1
1
Német nyelv az üzleti életben tanfolyam

Német nyelv az üzleti életben tanfolyam
ELO online

A gazdasági életben nagyon fontos, hogy külföldi partnereinkkel vagy ügyfeleinkkel is megfelelően kommunikáljunk. Német nyelv az üzleti életben nyelvtanfolyamunkkal megtanulhatja, hogyan használja a gazdasági szakkifejezéseket, hogyan írjon üzleti levelet, vagy bonyolítson le egy hivatalos telefonbeszélgetést, illetve miként szólaljon meg németül egy nemzetközi találkozó során.

11 750 Ft helyett

csak 
10 575 Ft */hó
* A tanfolyam tartalmazza az ELO Könyvkiadó Kft. tananyagsorozatát. Az ár online bankkártyás fizetés esetén érvényes.
Információk
Tempó
Tematika
Árak

Vizsga partnerintézményünknél - Német nyelv az üzleti életben tanfolyam

Gyakorlati tanfolyam partnerünknél - Német nyelv az üzleti életben tanfolyam

Normál

Normál tempó esetén havonta egy tananyagcsomagot szállítunk. Egy csomag két leckét tartalmaz, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, az is a csomag részét képezi.

Gyorsított

Tananyagsorozatunk felújítása miatt jelenleg gyorsított tempóban nem rendelhető a tanfolyam.

Késleltetett

Tananyagsorozatunk felújítása miatt jelenleg csak normál tempóban rendelhető a tanfolyam.

Komplett

Komplett megrendelés esetén a teljes tananyagsorozatot kapja kézhez. Ebben az esetben Ön az összes leckét egyszerre kapja meg, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, azok is a csomag részét képezik. Ha ezt a tempót választja, a tanfolyam hosszától függetlenül 24 hónap áll rendelkezésére a tananyag elsajátítására.

1. lecke: Bürokommunikation – Irodai kommunikáció
A lecke első részében áttekintjük az irodai eszközökkel és irodaszerekkel kapcsolatos szókincs használatát, hogy hatékonyan dolgozhasson az irodában. A német munkaerőpiac nyitva áll a magyar munkavállalók számára, így fontos, hogy az ember jól be tudjon mutatkozni. Ezekkel a kérdésekkel is foglalkozunk. A lecke utolsó témája pedig a távolsági beszélgetések folytatására vonatkozó készségek tökéletesítése.

2. lecke: Handelskorrespondenz – Üzleti levelezés
Ha Ön már kapcsolatban áll német üzleti partnerekkel, akkor biztosan tudja, hogy az üzleti levelezés nagyon fontos a német üzleti életben. Ezért szükséges, hogy képes legyen egy hivatalos üzleti levelet megszerkeszteni, annak minden szükséges formai követelményével. A modern üzleti életben a hagyományos levelezést egyre gyakrabban elektronikus levelezés váltja fel. Fontos ezért, hogy megtanulja az e-mailekben használt német üzleti kifejezéseket is és elsajátítsa azt a tudást, amire szükség van az elektronikus levelek írásához vagy olvasásához

3. lecke: Stellensuche – Álláskeresés
A német és osztrák munkaerőpiac nyitva áll a magyar munkavállalók előtt. Ez azt jelenti, hogy ha új kihívásokat keres, érdemes német és osztrák cégek között is körülnéznie. Az internet korában a német álláshirdetésekhez korlátlanul hozzá lehet férni. Ismerni kell azonban a tipikus szófordulatokat. Itt az ideje, hogy megismerjen néhány újabb szót és kifejezést, amelyekkel egy álláshirdetésben találkozhat, és amelyek felkelthetik az érdeklődését.

4. lecke: Lebenslauf – Önéletrajz
Az önéletrajz a motivációs levél mellett a legfontosabb dokumentum egy álláskereső dossziéjában. Ez alapján dönt a potenciális munkaadó a jelentkezési folyamat következő lépéseiről. Ezért olyan fontos, hogy az önéletrajz helyesen legyen összerakva nyelvi és formai szempontból egyaránt. A negyedik lecke önéletrajz írás lépéseit mutatja be.

5. lecke: Wirtschaftsgebiete – Gazdasági területek
Az ipari termelés különféle iparágakban zajlik. A lecke első részében a különféle iparágakhoz kapcsolódó szavakkal fog megismerkedni. Nem lehet úgy gazdasági nyelvet tanulni, hogy ne helyezzük azt gazdasági kontextusba és ne sajátítsunk el alapvető közgazdasági alapismereteket. Tanulhat a termelési mechanizmusokról, a szolgáltatási szektor működéséről és a kereskedelemről. A lecke feladatait elvégezve, speciális szókincs birtokába juthat.

