Kreatív lakásdíszítés tanfolyam

Kreatív lakásdíszítés tanfolyam

Tanfolyamunkon az antikolástól az üvegfestésen át sokféle kreatív technikával ismertetjük meg. Elsajátíthatja a tervezői szemlélet kialakítását, az inspirációra nyitott látásmódot, megismerkedhet a lakás egyes részeinek dekorálási lehetőségeivel. Bemutatjuk a világ különböző tájainak lakásdíszítési stílusait is, mellyel alkotó munkára és kreativitásra szeretnénk Önt serkenteni.

9 700 Ft helyett

csak 
8 730 Ft */hó
* A tanfolyam tartalmazza az ELO Könyvkiadó Kft. tananyagsorozatát. Az ár online bankkártyás fizetés esetén érvényes.
Információk
Tempó
Tematika
Árak

Vizsga partnerintézményünknél - Kreatív lakásdíszítés tanfolyam

Gyakorlati tanfolyam partnerünknél - Kreatív lakásdíszítés tanfolyam

Normál

Normál tempó esetén havonta egy tananyagcsomagot szállítunk. Egy csomag két leckét tartalmaz, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, az is a csomag részét képezi.

Gyorsított

Tananyagsorozatunk felújítása miatt jelenleg gyorsított tempóban nem rendelhető a tanfolyam.

Késleltetett

Tananyagsorozatunk felújítása miatt jelenleg csak normál tempóban rendelhető a tanfolyam.

Komplett

Komplett megrendelés esetén a teljes tananyagsorozatot kapja kézhez. Ebben az esetben Ön az összes leckét egyszerre kapja meg, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, azok is a csomag részét képezik. Ha ezt a tempót választja, a tanfolyam hosszától függetlenül 24 hónap áll rendelkezésére a tananyag elsajátítására.

1. lecke: A lakásdíszítés fogalma, a színek szerepe, stílusok, divat, inspiráció
Ismertetjük a művészet rövid történetét, a stílusirányzatokat. Foglalkozunk a színek szerepével a lakásdíszítésben. Bemutatjuk a lakberendezés és a divat összefüggéseit.

2. lecke: Kreatív műhely otthon. Festékek, ecsetek, ragasztók. Szerszámok, festési alapismeretek
Megismertetjük azokkal az alapvető eszközökkel, melyekre a munkája során szüksége lesz. Segítségünkkel kialakíthatja otthonában a kreatív munkavégzéshez szükséges környezetet; néhány példával bemutatjuk az eszközök, alapanyagok tárolási lehetőségeit. Ezen kívül elsajátíthatja az alapvető festési eljárásokat.

3. lecke: Dekoráció az előszobában. Ajtókoszorúk, üzenőfalak, lábtörlő, cipőtároló
Áttekintést adunk Önnek az előszoba lakáson belüli szerepéről és a bejárati ajtó kiemelkedő reprezentatív értékéről. Bemutatjuk a koszorúkészítés alapfogásait, valamint dekoratív és praktikus ötleteket adunk a különböző, előszobában előforduló tárgyak tárolására.

4. lecke: A fal, mint dekorációs felület. Falfestékek, korrigálások, különböző mintázási eljárások
Bemutatjuk, hogy milyen eszközöket választhat a kívánt módszerekhez. Megtanulhatja a munkafolyamatok előtt szükséges óvintézkedéseket. Megismertetjük több fajta faldíszítési technikával, melyet végül alkalmazni is tud környezetében.

5. lecke: Dekorálás a konyhában és a fürdőszobában. Felületek, technikák, alapanyagok
Áttekintést adunk Önnek a konyha és a fürdőszoba szerepéről, ezen helyiségek bútorzatáról és az itt uralkodó anyagokról. Ismertetjük a különböző felületeket és azok variációs lehetőségeit. Bemutatjuk azon kiegészítőket, melyeket akár saját kezűleg elkészíthet, ezzel egyedi hangulatot adva az egyes helyiségeknek.

6. lecke: Kreatív asztaldíszítés hétköznapokra és ünnepekre
Bemutatjuk étkezési szokásaink kezdeti kialakulását, a terített asztal „formáját” történelmi korokon át. Megismertetjük a teríték rendjével és a kreatív asztaldíszítés fortélyaival, továbbá ötleteket adunk az ünnepi hangulat megteremtéséhez asztalunkon.

