Masszázs tanfolyam

Masszázs tanfolyam

Tanfolyamunkon elméleti és gyakorlati példákon keresztül alapismereteket szerezhet a masszázsról és annak helyes alkalmazásáról. Az ismeretek pontos elsajátításával lépésről lépésre haladva kellemesebbé teheti életét. A masszázs célja, hogy az izmok fellazításával, a vérkeringés felgyorsításával a mindennapi fáradalmakat, erőfeszítéseket, meg­pró­bál­tatásokat az ember el tudja űzni. Aki komolyabban akar vele foglalkozni, annak remek pénzkereseti lehetőség!

9 950 Ft helyett

csak 
8 955 Ft */hó
* A tanfolyam tartalmazza az ELO Könyvkiadó Kft. tananyagsorozatát. Az ár online bankkártyás fizetés esetén érvényes.
Információk
Tempó
Tematika
Árak

Vizsga partnerintézményünknél - Masszázs tanfolyam

A tanfolyam leckéit távoktatás formájában, egyedileg meghatározott ütemben sajátíthatja el, és az összes házi feladat visszaküldése, valamint a záróteszt sikeres teljesítése esetén a tanfolyam végén igazolást állítunk ki. Azonban lehetősége van partnerintézményünknél államilag elismert OKJ-s bizonyítványt is szerezni. Amennyiben él ezzel a lehetőséggel, akkor az alábbiakat kell tennie:
1. lépésben az ELO Könyvkiadó Kft. távoktatási tananyagsorozatának segítségével egyénileg, de az Európai Levelező Oktatási Kft. által biztosított szaktanári segítséggel távoktatás formájában sajátítja el az ismeretanyagot,
2. lépésben jelentkezik és személyesen részt vesz a szakmai partnerintézményünk által szervezett kedvezményes OKJ-s képzésen és gyakorlaton, ami a sikeres szakmai vizsga biztosítéka. Az OKJ-s képzést és a vizsgát is partnerintézményünk szervezi.

Miért?
Mert a nálunk és partnerintézményünknél elsajátított szakmai, elméleti és gyakorlati tudás birtokában szakképzett masszőrként, vagy gyógymasszőrként tud tevékenykedni akár alkalmazottként, akár saját masszázsszalonjában (ehhez lásd a Sikeres vállalkozás alapjai c. képzésünket).

Mit?
Államilag elismert, emeltszintű gyógy- és sportmasszőr (OKJ 54 726 01) szakképesítést szerezhet, amennyiben jelentkezik a partnerintézményünk által szervezett OKJ-s képzésre és vizsgára is. Az együttműködés alapján a partnerintézmény az Európai Levelező Oktatási Kft. képzésén résztvevők számára kedvezményes részvételi lehetőséget biztosít, amennyiben a képzésben résztvevő a képzés megkezdése előtt legalább 70%-os eredménnyel teljesítette az előzetes tudásszintet felmérő tesztet.
Az ELO cégcsoportot az OKJ-s képzés - ideértve a vizsgatétel lehetőségét is - igénybevételének fennállásáért, igénybevehetőségéért, a partnerintézmény eljárásáért, teljesítéséért, vállalt határidőiért felelősség nem terheli.

Hol?
Szakmai partnerintézményünknél, a Kereskedők, Vállalkozók Békés Megyei Szervezeténél (a szükséges létszám megléte esetén békéscsabai és szegedi helyszíneken) történik a szakmai vizsgára való felkészítés. A partnerintézmény által szervezett gyakorlati képzés személyes jelenlétet igényel.

Mennyi ideig?
Az Európai Levelező Oktatási Kft. által nyújtott elméleti képzés idejét a képzésben résztvevő határozza meg azáltal, hogy milyen rendszerességgel kívánja átvenni a tanfolyamhoz tartozó tananyagcsomagokat. Normál ütemezés esetén ez 16 hónap (részletekért lásd Oktatási program, vagy a hatályos ÁSZF). 
A partnerintézmény által nyújtott OKJ-s képzés időtartama 17 hónap (1400 óra, amiből az elméleti óraszám: 700 óra, a gyakorlati óraszám: 700 óra), de ez a partnerintézmény által megíratott előzetes tudászintet felmérő teszt eredményének függvényében változhat.
A külső gyakorlati helyszínen teljesítendő órák száma: 600 óra.

