1
1
Német nyelv az üzleti életben tanfolyam

Német nyelv az üzleti életben tanfolyam
ELO online

A gazdasági életben nagyon fontos, hogy külföldi partnereinkkel vagy ügyfeleinkkel is megfelelően kommunikáljunk. Német nyelv az üzleti életben nyelvtanfolyamunkkal megtanulhatja, hogyan használja a gazdasági szakkifejezéseket, hogyan írjon üzleti levelet, vagy bonyolítson le egy hivatalos telefonbeszélgetést, illetve miként szólaljon meg németül egy nemzetközi találkozó során.

13 000 Ft helyett

csak 
9 475 Ft */hó
* A tanfolyam tartalmazza az ELO Könyvkiadó Kft. tananyagsorozatát és az Európai Levelező Oktatási Kft. képzését.
Információk
Tempó
Tematika
Árak

Vizsga partnerintézményünknél - Német nyelv az üzleti életben tanfolyam

Gyakorlati tanfolyam partnerünknél - Német nyelv az üzleti életben tanfolyam

Normál

Normál tempó esetén havonta egy tananyagcsomagot szállítunk. Egy csomag két leckét tartalmaz, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, az is a csomag részét képezi.

Gyorsított

Tananyagsorozatunk felújítása miatt jelenleg gyorsított tempóban nem rendelhető a tanfolyam.

Késleltetett

Késleltetett tempó esetén kéthavonta egy tananyagcsomagot szállítunk. Ebben az esetben Ön egy alkalommal két leckét kap, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, az is a csomag részét képezi. Ha ezt a tanulási tempót választja, a tananyagsorozat időtartama megduplázódik.

Komplett

Jelenleg kompletten nem rendelhető.

1. lecke: Bürokommunikation – Irodai kommunikáció
A lecke első részében áttekintjük az irodai eszközökkel és irodaszerekkel kapcsolatos szókincs használatát, hogy hatékonyan dolgozhasson az irodában. A német munkaerőpiac nyitva áll a magyar munkavállalók számára, így fontos, hogy az ember jól be tudjon mutatkozni. Ezekkel a kérdésekkel is foglalkozunk. A lecke utolsó témája pedig a távolsági beszélgetések folytatására vonatkozó készségek tökéletesítése.

2. lecke: Handelskorrespondenz – Üzleti levelezés
Ha Ön már kapcsolatban áll német üzleti partnerekkel, akkor biztosan tudja, hogy az üzleti levelezés nagyon fontos a német üzleti életben. Ezért szükséges, hogy képes legyen egy hivatalos üzleti levelet megszerkeszteni, annak minden szükséges formai követelményével. A modern üzleti életben a hagyományos levelezést egyre gyakrabban elektronikus levelezés váltja fel. Fontos ezért, hogy megtanulja az e-mailekben használt német üzleti kifejezéseket is és elsajátítsa azt a tudást, amire szükség van az elektronikus levelek írásához vagy olvasásához

3. lecke: Stellensuche – Álláskeresés
A német és osztrák munkaerőpiac nyitva áll a magyar munkavállalók előtt. Ez azt jelenti, hogy ha új kihívásokat keres, érdemes német és osztrák cégek között is körülnéznie. Az internet korában a német álláshirdetésekhez korlátlanul hozzá lehet férni. Ismerni kell azonban a tipikus szófordulatokat. Itt az ideje, hogy megismerjen néhány újabb szót és kifejezést, amelyekkel egy álláshirdetésben találkozhat, és amelyek felkelthetik az érdeklődését.

4. lecke: Lebenslauf – Önéletrajz
Az önéletrajz a motivációs levél mellett a legfontosabb dokumentum egy álláskereső dossziéjában. Ez alapján dönt a potenciális munkaadó a jelentkezési folyamat következő lépéseiről. Ezért olyan fontos, hogy az önéletrajz helyesen legyen összerakva nyelvi és formai szempontból egyaránt. A negyedik lecke önéletrajz írás lépéseit mutatja be.

