Protokoll és rendezvényszervezés tanfolyam

Protokoll és rendezvényszervezés tanfolyam

A belföldi és a nemzetközi üzleti életben egyaránt fontos szerepet játszik a protokoll. Talán nem is gondol a protokollra, amikor magánemberként vesz részt egy partin, esküvőn, családi ünnepségen, temetésen. Pedig ezek az események is magukon viselik a protokoll és rendezvényszervezés jellegzetességeit. Tanfolyamunk célja, hogy sokoldalúan képzett, az európai kultúrát tükröző protokollszabályokat ismerő társasági ember váljék Önből.

9 700 Ft helyett

csak 
8 730 Ft */hó
* A tanfolyam tartalmazza az ELO Könyvkiadó Kft. tananyagsorozatát. Az ár online bankkártyás fizetés esetén érvényes.
Információk
Tempó
Tematika
Árak

Vizsga partnerintézményünknél - Protokoll és rendezvényszervezés tanfolyam

Gyakorlati tanfolyam partnerünknél - Protokoll és rendezvényszervezés tanfolyam

Normál

Normál tempó esetén havonta egy tananyagcsomagot szállítunk. Egy csomag két leckét tartalmaz, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, az is a csomag részét képezi.

Gyorsított

Tananyagsorozatunk felújítása miatt jelenleg gyorsított tempóban nem rendelhető a tanfolyam.

Késleltetett

Tananyagsorozatunk felújítása miatt jelenleg csak normál tempóban rendelhető a tanfolyam.

Komplett

Komplett megrendelés esetén a teljes tananyagsorozatot kapja kézhez. Ebben az esetben Ön az összes leckét egyszerre kapja meg, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, azok is a csomag részét képezik. Ha ezt a tempót választja, a tanfolyam hosszától függetlenül 24 hónap áll rendelkezésére a tananyag elsajátítására.

1. lecke: Általános alapfogalmak. Az illem, az etikett, a protokoll eredete
Meghatározzuk az illem, az etikett és a protokoll fogalmát, valamint alkalmazását. Tanulhat a viselkedéskultúra történetéről. Ismertetjük a protokoll ügyintézői munkaköröket és bemutatjuk a munkakörrel szemben támasztott elvárásokat.

2. lecke: A protokoll ágai. Nemzetközi hivatalos kapcsolatok
Áttekintést adunk a protokoll ágairól. Részletesen ismertetjük az állami protokoll, valamint a diplomáciai protokoll fontosabb tudnivalóit. Foglalkozunk a vállalati és intézményi protokoll kérdéskörével.

3. lecke: Társadalmi és személyes érintkezés. Viselkedéstechnikai elemek "passzívái"
Kitérünk a harmonikus kapcsolattartás és kapcsolatépítés tartalmi követelményeire és formai vonatkozású eszközeire. Ismertetjük az általános magatartási normákat. Meghatározzuk a viselkedés szabályait.

4. lecke: A hivatalos érintkezés alapvető szabályai. Az etikett és protokoll kellékei
Elsajátíthatja a hivatalos érintkezés alapszabályait, az etikett és a protokoll kellékeit. Ezen belül ismertetjük a telefonálás, a dohányzás, az ajándékozás szabályait és a virág szerepét. Kitérünk a névjegyhasználat fontosságára is.

5. lecke: Viselkedéstechnikai elemek "aktívái". Viselkedés különböző alkalmakkor.
Ebben a leckében megismerheti a viselkedéstechnikai elemeket, azaz többek között a köszönés, kézfogás, kézcsók, megszólítás, bemutatkozás, társalgás szabályait. Foglalkozunk a munkahelyi etikettel és a hivatalos tárgyalás protokolljával is.

6. lecke: Az öltözködés szabályai. Az írásbeli érintkezés szabályai
Felvázoljuk a hivatali öltözködés szabályait, valamint az informális, félünnepélyes és ünnepélyes alkalmak öltözetét. Bemutatjuk az írásbeli érintkezés szabályait; szólunk a meghívók tartalmáról és elküldésének lehetőségeiről.

7. lecke: Rangsorolás, ültetési rendek
Ebben a leckében a rangsorolások elvi szabályait, a rangsorolás helyszín szerinti megkülönböztetését taglaljuk. Kitérünk a hivatalos rangsorolás alapelveire. Tanulhat a különböző alkalmak során követendő ültetési rendekről.

8. lecke: Szertartásrend
Bemutatjuk a hazai és a nemzetközi gyakorlatban előforduló szertartások szabályozását. Többek között taglaljuk a kitüntetések átadásának, a „cercle”-nek, a nemzetközi szerződések megkötésének, az avatásoknak, a koszorúzási ünnepségeknek és a díszfelvonulásoknak a rendjét.

9. lecke: Fontosabb belföldi események, ünnepségek
A belföldi rendezvényeken belül kitérünk a konferencia, a kongresszus, az alapkőletétel, az avatóünnepség, az ankét, a kerekasztal-beszélgetés, a művészeti rendezvények, a sportesemények menetére, valamint a munkahelyi és üzleti etikett kérdéseire.