Mikor?
A partnerintézmény által szervezett OKJ-s képzés hetente 2-3 alkalommal hétköznap 16 órától, vagy szombati napokon kerül megrendezésre.

Mennyiért?
Az ELO Könyvkiadó Kft. teljes tananyagsorozatának díja: 16 hónap*8 955 Ft/hónap = 143 280 Ft AKCIÓS ÁRON! Az ár nem tartalmazza az Európai Levelező Oktatási Kft. által nyújtott oktatási szolgáltatás ellenértékét, ami 1000 Ft/tananyagcsomag.
A partnerintézmény által nyújtott OKJ-s képzés díja: 405.000 Ft, amennyiben a tanuló a képzés kezdetén a partnerintézménynél legalább 70%-os eredménnyel kitöltötte az előzetes tudásszintet felmérő tesztet.

Az OKJ-s képzés díja az OKJ-s vizsga díját tartalmazza. Részletfizetési lehetőség van az alábbiak szerint: partnerintézmény által meghatározott kezdő részlet, majd havonta egyenlő részletekben.

A partnerintézmény a teljes OKJ-s képzés díjából további kedvezményeket biztosít az alábbiak szerint:
- 10%-os kedvezmény egyösszegű befizetés esetén,
- 5%-os kismama kedvezmény,
- 5%-os álláskereső kedvezmény,
- 5%-os nyugdíjas kedvezmény,
- KISOSZ tagdíj kedvezmények.

Hogyan? 
A partnerintézmény által szervezett OKJ-s képzés az ELO Könyvkiadó Kft. távoktatási tananyagsorozatának elsajátítása, az Európai Levelező Oktatási Kft. által biztosított elméleti képzés elvégzése, a képzés lezárását tanúsító igazolás megszerzése, és a partnerintézménynél kitöltött előzetes tudásszintet felmérő teszt után kezdhető el.

A partnerintézmény által szervezett OKJ-s képzésen való részvétel feltételei:

 • érettségi bizonyítvány,
 • az ELO Könyvkiadó Kft. teljes tananyagsorozatának elsajátítása és kifizetése,
 • az Európai Levelező Oktatási Kft. által biztosított valamennyi házi feladat megoldása és visszaküldése,
 • a záróteszt sikeres (legalább 51%-os) teljesítése, a képzés lezárását tanúsító igazolás megszerzése,
 • felnőttképzési szerződés aláírása,
 • előzetes tudásszintet felmérő teszt kitöltése a partnerintézménynél,
 • az OKJ-s képzési díj első részletének befizetése a képzés kezdetéig.

A partnerintézmény által szervezett OKJ-s vizsgán való részvétel feltételei:

 • külső helyszínen megvalósuló szakmai gyakorlat elvégzése, leigazolása a partnerintézmény felé (600 óra),
 • OKJ-s képzésen való személyes részvétel, modulzáró vizsgák sikeres teljesítése (legalább 51%-os eredmény),
 • a teljes képzési díj befizetése,
 • a szakmára vonatkozó foglalkozás-egészségügyi orvosi alkalmassági igazolás.