5. lecke: Wirtschaftsgebiete – Gazdasági területek
Az ipari termelés különféle iparágakban zajlik. A lecke első részében a különféle iparágakhoz kapcsolódó szavakkal fog megismerkedni. Nem lehet úgy gazdasági nyelvet tanulni, hogy ne helyezzük azt gazdasági kontextusba és ne sajátítsunk el alapvető közgazdasági alapismereteket. Tanulhat a termelési mechanizmusokról, a szolgáltatási szektor működéséről és a kereskedelemről. A lecke feladatait elvégezve, speciális szókincs birtokába juthat.

6. lecke: Berufsleben – Szakmai élet
Ebben a leckében a különféle szakmákkal kapcsolatos tudását bővítheti. Megismerheti egyes szakmák elnevezéseit és azokat a tevékenységeket, melyeket ezen szakmák képviselői végeznek. Jellemezni tudja szakmai kompetenciáit egy németországi munkakeresés során. Fontos ismeretre tehet szert azáltal, hogy értelmezni tud munkaszerződést. 

7. lecke: Unternehmensformen – Vállalkozásformák
Az előző leckékben elsajátította a munkaerőpiaccal kapcsolatos német szókincset. Azt is megtanulta, hogyan olvassa el a hirdetéseket és válaszoljon rájuk képesítéseinek bemutatásával. A 7. leckében tovább bővítheti tudását. Bemutatjuk, az alapvető vállalkozások jogi formáit, valamint meg tudja különböztetni a természetes és a jogi személyeket is.

8. lecke: Unternehmensaufbau – A vállalkozások felépítése
Ebben a leckében még többet tanul a vállalati struktúráról. Megismeri, hogyan épülnek fel a közepes méretű vállalatok és milyen fontos szerepet játszanak Németország gazdasági életében. Elsajátíthatja, hogy milyen lépéseket kell tennie ahhoz, hogy egy saját gazdasági tevékenységbe kezdjen.

9. lecke: Marketing – Marketing
Ebben a leckében megismeri a marketing és a marketingmix fogalmát, mely egy termék piacra vezetésének eszköze. Megtanulja, hogyan működnek a marketing mechanizmusai, azaz hogyan igyekeznek a termelők eladni az általuk létrehozott termékeket és szolgáltatásokat. Mivel a marketing központjában a vásárló áll, azaz a fogyasztó és elvárásai, fontos, hogy megismerje azokat a módszereket, melyek segítségével az ügyfelek gyakrabban vásárolnak.

10. lecke: Werbung und Produktpolitik – Reklám és termékpolitika
Gondolkodott már azon, hogy a reklámmal foglalkozó szakemberek hogyan alkotják a reklámszövegeket és hogyan próbálják a célcsoportot hatékonyan elérni? A tizedik leckében szélesítheti tudását a reklámmal kapcsolatban, mely a „kereskedelem motorja”. Megismerhet néhány német reklámszlogent, megtudhatja, milyen pszichológiai mechanizmusok járulnak hozzá a szlogenek képzéséhez. El tudja mondani saját véleményét bármilyen reklámtémával kapcsolatban.

11. lecke: Telemarketing – Telemarketing
Ebben a leckében megtanulja, hogyan folytasson hatékony telefonbeszélgetést. Ennek a tudásnak igen nagy a jelentősége, ugyanis a piacon számos cég számára telefonon történik az ügyféllel vagy partnerrel az első kapcsolatfelvétel. Ennek a beszélgetésnek a lefolytatásától függ, hogy milyen az első benyomás a cégről és annak dolgozóiról, ami befolyásolhatja a kapcsolat további alakulását. Egy ésszerűen felépített és jól lefolytatott beszélgetés hozzájárulhat egy új ügyfél megszerzéséhez vagy egy fontos szerződés aláírásához.

12. lecke: Telefongespräche führen – Telefonbeszélgetések lebonyolítása
A tizenkettedik leckében megtanulja, értelmezni egy cég automata üzenetrögzítőjén hallható szöveget, melyet akkor hallhat, amikor munkaidőn kívül telefonál. A call center munkatársai ahhoz, hogy egy eladást hatékonyan megvalósítsanak különféle pszichológiai és nyelvi technikákat alkalmaznak. Megismerhet különféle érvelési technikákat és azok szókincsét. A megszerzett szaktudás biztosan hasznára válik, amikor német nyelven folytat beszélgetéseket. A közvetlen eladással kapcsolatos párbeszédek során pedig a banki szakszókincset ismerheti meg.