6. lecke: Berufsleben – Szakmai élet
Ebben a leckében a különféle szakmákkal kapcsolatos tudását bővítheti. Megismerheti egyes szakmák elnevezéseit és azokat a tevékenységeket, melyeket ezen szakmák képviselői végeznek. Jellemezni tudja szakmai kompetenciáit egy németországi munkakeresés során. Fontos ismeretre tehet szert azáltal, hogy értelmezni tud munkaszerződést. 

7. lecke: Unternehmensformen – Vállalkozásformák
Az előző leckékben elsajátította a munkaerőpiaccal kapcsolatos német szókincset. Azt is megtanulta, hogyan olvassa el a hirdetéseket és válaszoljon rájuk képesítéseinek bemutatásával. A 7. leckében tovább bővítheti tudását. Bemutatjuk, az alapvető vállalkozások jogi formáit, valamint meg tudja különböztetni a természetes és a jogi személyeket is.

8. lecke: Unternehmensaufbau – A vállalkozások felépítése
Ebben a leckében még többet tanul a vállalati struktúráról. Megismeri, hogyan épülnek fel a közepes méretű vállalatok és milyen fontos szerepet játszanak Németország gazdasági életében. Elsajátíthatja, hogy milyen lépéseket kell tennie ahhoz, hogy egy saját gazdasági tevékenységbe kezdjen.

9. lecke: Marketing – Marketing
Ebben a leckében megismeri a marketing és a marketingmix fogalmát, mely egy termék piacra vezetésének eszköze. Megtanulja, hogyan működnek a marketing mechanizmusai, azaz hogyan igyekeznek a termelők eladni az általuk létrehozott termékeket és szolgáltatásokat. Mivel a marketing központjában a vásárló áll, azaz a fogyasztó és elvárásai, fontos, hogy megismerje azokat a módszereket, melyek segítségével az ügyfelek gyakrabban vásárolnak.

10. lecke: Werbung und Produktpolitik – Reklám és termékpolitika
Gondolkodott már azon, hogy a reklámmal foglalkozó szakemberek hogyan alkotják a reklámszövegeket és hogyan próbálják a célcsoportot hatékonyan elérni? A tizedik leckében szélesítheti tudását a reklámmal kapcsolatban, mely a „kereskedelem motorja”. Megismerhet néhány német reklámszlogent, megtudhatja, milyen pszichológiai mechanizmusok járulnak hozzá a szlogenek képzéséhez. El tudja mondani saját véleményét bármilyen reklámtémával kapcsolatban.

11. lecke: Telemarketing – Telemarketing
Ebben a leckében megtanulja, hogyan folytasson hatékony telefonbeszélgetést. Ennek a tudásnak igen nagy a jelentősége, ugyanis a piacon számos cég számára telefonon történik az ügyféllel vagy partnerrel az első kapcsolatfelvétel. Ennek a beszélgetésnek a lefolytatásától függ, hogy milyen az első benyomás a cégről és annak dolgozóiról, ami befolyásolhatja a kapcsolat további alakulását. Egy ésszerűen felépített és jól lefolytatott beszélgetés hozzájárulhat egy új ügyfél megszerzéséhez vagy egy fontos szerződés aláírásához.

12. lecke: Telefongespräche führen – Telefonbeszélgetések lebonyolítása
A tizenkettedik leckében megtanulja, értelmezni egy cég automata üzenetrögzítőjén hallható szöveget, melyet akkor hallhat, amikor munkaidőn kívül telefonál. A call center munkatársai ahhoz, hogy egy eladást hatékonyan megvalósítsanak különféle pszichológiai és nyelvi technikákat alkalmaznak. Megismerhet különféle érvelési technikákat és azok szókincsét. A megszerzett szaktudás biztosan hasznára válik, amikor német nyelven folytat beszélgetéseket. A közvetlen eladással kapcsolatos párbeszédek során pedig a banki szakszókincset ismerheti meg.

13. lecke: Bankwesen – Bankügy
Ebben a leckében a kereskedelem után, a szolgáltatási szektor második legfontosabb területével, a banki területtel ismerkedhet meg. Számos gyakorlati tanácsot fog kapni, melyek segítségével a német bankoknál elérhető szolgáltatásokat megtanulja használni. Ezen kívül megismeri a banki műveletek folytatásához szükséges legfontosabb szavakat. Megtanulja, hogyan kell folyószámlát és céges bankszámlát nyitni.