FONTOS!
Az ELO cégcsoporttól független jogszabály-módosítások miatt a tanfolyam tananyagát és árát tekintve a változtatás jogát fenntartjuk. Szakmai partnerünk a változtatás jogát fenntartja a képzési- és vizsgadíj, az OKJ-s képzés feltételeinek, valamint indításának tekintetében. A jelentkezők adatait folyamatosan adjuk át a partnerintézmény részére, ahol a csoportok kialakítása megtörténik. A képzést csak és kizárólag megfelelő létszám (minimum 10 fő) esetén tudják elindítani. Amennyiben a megfelelő létszám hiánya miatt nem indul kifejezetten az ELO cégcsoport tanulóinak szóló képzési csoport, a partnerintézmény a tanulóknak becsatlakozási lehetőséget kínál saját csoportjaiba. Az egyénileg becsatlakoztatott tanulók képzési feltételei esetenként eltérhetnek a fent leírtaktól. A vizsga is csak megfelelő létszám (minimum 10 fő) esetén szervezhető. A képzések kezdésének időpontjáról, a részvételi díj befizetéséről, a vizsga időpontjáról és minden egyéb, a vizsgával, pótvizsgával, valamint OKJ-s képzéssel kapcsolatos kérdésről a partnerintézménytől kap e-mailben, vagy telefonon keresztül értesítést.
Az OKJ-s képzésre az OKJ-s jelentkezési kupon kitöltésével, és az ELO cégcsoport címére (ELO Könyvkiadó Kft., Budapest, 0909) történő elküldésével jelentkezhet.

Az OKJ-s képzésere és vizsgára az ügyféloldalon keresztül is tud jelentkezni.

ÉS MÉG...?
Kérdése van? Az Európai Levelező Oktatási Kft. által nyújtott elméleti képzéssel kapcsolatban hívja ügyfélszolgálatunkat a 06- 1/206-1775-ös telefonszámon, vagy írjon az elo@elo.hu e-mail címre, a partnerintézmény által nyújtott OKJ-s képzéssel és vizsgával kapcsolatban írjon a nagy.eniko@elo.hu e-mail címre.

A szakképesítés moduljai, a modulzáró vizsgák típusai:
11110-12 Egészségügyi alapismeretek (gyakorlati, szóbeli)
11221-12 Alapápolás (írásbeli, szóbeli)
11222-12 Klinikumi ismeretek (írásbeli, szóbeli)
11172-12 Masszázs elméleti alapjai (írásbeli)
11173-12 Masszázstechnikák és kiegészítő terápiák (gyakorlati)
11174-12 Gyógy- és sportmasszázs (gyakorlati)
11498-12 Foglalkoztatás I. (írásbeli) 
11499-12 Foglalkoztatás II. (írásbeli)
11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság (írásbeli)

A komplex szakmai vizsga előfeltétele a modulzáró vizsgák sikeres teljesítése.

A komplex szakmai vizsga típusai:
- gyakorlati 
- szóbeli 

A komplex szakmai, OKJ-s vizsga leírása:

- Gyakorlati vizsgatevékenység
A vizsgafeladat megnevezése: Masszázstechnikák és kiegészítő terápiák, valamint gyógy- és sportmasszázs
A vizsgafeladat ismertetése: Feladatleírásban rögzített, szituációs feladatok alapján masszázstechnikák kivitelezése és kiegészítő terápiák bemutatása. Szituációs feladatok végrehajtása, gyógy- és sportmasszőri feladatok kivitelezése, betegségek, sportsérülések kezelése, hidroterápiás kezelések és kiegészítő terápiák alkalmazása betegségek és sérülések megoldása érdekében.
A vizsgafeladat időtartama: 30 perc
A vizsgafeladat értékelési súlyaránya: 60%

- Szóbeli vizsgatevékenység
Központilag összeállított vizsgakérdések

Gyakorlati tanfolyam partnerünknél - Masszázs tanfolyam

Normál

Normál tempó esetén havonta egy tananyagcsomagot szállítunk. Egy csomag két leckét tartalmaz, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, az is a csomag részét képezi.

Gyorsított

Tananyagsorozatunk felújítása miatt jelenleg gyorsított tempóban nem rendelhető a tanfolyam.

Késleltetett

Tananyagsorozatunk felújítása miatt jelenleg csak normál tempóban rendelhető a tanfolyam.

Komplett

Komplett megrendelés esetén a teljes tananyagsorozatot kapja kézhez. Ebben az esetben Ön az összes leckét egyszerre kapja meg, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, azok is a csomag részét képezik. Ha ezt a tempót választja, a tanfolyam hosszától függetlenül 24 hónap áll rendelkezésére a tananyag elsajátítására.