13. lecke: Bankwesen – Bankügy
Ebben a leckében a kereskedelem után, a szolgáltatási szektor második legfontosabb területével, a banki területtel ismerkedhet meg. Számos gyakorlati tanácsot fog kapni, melyek segítségével a német bankoknál elérhető szolgáltatásokat megtanulja használni. Ezen kívül megismeri a banki műveletek folytatásához szükséges legfontosabb szavakat. Megtanulja, hogyan kell folyószámlát és céges bankszámlát nyitni.

14. lecke: Bankwesen – Bankügy (folytatás)
A tizennegyedik leckében bővítheti a bankszektorról és szolgáltatásairól szóló ismereteit. Megismerheti a bankok hitelkínálatát, a hitelkártya és a betéti kártya közötti különbséget. A banki szolgáltatásokat pedig a német üzleti nyelv területén speciális szókincset alkalmazva is használhatja.

15. lecke: Gäste aus Deutschland empfangen – Vendégek fogadása Németországból
Az üzleti kapcsolatok nem csak kereskedelmi levelezésről vagy e-mailezésről szólnak. Ezen kapcsolatok fontos részét képezik az üzletfelekkel kialakított közvetlen kapcsolat is. Ez vonatkozik a „négyszemközti” tárgyalásokra, illetve az úgynevezett kulturális programokra is, amikor a német vendégeknek igyekszik a magyar történelmet és kultúrát bemutatni. A tizenötödik leckében az üzleti megbeszélések legfontosabb elemeit fogja megismerni, és megismeri azt a szókincset is, mely megkönnyíti, hogy saját országában a házigazda szerepét tudja betölteni. 

16. lecke: Geschäftsreise nach Deutschland – Üzleti út Németországba
A tizenhatodik leckében megismerheti azt a szókincset, mely bizonyára megkönnyíti a németországi üzleti útját. Felhasználhatja mind az utazás hivatalos részénél, mind pedig a szabadidő megszervezése során. Meg tudja tervezni a saját útját, le tudja foglalni a repülő járatát, meg tudja venni a vonatjegyét vagy le tudja foglalni a szállodai szobáját is.

17. lecke: Versicherungen – Biztosítások
A német biztosítási piac mintegy 50 különféle típusú biztosítást kínál, mind kötelező (jogszabályilag előírt), mind nem kötelező (magán) biztosítást. Ebben a leckében megismerheti a német biztosítási piac felépítését és működését. Meg fogja tudni különböztetni a biztosításokat, megtanulja a különféle biztosítások neveit és tudja majd ezeket röviden jellemezni. A leckében elsajátított tudás segítheti a németországi munkavállalás során hozott döntéseit, akár alkalmazottként, akár vállalkozóként helyezkedik el.

18. lecke: Versicherungen – Biztosítások (folytatás)
A tizenhetedik leckében sokat tanult a német biztosítási rendszerről. Megismerte a legfontosabb kötelező és magánbiztosításokat. Ebben a leckében egy olyan biztosításról tanulhat, amely minden autótulajdonosra vonatkozik, azaz a kötelező biztosításról. Megismerheti, miért van szükség ilyen biztosításra és milyen károkat fedez. Az előző leckéből származó szókincs hasznos lesz az új anyag jobb megértése érdekében.

19. lecke: Absatzlogistik – Értékesítési logisztika
Ebben a leckében megtanulja, mi az értékesítési logisztika lényege, amit elosztási logisztikának is neveznek. Minden tevékenységet lefed, amely egy késztermék szállításával kapcsolatos, illetve a termelési logisztika és az ellátási logisztika kombinációja. Az értékesítési logisztikai tevékenység központi helye a gyártott termékek értékesítése és a szállítási logisztika összefüggésében a piac. 