7. lecke: Porcelánfestés, tányérok, bögrék, váza, csempe festése kiégethető porcelánfestékkel
Áttekintjük a porcelántárgyak történetét; prezentáljuk a porcelánt, mint alapanyagot; a porcelánfestés stílusirányzatait és előállításának módját is. Bemutatjuk a porcelánfestés alapjait és a hozzá szükséges alapanyagokat és kellékeket.

8. lecke: Szappankészítés
Bemutatjuk a szappankészítés eredetét és annak otthoni körülmények közötti készítésének módját. Továbbá segítjük Önt abban, hogy az elkészített szappanok egyedi formát öltsenek.

9. lecke: Dekorálás a nappaliban, a hálóban
Körbehatároljuk a nappali és a hálószoba funkcióit, összegezzük a legfontosabb szempontokat a helyiségek berendezéséhez. Áttekintést adunk a nappali és a hálószoba bútorzatáról, az ott használatos variációs lehetőségekről színek, anyagok és stílusok szerint. Továbbá egyedi kiegészítő elkészítésére is ötleteket adunk Önnek.

10. lecke: Üvegfestés
Megmutatjuk azokat az alapvető feltételeket, amelyek szükségesek az üvegfestés technikájához, és felvázoljuk a különböző kontúrozási eljárásokat, festési technikákat. Segítséget nyújtunk az eszközök helyes használatához, a száradási folyamat precíz feltételeihez.

11. lecke: Képkeretek, tükrök
Megismertetjük a tükör és a keret alkalmazásának történetével, a fakeretek készítésének módjával. Segítünk elsajátítani a paszpartuzás technikáját és az üvegvágás fortélyait, továbbá tanulhat az egyéb alapanyagokból készíthető egyedi kép- és tükörkeretek, valamint dekorációs tárgyak összeállításáról is.

12. lecke: Polcok és paravánok
Tippeket adunk az otthonában már meglévő polcok újraértelmezéséhez. Többféle ötletet mutatunk be a különböző dekorációs elemek elkészítéséhez. Segítünk elsajátítani az egyedi paravánok készítését és az ezekhez szükséges tervezési folyamatokat.

13. lecke: Dekupázs
Bemutatjuk a dekupázs-technikában rejlő lehetőségeket, megtanítjuk a technika folyamatának lépéseit. Bemutatjuk a különböző alapanyagokra – papír, csempe, textil – felvitt dekupázseljárásokat.

14. lecke: Dekupázs porcelánra és üvegre
Tovább bővítheti ismereteit a dekupázstechnikák témakörével kapcsolatban. Elsajátíthatja az üvegre való dekupázstechnika lehetőségeit. Megismertetjük a speciális porcelán dekupázstechnikával. Ezen kívül bemutatjuk azt is, hogy milyen egyéb felületek díszíthetők még szalvétatechnikával.

15. lecke: Skandináv stílus
Rendszerezzük a skandináv stílussal kapcsolatos tudnivalókat; megismertetjük annak kialakulásával és főbb ismérveivel. Tanulhat a skandináv stílusjegy pozitív elemeiről. A leckében elsajátított ismereteket alkalmazni tudja munkája során is.

16. lecke: A fa, fafajták, szerszámok, eljárások
Áttekintést adunk a különböző fafajtákról, a faanyaghoz kapcsolódó festékekről, szerszámokról. Kitérünk a fafelújítás és karbantartás eljárásaira. Tanácsokat adunk az otthoni barkácsolás alapfogásainak elsajátításához néhány egyszerű tárgy elkészítése révén.

17. lecke: Afrikai stílusok: Észak-, Nyugat-, Dél-Afrikai és Marokkói stílus
A lecke elsajátítását követően könnyedén fel fogja ismerni az afrikai stílusjegyeket. Ismertetjük azokat az alapanyagokat és színvilágot, melyekből e kultúra merítkezik. Ezt követően segítünk elkészíteni az ilyen stílusú lakberendezési tárgyakat.

18. lecke: A fém, fémdomborítás, fémfestés, dekupázs fémre
Megismertetjük a különböző fémfajtákkal és szerepükkel a lakberendezésben, a fémdomborítás és a fémfestés technikájával. Áttekintést adunk a fémmegmunkálás történetéről, továbbá ötleteket adunk a fémtárgyak kreatív felhasználásáról a lakásdíszítésben.

19. lecke: Keleti kultúrák: Kína, Japán, India
Betekintést nyer a kínai tárgykultúrába, a japán lakberendezés elengedhetetlen elemeibe. Ismertetjük az indiai színek és kelmék varázslatos sokaságát. A lecke megtanulását követően képes lesz megteremteni a távol-keleti hangulatot egy adott térben.