10. lecke: Társasági összejövetelek szabályai
Felvázoljuk a társasági összejövetelek szabályait. Meghatározzuk az ültetés nélküli (pl. fogadás, koktélparti, koccintás, pezsgőbontás), és az ültetett (pl. villásreggeli, díszebéd, munkavacsora, teázás, tárgyalóasztalnál kínálás) összejövetelek rendjét.

11. lecke: Otthoni vendéglátás
Ebben a leckében az otthoni vendéglátás teendőiről tanulhat. Kitérünk a vendéglista összeállítására, a menü megtervezésére, a házigazda és a felesége alapfeladataira, az étkezési módszerekre és az asztali beszélgetésre.

12. lecke: Hivatali vendéglátás
A hivatali vendéglátás kapcsán tanulhat az üzleti étkezés céljáról, az étkezés megszervezéséről, az étkezési szokásokról, a partik, búcsúztatók rendjéről és egyéb hivatali összejövetelek szabályairól is.

13. lecke: Egyéb társasági összejövetelek. Ezek vendéglátási formái és szabályai
Ebben a leckében az egyéb társasági összejöveteleken belül részletes áttekintést adunk a büfévacsora, kerti parti, karácsonyi és szilveszteri parti, bálok, délutáni tánc, ötórai tea, borkóstoló és vadászat formáiról és szabályairól.

14. lecke: Vendéglői vendéglátás
Felvázoljuk a vendéglői vendéglátás szabályait. Kitérünk az étkezési kultúra jellemzőire, a rendelés, felszolgálás kérdésére és a számla megosztására. Foglalkozunk a gyorséttermi, elegáns éttermi vendéglátás szabályaival, és az európai országok étkezési szokásaival.

15. lecke: Általános gasztronómiai ismeretek
Meghatározzuk a gasztronómia fogalmát. Tanulhat az asztal díszítéséről, a pohárfajtákról, a terítés szabályairól és az evőeszközökről. Kitérünk a különböző nemzetek felszolgálási módjaira. Bemutatjuk Magyarország tájegységeinek ételkülönlegességeit.

16. lecke: Étkezési kultúra. Speciális étkezési tilalmak
Felvázoljuk a viselkedési és étkezési kultúrát különböző nemzeteknél. Érintjük az arab országok, Izrael, az ázsiai országok (Japán, Kína, Mongólia, India) érkezési kultúráját, valamint az Amerikai Egyesült Államok étkezési szokásait. Kitérünk az étkezési tilalmak ismertetésére.

17. lecke: A rendezvény fogalma, csoportosítása. Rendezvények típusai
Ebben a leckében megismerheti a rendezvény fogalmát, a rendezvény résztvevőit, szervezőit és lebonyolítóit. Csoportosítjuk a rendezvényeket. Részletesen ismertetjük a különböző rendezvényekkel kapcsolatos szervezési feladatokat, a szervezés lépéseit.

18. lecke: Rendezvények a gyakorlatban
Bemutatjuk a rendezvények gyakorlati megvalósításának feladatait. Kitérünk többek között a művészeti, tudományos jellegű, társadalmi, politikai, kereskedelmi jellegű, családi és hivatali, valamint az egyházi rendezvények lebonyolításának lépéseire.

19. lecke: Nemzetközi rendezvények szervezése: előkészítés, lebonyolítás, utómunkák
Foglalkozunk a kétoldalú és a többoldalú rendezvények megszervezésével, az előkészítés, az érkezés előtti szervezés, a lebonyolítás és az utólagos feladatok lépéseivel. Ismertetjük a többoldalú rendezvények kiegészítő munkáit is.

20. lecke: Költségvetések készítésének feladatai
Tanulhat a költségvetés készítésének feladatairól. Bemutatjuk az előkalkuláció költségtételeit (pl. szálloda-, étkezési-, közlekedési-, program-, terembérleti-, nyomda-, és egyéb költségek). Egy példán keresztül bemutatjuk az előzetes költségterv készítésének menetét.

21. lecke: Belföldi kiállítás szervezése
Elsajátíthatja a szakmai kiállítás megszervezésének lépéseit. Foglalkozunk a kiállítás megszervezésével, a szervezők feladataival. Bemutatjuk a nyílt fogyasztói rendezvények (pl. vállalati nyílt napok, fesztiválok, koncertek, családi napok) lebonyolítását is.

22. lecke: Külföldi kiállítások szervezési munkái. Egyházi szertartásokkal kapcsolatos szabályok (katolikus egyház)
Kitérünk a külföldi kiállítások szervezési munkálataira: a helyszín, külső látvány, fény és belső látvány kérdéskörére. Bemutatjuk a katolikus egyházi szertartásokkal kapcsolatos szabályokat; többek között a köszönés, megszólítás, rangsorolások, ajándékozás szabályait.

23. lecke: Egyházi szertartásokkal kapcsolatos szabályok (református, evangélikus)
Ebben a leckében a református és az evangélikus egyházi szertartásokkal kapcsolatos szabályokról tanulhat. Ismertetjük a köszönés, megszólítás, ajándékozás szerepét, a liturgikus szertartások és egyéb egyházi ünnepek rendjét; étkezési, öltözködési szokásokat.