20. lecke: Transport und Spedition – Szállítmányozás és fuvarozás
Az áruk címzett felé történő szállítása az értékesítési logisztika legfontosabb eleme. A gyártók saját szállítást vagy más szállító cégek szolgáltatásait használják.  Az ilyen cégek tevékenysége az exportőr / importőr és a saját, vagy a megbízó nevében, a szerződéskötésben részt vevő fél nevében eljáró fuvarozók közvetítésén alapul. Ebben a leckében többet megtudhat erről a témáról.

21. lecke: Arbeitsmarkt – Munkaerőpiac
Ebben a leckében megtudhatja, hogyan működik a munkaerőpiac – az a hely, ahol a munkát felajánló alkalmazottak találkoznak olyan vállalkozásokkal, amelyek munkavállalókat keresnek áruk és szolgáltatások előállítása céljából. Megtanulja a munkaadók és munkavállalók tevékenységi köréhez kapcsolódó szókincset. Elsajátítja az elvégzett munka díjazásával kapcsolatos ismereteket és szókincseket, azaz megismeri a fizetési rendszert. Ezen felül felelevenítjük a fizetésről szóló tárgyalások során használt legfontosabb kifejezéseket.

22. lecke: Steuern und Abgaben – Adók és illetékek
A 22. leckében megismeri, hogyan épül fel és hogyan működik a német adórendszer. Ez egy nagyon kiterjedt téma, ezért kiválasztottuk a leghasznosabb szempontokat. Megtanulja a szókincset, amely lehetővé teszi a legfontosabb adótípusok megkülönböztetését. Ezen felül megtanulja az állami szervezeteknek fizetett egyéb illetékek nevét is, melyeket a polgárok a társadalmilag hasznos feladatok elvégzéséért fizetnek. 

23. lecke: Handel – Kereskedelem

24. lecke: Außenhandel, Messen und Ausstellungen – Külkereskedelem, vásárok és kiállítások

Német nyelv az üzleti életben tanfolyam tartalma:

 • 12 tananyagcsomag az ELO Könyvkiadó Kft.-től, mely 24 leckét tartalmaz , valamint 1 db CD vagy MP3 (Új!) formátumú hanganyagot
 • (Új!) ELO online szolgáltatást, mely 24 leckét tartalmazó interaktív és gyakorlatias feladataival még teljesebbé teszi a nyelvtanulást
 • Az Európai Levelező Oktatási Kft. szaktanári segítséget biztosító képzése.

Rendelhető extra kiegészítők a tanfolyamhoz:

 • ELO online online tananyag

Tanfolyamunkat ajánljuk mindazoknak:

 • akiknek általános német nyelvi tudásukon túl szakmai nyelvtudásra is szükségük van,
 • akiknek munkájuk során külföldi üzletemberekkel kell kommunikálniuk,
 • akiknek hivatalos leveleket kell írniuk külföldi üzletfeleiknek, kereskedelmi partnereiknek.

Az üzleti német nyelvtanfolyam végére:

 • könnyebben találhat elképzeléseinek megfelelő munkát,
 • sikerrel pályázhat mind itthon, mind külföldön nemzetközi érdekeltségű vállalatoknál,
 • nem jön zavarba, ha e-mailt kell küldenie vagy telefonos beszélgetést kell lebonyolítania külföldi partnereivel,
 • képes lesz német nyelvű pénzügyi, gazdasági, kereskedelmi témájú szakirodalmat olvasni.

 

További hasznos információk a tanfolyamról:

 • A képzés szolgáltatás megrendelésével online házi feladatokat oldhat meg, melyeket szaktanárok javítanak ki, illetve a tanfolyam elvégzéséről igazolást kaphat.
 • A tanfolyam oktatási programját itt töltheti le!
Tananyagcsomag (24db lecke)
Tananyagcsomag
(24db lecke)
Letölthető MP3
Letölthető MP3
CD-melléklet
CD-melléklet
ELO online online tananyag
ELO online
online tananyag
Képzés szolgáltatás
Képzés
szolgáltatás
8 775 Ft/hó* Megrendelem
9 125 Ft/hó* Megrendelem
9 475 Ft/hó* Megrendelem
9 825 Ft/hó* Megrendelem
* Az ár az Európai Levelező Oktatási Kft. képzését is tartalmazza, melynek díja 1.250 Ft / tananyagcsomag.