításakor elvégezendő számviteli feladatokat,
  • a felszámolás időszaka alatt elvégezendő számviteli feladatokat,
  • a felszámolás befejezésekor elvégezendő számviteli feladatokat,
  • a felszámolási eljárás befejezését az adós megszűnése nélkül,
  • a bevallási kötelezettségeket az eljárás során,
  • a teljes folyamatot egy esettanulmány bemutatásán keresztül is,
  • az anyag második felében pedig a végelszámolási eljárás számvitelére vonatkozó tudnivalókat a fenti csoportosításhoz hasonlóan mutatjuk be.

A feldolgozott ismereteket könnyen átlátható formában szerkesztettük, külön színekkel és piktogramokkal kiemelve a fontos információkat, definíciókat, jogszabályokat, érdekességeket és példákat/esettanulmányokat. A két jól elkülönülő témát felölelő anyagrészeket összefoglalóval és –a tudnivalók elsajátítását segítendő – önellenőrző kérdésekkel zártuk.

Dedikált kiadványunk remekül ötvözi a legaktuálisabb számviteli ismeretket és az ELO cégcsoport sikerre vitt módszerét, mellyel több mint 400.000 tanuló mellett Ön is megismerheti a távoktatás új dimenzióját! 

Felkeltettük érdeklődését?

Akkor tekintse meg kiadványunk árát és rendelje meg kedvezményes áron a gombra kattintva!

Tegyen szert hasznos számviteli ismeretekre, lássa át a folyamatokat, és alkalmazza a bemutatott módszereket sikerrel a gyakorlatban is!