1. lecke: A masszázs története
Ismertetjük a modern masszázs történeti előzményeit. Tanulhat az ókori (egyiptomi, görög, római), középkori előzményekről, a masszázs fejlődéséről az újkorban, valamint a modern masszázs kialakulásáról.

2. lecke: A masszázs jelentősége
Felvázoljuk a masszázs jelentőségét. Bemutatjuk a masszázs általános és élettani hatásait. Kitérünk a masszázsfajták (svéd-, sport-, talp-, energia-, gyógy-, narancsbőr-, fogyasztómasszázs stb.) ismertetésére. 

3. lecke: A masszázs helye a fizioterápiában
Meghatározzuk a fizioterápia fogalmát, felosztását. Elsajátíthatja a fizioterápiás kezelések lényegét. Többek között tanulhat az elektro-, magneo-, hidro-, termo-, foto-, klíma-, inhalációs terápiákról.

4. lecke: Anatómiai tájékozódás (csontok)
Anatómiai alapismeretek sajátíthat el. Felvázoljuk az emberi test felosztását. Áttekintjük az emberi test szervrendszereit, és az emberi sejt felépítését. Foglalkozunk a szövetek, csontrendszer felépítésével is.

5. lecke: Az izom szerkezete, működése
Ebben a leckében az izmok funkciójáról, alakjáról, részeiről tanulhat. Ismertetjük az izom definícióját. Meghatározzuk az izmok típusait és működésüket. Kitérünk az izomcsoportok bemutatására.

6. lecke: Anatómiai tájékozódás (izmok)
Részletesen taglaljuk a fej-, a nyak-, a törzs-, a has-, és hátizmok felépítését. Kitérünk a felső és az alsó végtag izmainak bemutatására is. Ismertetjük a talp izmait. A tananyagot ábrákkal illusztrálva segítjük a tanulásban.

7. lecke: Az izom mechanikai tulajdonságai, relaxáció
Tanulhat a kötőszövetről. Áttekintjük az izom relaxációjának folyamatát. Tanulhat a stretching történetéről, az izomnyújtás lehetőségeiről. Kitérünk a manuális terápia módszereire, és a jóga bemutatására is.

8. lecke: Anatómiai tájékozódás (ízületek)
Ebben a leckében az ízületekkel foglalkozunk. Tanulhat az ízületek megmozgatásának lehetőségeiről. Felvázoljuk az ízületek felosztását. Kitérünk a felső, valamint az alsó végtag ízületeinek bemutatására.

9. lecke: A fáradás, csontritkulás, vízmérgezés
Biokémiai ismereteket sajátíthat el. Meghatározzuk az enzimek fogalmát, fő csoportjait.  Tanulhat az elfáradás élettanáról. Ismertetjük az elfáradás szakaszait, kialakulását. Áttekintjük a csontritkulás, vízmérgezés témakörét is.

10. lecke: Indikációk, kontraindikációk, higiéné. Javallatok és ellenjavallatok
Tovább haladunk a fáradás témakörével. Ismertetjük a regeneráló eljárások lehetőségeit. Tanulhat arról, milyen esetekben tiltják a masszázs alkalmazását. Áttekintjük a masszázs higiénés feltételeit.

11. lecke: A masszázs hatásai I.
Bemutatjuk a masszázs mechanikus hatását. Ismertetjük a masszázs hatását kiterjedés szerint. Tanulhat a masszázs szervezetre gyakorolt hatásairól. Szomatikus testtudatnevelő gyakorlatokat sajátíthat el.

12. lecke: A masszőr felkészülése, edzése
Tanulhat a masszőrrel szembeni elvárásokról. Bemutatjuk a masszőr munkapozícióját. A bevezető ujj-, és kargyakorlatokat, valamint a tapintóérzék-próbát mutatjuk be. Áttekintjük a masszázsetika szabályait. 