24. lecke: Egyházi szertartásokkal kapcsolatos szabályok (zsidó felekezet). Sajtótájékoztatók, sajtókonferencia, sajtóbeszélgetés szervezése
Kitérünk a zsidó felekezet szokásaira; a köszönés, megszólítás, ajándékozás, liturgikus szertartások menetére. Tanulhat a sajtótájékoztató, sajtókonferencia, sajtóbeszélgetés szervezéséről; az előkészítés, lebonyolítás és az utómunkálatok lépéseiről.

25. lecke: Családi és hivatali jellegű rendezvények szervezése
Áttekintést adunk a családi rendezvények (esküvők, legény- és leánybúcsúk, évfordulók, anyák napja, születés, ballagás, Valentin-nap) megszervezéséről. Ezen kívül tanulhat az olyan hivatalos rendezvények lebonyolításáról, minta a kitüntetések, szerződések aláírása.

26. lecke: Forgatókönyvek készítése
Bemutatjuk a forgatókönyvek készítésének fázisait. Felvázoljuk a programforgatókönyv készítését hivatalos és szabadidő programok esetén. Kitérünk a technikai forgatókönyv készítésének szabályaira egy tanácskozás, valamint egy sajtótájékoztató tekintetében.

27. lecke: Kongresszusok szervezése
Ebben a leckében a kongresszusok szervezésével foglalkozunk. Meghatározzuk a kongresszusok szervezésének alapfeladatait; a körlevél megszerkesztését, összeállítását. Taglaljuk a kongresszus ideje alatt és az azt követően felmerülő teendőket.

28. lecke: Konferencia szervezésének feladatai
Ismerteket szerezhet a konferencia szervezésének feladatairól. Meghatározzuk a konferencia fogalmát, jellemzőit. Kitérünk a meghívó, jelentkezési lap összeállítására. Bemutatjuk a konferencia előkészítését, lebonyolítását és a befejezés utáni munkákat.

29. lecke: Kulturális rendezvények
Meghatározzuk a kulturális rendezvények általános jellemzőit (meghívás, visszajelentkezés, helyszíni regisztráció, üdvözlés, műsor, vendéglátás, vendégek távozása, értékelés). Ismertetjük a díjátadás, díszelőadás, évfordulók, fesztiválok, koncertek, kiállítások megszervezését.

30. lecke: Delegációs programok szervezése
Bemutatjuk a delegációs programok szervezését. Kitérünk a többnapos delegáció fogadására; az előzetes információkra, a nem hivatalos programok szervezésére, a meghívókra, tolmács szerepére, ajándékok összeállítására, fogadásra.

31. lecke: Hölgy- és úrprogramok, egyéb kísérő programok
Ebben a leckében elsajátíthatja a hölgy protokoll kategóriáit. Foglalkozunk az egy-, és többnapos hivatalos hölgyprogramokkal és úrprogramokkal; az egyéb kísérő programokkal (pl. üzemlátogatás, borkóstoló, színház, országismertető program, bikaviadal, szaunázás).

32. lecke: Az előkészítés tárgyi és személyi feltételei. A rendezvények értékelése
Áttekintjük a rendezvények előkészítésének tárgyi feltételeit: a jelképek, címer, nemzeti zászló, nemzeti himnuszok, gyászlobogózás használatát. Kitérünk a szervező, protokollos személyiségjegyeinek ismertetésére. Foglalkozunk a rendezvények értékelésével is.

Protokoll és rendezvényszervezés tanfolyam tartalma:

  • 16 tananyagcsomag az ELO Könyvkiadó Kft.-től, mely 32 leckét tartalmaz
  • Az Európai Levelező Oktatási Kft. szaktanári segítséget biztosító képzése.

Tanfolyamunkat ajánljuk mindazoknak:

  • akik a protokoll és rendezvényszervezés iránt érdeklődnek,
  • akik magánemberként meg szeretnék ismerni, hogy illik viselkedni egy partin, esküvőn, temetésen, családi ünnepségen,
  • akik részt szeretnének venni nemzetközi kapcsolattartásban, programok előkészítésében, üzleti partnerkapcsolatok alakításában.

A tanfolyam végére:

  • sokoldalúan képzett, az európai kultúrát tükröző diplomáciai, állami, egyházi szabályokat ismerő társasági ember válik Önből,
  • a protokoll szabályainak megfelelően képes lesz megszervezni egy rendezvényt,
  • magánemberként is tudja hasznosítani a tanultakat.

További hasznos információk a tanfolyamról:

  • A képzés szolgáltatás megrendelésével házi feladatokat oldhat meg, melyeket szaktanárok javítanak ki, illetve a tanfolyam elvégzéséről igazolást kaphat.
  • A tanfolyam oktatási programját itt töltheti le!
Tananyagcsomag (32db lecke)
Tananyagcsomag
(32db lecke)
8 730 Ft/hó* Megrendelem
* Az ár az Európai Levelező Oktatási Kft. képzését is tartalmazza, melynek díja 1.250 Ft / tananyagcsomag. Az ár online bankkártyás fizetés esetén érvényes.