14. lecke: Bankwesen – Bankügy (folytatás)
A tizennegyedik leckében bővítheti a bankszektorról és szolgáltatásairól szóló ismereteit. Megismerheti a bankok hitelkínálatát, a hitelkártya és a betéti kártya közötti különbséget. A banki szolgáltatásokat pedig a német üzleti nyelv területén speciális szókincset alkalmazva is használhatja.

15. lecke: Gäste aus Deutschland empfangen – Vendégek fogadása Németországból
Az üzleti kapcsolatok nem csak kereskedelmi levelezésről vagy e-mailezésről szólnak. Ezen kapcsolatok fontos részét képezik az üzletfelekkel kialakított közvetlen kapcsolat is. Ez vonatkozik a „négyszemközti” tárgyalásokra, illetve az úgynevezett kulturális programokra is, amikor a német vendégeknek igyekszik a magyar történelmet és kultúrát bemutatni. A tizenötödik leckében az üzleti megbeszélések legfontosabb elemeit fogja megismerni, és megismeri azt a szókincset is, mely megkönnyíti, hogy saját országában a házigazda szerepét tudja betölteni. 

16. lecke: Geschäftsreise nach Deutschland – Üzleti út Németországba
A tizenhatodik leckében megismerheti azt a szókincset, mely bizonyára megkönnyíti a németországi üzleti útját. Felhasználhatja mind az utazás hivatalos részénél, mind pedig a szabadidő megszervezése során. Meg tudja tervezni a saját útját, le tudja foglalni a repülő járatát, meg tudja venni a vonatjegyét vagy le tudja foglalni a szállodai szobáját is.

17. lecke: Versicherungen – Biztosítások
A német biztosítási piac mintegy 50 különféle típusú biztosítást kínál, mind kötelező (jogszabályilag előírt), mind nem kötelező (magán) biztosítást. Ebben a leckében megismerheti a német biztosítási piac felépítését és működését. Meg fogja tudni különböztetni a biztosításokat, megtanulja a különféle biztosítások neveit és tudja majd ezeket röviden jellemezni. A leckében elsajátított tudás segítheti a németországi munkavállalás során hozott döntéseit, akár alkalmazottként, akár vállalkozóként helyezkedik el.

18. lecke: Versicherungen – Biztosítások (folytatás)
A tizenhetedik leckében sokat tanult a német biztosítási rendszerről. Megismerte a legfontosabb kötelező és magánbiztosításokat. Ebben a leckében egy olyan biztosításról tanulhat, amely minden autótulajdonosra vonatkozik, azaz a kötelező biztosításról. Megismerheti, miért van szükség ilyen biztosításra és milyen károkat fedez. Az előző leckéből származó szókincs hasznos lesz az új anyag jobb megértése érdekében.

19. lecke: Absatzlogistik – Értékesítési logisztika
Ebben a leckében megtanulja, mi az értékesítési logisztika lényege, amit elosztási logisztikának is neveznek. Minden tevékenységet lefed, amely egy késztermék szállításával kapcsolatos, illetve a termelési logisztika és az ellátási logisztika kombinációja. Az értékesítési logisztikai tevékenység központi helye a gyártott termékek értékesítése és a szállítási logisztika összefüggésében a piac. 

20. lecke: Transport und Spedition – Szállítmányozás és fuvarozás
Az áruk címzett felé történő szállítása az értékesítési logisztika legfontosabb eleme. A gyártók saját szállítást vagy más szállító cégek szolgáltatásait használják.  Az ilyen cégek tevékenysége az exportőr / importőr és a saját, vagy a megbízó nevében, a szerződéskötésben részt vevő fél nevében eljáró fuvarozók közvetítésén alapul. Ebben a leckében többet megtudhat erről a témáról.

21. lecke: Arbeitsmarkt – Munkaerőpiac
Ebben a leckében megtudhatja, hogyan működik a munkaerőpiac – az a hely, ahol a munkát felajánló alkalmazottak találkoznak olyan vállalkozásokkal, amelyek munkavállalókat keresnek áruk és szolgáltatások előállítása céljából. Megtanulja a munkaadók és munkavállalók tevékenységi köréhez kapcsolódó szókincset. Elsajátítja az elvégzett munka díjazásával kapcsolatos ismereteket és szókincseket, azaz megismeri a fizetési rendszert. Ezen felül felelevenítjük a fizetésről szóló tárgyalások során használt legfontosabb kifejezéseket.