13. lecke: A masszázs hatásai II.
Kitérünk a masszázs pszichológiai, bőrre, keringésre, kötőszövetre gyakorolt hatásának a bemutatására. Áttekintjük a bőr rétegeit és az izzadás, hőszabályozás kérdéskörét. Tanulhat a bőr elszíneződésének okairól.

14. lecke: A masszázsnál használt közvetítő anyagok
Áttekintjük a masszázsnál használt anyagok történetét. Ismertetjük a különféle anyagokat, így a porok, zsiradékok, krémek, tinktúrák alkalmazását, előnyeit és hátrányait. Javaslatot teszünk az ajánlott közvetítő anyagok használatára.

15. lecke: A masszázs hatása III.
A masszázs hatásait tovább elemezve tanulhat a keringésre kifejtett hatásairól. Áttekintjük a masszázs hatását a mozgásszervek elemeire. Kitérünk a masszázs idegrendszerre és a mélyen fekvő szövetekre, szervekre gyakorolt hatásaira is.

16. lecke: A svédmasszázs alapfogásai
Meghatározzuk a svédmasszázs fogalmát, jótékony hatását. Tanulhat a svédmasszázs alapfogásairól; a simítás, dörzsölés, mángorlás, gyúrás, csavarás, ütögetés, vibráció és rezegtetés módjairól, technikáiról.

17. lecke: A stressz, triggerpontok
Ebben a leckében a stresszel foglalkozunk. Kitérünk a stressz fogalmának, a stresszt kiváltó tényezőknek az ismertetésére. Felvázoljuk a stresszkeltő események kategóriáit, jellemzőit. Tanulhat a triggerpontok gyógyítási lehetőségeiről is.

18. lecke: Masszázstípusok I.
Részletesen taglaljuk a különböző masszázstípusokat. Bemutatjuk a távol-keleti masszázsfajtákat; a shiatsu, kínai, ajurvédikus, mauri masszázs történetét, technikáit. Áttekintjük a reflexzóna-masszázs lényegét is.

19. lecke: A talp és boltozatainak szerepe az alátámasztásban
Ismereteket szerezhet a láb szerkezetéről és a láb támasztási pontjairól. Kitérünk az elváltozások bemutatására is. Részletesen taglaljuk a lábmasszázs technikáját. Áttekintjük a gyakori bőrbetegségeket.

20. lecke: Masszázstípusok II.
Foglalkozunk az akupresszúra technikájával. Ábrák segítségével ismertetjük a pontnyomás kivitelezését. Kitérünk a kozmetikai és a frissítő pontmasszázsra. Bemutatjuk az akupresszúra előnyeit. Tanulhat az életenergia és a thai masszázsról is.

21. lecke: A terhesség, önmasszázs
Elsajátíthatja a terhes nő masszírozásának helyes technikáját. Kitérünk a has-, hát-, kar-, és lábmasszázs bemutatására. Érintjük a vajúdáskor alkalmazott masszázstechnikákat is. Tanulhat az önmasszázs lehetőségeiről.

22. lecke: Masszázstípusok III.
A nyugati irányzatú masszázsok közül tanulhat a nyirokmasszázsról, annak alapfogásairól és alkalmazási területeiről. Foglalkozunk a reflexzóna-, és a kötőszövetmasszázzsal. Tanulhat a narancsbőr-, gyógy,- méz-, gyors-, La Phyto masszázsról is.

23. lecke: Csecsemők és gyermekek masszázsa
Sorra vesszük a csecsemőmasszázs jótékony hatásait. Elsajátíthatja a csecsemőmasszázs technikáit, a fogástechnikák csoportjait. Bemutatjuk, hogyan kell kisgyermeket masszíroznia. Felvázoljuk a csecsemő és gyermekmasszázs fajtáit.

24. lecke: Illatterápia
Tanulhat az illatterápia történetéről. Bemutatjuk az aromaterápiát és fontosabb irányzatait. Áttekintjük, mit érdemes tudni az illóolajokról. Kitérünk az érzékenységi reakciók, bőrirritáció kérdésére is. Ismertetjük az aromaterápiás masszázst.