22. lecke: Steuern und Abgaben – Adók és illetékek
A 22. leckében megismeri, hogyan épül fel és hogyan működik a német adórendszer. Ez egy nagyon kiterjedt téma, ezért kiválasztottuk a leghasznosabb szempontokat. Megtanulja a szókincset, amely lehetővé teszi a legfontosabb adótípusok megkülönböztetését. Ezen felül megtanulja az állami szervezeteknek fizetett egyéb illetékek nevét is, melyeket a polgárok a társadalmilag hasznos feladatok elvégzéséért fizetnek. 

23. lecke: Handel – Kereskedelem
A kereskedelem fogalmával mindenki napi szinten kapcsolatban áll. Ha például diszkontáruházban, helyi boltban vagy épp gyógyszertárban vásárolunk, nem gondolkodunk a szabályok közötti különbségeken, azon, hogy milyen ezen üzletek árképzése vagy, hogy történik az árukínálat kiválasztása. Ebben a leckében megismerheti, hogyan működik a kereskedelem, azaz az áruk és szolgáltatások pénzre cseréjének folyamata. Felelevenítjük a gyártó és a végső fogyasztó közötti közvetítők típusait is, azaz a kiskereskedelmi üzletek típusait.

24. lecke: Außenhandel, Messen und Ausstellungen – Külkereskedelem, vásárok és kiállítások
Az utolsó leckében megismerheti a külkereskedelem fogalmát és a külkereskedelemmel kapcsolatos szókincset. A külkereskedelem a fizetett áruk és szolgáltatások cseréje olyan vállalkozók között, akiknek a székhelye különböző országokban található. Megmagyarázzuk a külkereskedelem gazdasági lényegét, mely kihasználja a hazai és külföldi költségek közötti különbségeket és beszerzi a hiányzó alapanyagokat pl. külföldi természeti erőforrásokból. Azt is megtanulhatja, hogyan kell bemutatni egy vállalati profilt, amely hasznos lehet például országos és külföldi vásári rendezvények során.

Német nyelv az üzleti életben tanfolyam tartalma:

 • 12 tananyagcsomag az ELO Könyvkiadó Kft.-től, mely 24 leckét tartalmaz , valamint 1 db MP3 formátumú hanganyagot
 • (Új!) ELO online szolgáltatást, mely 24 leckét tartalmazó interaktív és gyakorlatias feladataival még teljesebbé teszi a nyelvtanulást
 • Az Európai Levelező Oktatási Kft. szaktanári segítséget biztosító képzése.

Rendelhető extra kiegészítők a tanfolyamhoz:

 • ELO online online tananyag

Tanfolyamunkat ajánljuk mindazoknak:

 • akiknek általános német nyelvi tudásukon túl szakmai nyelvtudásra is szükségük van,
 • akiknek munkájuk során külföldi üzletemberekkel kell kommunikálniuk,
 • akiknek hivatalos leveleket kell írniuk külföldi üzletfeleiknek, kereskedelmi partnereiknek.

Az üzleti német nyelvtanfolyam végére:

 • könnyebben találhat elképzeléseinek megfelelő munkát,
 • sikerrel pályázhat mind itthon, mind külföldön nemzetközi érdekeltségű vállalatoknál,
 • nem jön zavarba, ha e-mailt kell küldenie vagy telefonos beszélgetést kell lebonyolítania külföldi partnereivel,
 • képes lesz német nyelvű pénzügyi, gazdasági, kereskedelmi témájú szakirodalmat olvasni.

 

További hasznos információk a tanfolyamról:

 • A képzés szolgáltatás megrendelésével házi feladatokat oldhat meg, melyeket szaktanárok javítanak ki, illetve a tanfolyam elvégzéséről igazolást kaphat.
 • A tanfolyam oktatási programját itt töltheti le!
Tananyagcsomag (24db lecke)
Tananyagcsomag
(24db lecke)
Letölthető MP3
Letölthető MP3
ELO online online tananyag
ELO online
online tananyag
9 675 Ft/hó* Megrendelem
10 575 Ft/hó* Megrendelem
* Az ár az Európai Levelező Oktatási Kft. képzését is tartalmazza, melynek díja 1.250 Ft / tananyagcsomag. Az ár online bankkártyás fizetés esetén érvényes.