25. lecke: Testtájak I.
Ismereteket szerezhet az alsó végtag masszírozásáról. Bemutatjuk az alsó végtag fő csontrészeit. Elsajátíthatja, hogy hogyan kell a lábszárat, combot, lábfejet, talpat helyesen megmasszírozni.

26. lecke: Masszázs a sportban
Áttekintjük a masszázs sportban betöltött szerepét. Tanulhat a sportedzés időszakában alkalmazott masszázsról, az ehhez kapcsolódó feladatokról. Sorra vesszük a különféle sportágakban alkalmazott masszázstípusokat.

27. lecke: Testtájak II.
Ismertetjük a derékfájás, lumbágó kezelésének módjait. Kitérünk a hátmasszázs technikájának bemutatására. Tanulhat a hátizom-görcs megszűntetésének lépéseiről. Felvázoljuk a csípőmasszázs technikáját.

28. lecke: Masszázs idős korban
Részletesen tanulhat az idős korban alkalmazott masszázstechnikákról. Taglaljuk a keringést serkentő masszázs lényegét, a lábmasszázs lehetőségeit. Ismertetjük a kézmasszázs alkalmazását ízületi gyulladás ellen. Szólunk a szívkoszorúér görcs, a porckopás és a visszértágulat kérdésköréről is.

29. lecke: Testtájak III.
Felvázoljuk a kézmasszázs lehetőségeit. Bemutatjuk az alkar-, felkar-, könyökmasszázzsal kapcsolatos tudnivalókat.  Kitérünk a váll-, és az alkar izmok edzésére is. Áttekintjük a mellkas és a has masszírozásának lehetőségeit.

30. lecke: Fényterápia
Tanulhat a fényterápia kialakulásának történetéről. Ismertetjük a fényterápia fő kezelési javaslatait. Kitérünk az ellenjavallatok bemutatására is. Felvázoljuk a napfény jótékony hatásait és a sugárhatás veszélyeit.

31. lecke: Sportélettan
Felvázoljuk a sportélettan történetét. Tanulhat az izomrendszer, az idegrendszer, a szív- és vérkeringési rendszer, a légzőrendszer adaptációjáról. Áttekintjük az energiát szolgáltató folyamatokat az izomban.

32. lecke: Táplálkozás
Ismertetjük a helyes étkezési szokások alapelveit és a leggyakoribb étkezési hibákat. Foglalkozunk a táplálék összetevőivel. Kitérünk a túlsúly kérdésére és a sikeres diéta ismérveire. Tanulhat az étkezési szokások változásáról.

Masszázs tanfolyam tartalma:

 • 16 tananyagcsomag az ELO Könyvkiadó Kft.-től, mely 32 leckét tartalmaz
 • Az Európai Levelező Oktatási Kft. szaktanári segítséget biztosító képzése.

Tanfolyamunkat ajánljuk mindazoknak:

 • akik szeretnének másokon segíteni,
 • akik szeretnék a mindennapi stresszt oldani,
 • akik kellemesebbé szeretnék tenni saját és mások életét.

A Masszázs tanfolyam végére:

 • kiegyensúlyozottabb és egészségesebb lehet,
 • hivatásává is válhat, ha komolyabban szeretne vele foglalkozni.

 

További hasznos információk a tanfolyamról:

 • A képzés szolgáltatás megrendelésével házi feladatokat oldhat meg, melyeket szaktanárok javítanak ki, illetve a tanfolyam elvégzéséről igazolást kaphat.
 • A tanfolyam oktatási programját itt töltheti le!
Tananyagcsomag (32db lecke)
Tananyagcsomag
(32db lecke)
8 955 Ft/hó* Megrendelem
* Az ár az Európai Levelező Oktatási Kft. képzését is tartalmazza, melynek díja 1.250 Ft / tananyagcsomag. Az ár online bankkártyás fizetés esetén érvényes.