20. lecke: Antikolás, régiesítés, különleges hatások. Repesztőlakkok, metálfestékek, gránitfesték, struktúrpaszta, aranyfüst
Megismertetjük a különböző felületmegváltoztató anyagokkal, a régiesítő eljárásokhoz szükséges alapanyagokkal és kellékekkel. Egy-egy tárgy elkészítése során elmélyítheti  ismereteit az antikolás, régiesítés technikáival kapcsolatban.

21. lecke: Dekoráció a kertben, a balkonon
Bemutatjuk a szabad térben alkalmazható tippeket. Különböző ötleteket adunk a terítésre vonatkozóan. A lecke végén lépésről-lépésre felvázoljuk a kerti lampionok és egyedi világítótestek készítésének menetét.

22. lecke: Mozaikkészítés, üvegmozaik. Asztallap, cserép, tálca, falióra.
Áttekintjük a mozaikművészet történetét, a csempézés és mozaikkészítés technikáját. Ismertetjük a szükséges alapanyagokat, szerszámokat és az alternatív mozaikoló eljárásokat. Ötleteket adunk ahhoz, hogy mire és hogyan készítsen mozaikdekorációt.

23. lecke: Dekoráció a gyerekszobában
Megismertetjük a gyermekszobák hangulati elemeivel. Kreatív ötleteket adunk ahhoz, hogyan lehet megvalósítani azt, hogy a kicsik birodalma tükrözze személyiségüket, ugyanakkor biztonságot nyújtson számukra. Tippeket adunk számos lakásdíszítési tárgyra és annak könnyű elkészítési módszerére vonatkozóan.

24. lecke: Gipszöntés
Részletesen bemutatjuk a gipszöntés technikáját. A leckében szó lesz a gipsz felhasználási módjairól, a különböző öntőformákról. Megismertetjük az elkészült formák dekorálási lehetőségeivel is.

25. lecke: Vidéki stílus (angol, francia, magyar)
Megismeri az angol, a francia és a magyar stíluselemeket, továbbá a country (vidéki) stílus általános bútor- és anyaghasználatát, színvilágát. Ismereteket szerezhet a lakásdíszítő tárgyak elkészítési módjával és azok kreatív variációival kapcsolatban.

26. lecke: Gyöngyfűzés, gyöngyvarrás. Lámpabura, párna, függönyelkötő, ékszerdoboz gyöngydíszítéssel
Ismertetjük a különböző gyöngyfajtákat, a gyöngyözéshez szükséges kiegészítő kellékeket. Leckénkből elsajátíthatja az alapvető gyöngyözési technikákat, továbbá ötleteket adunk ahhoz, hogy milyen kiegészítőket készíthet otthonában gyöngyökből.

27. lecke: A retró, a bohém és az eklektikus stílus
Bemutatjuk a retró, a bohém, az eklektikus stílus ismérveit. Ötletes feladatokon keresztül megismeri e stílus jellemzőit. Többek között asztali lámpát, képkeretet, poháralátétet, lámpaernyőt, térelválasztót készítünk.

28. lecke: A papír. Dobozkészítés, kasírozás papírral, textillel, papírmasé
Megismertetjük a papír történetével, a papír előállításának módjaival és a papírfajtákkal. Tanácsokat adunk a házi papírmerítés és papírmasézás fortélyaira vonatkozóan, valamint bemutatjuk a dobozkészítés különböző formáit.

29. lecke: Világítás és hangulatteremtés (lámpaburák, lámpatestek dekorálása, izzósorok stb.)
A leckében szó lesz a különböző lámpák és lámpatestek funkciójáról, a fények hangulatformáló erejéről. Ismertetjük a saját kézzel elkészíthető lámpatestek, lampionok megtervezésének lépéseit és kivitelezésük menetét.

30. lecke: Gyertyakészítés, gyertyaöntés. Zselégyertya, gyertyahomok
Megismertetjük a gyertyakészítés történetével és a gyertya alapanyagával. Áttekintést adunk a különböző gyertyatípusokról. Elsajátíthatja a gyertyaöntés és a gyertyamártogatás technikáját, és néhány egyszerű, gyors gyertyakészítési eljárásról is tanulhat.

31. lecke: A textil. Anyagfajták, díszpárnák, függönyök, függönyfelakasztási módok
Ötleteket adunk ahhoz, hogy milyen lakásbelsőkhöz milyen felületű és összetételű textilek illenek. Több stílusú párna, ágynemű elkészítésének megismertetése által ösztönözzük Önt a szabad alkotásra és kreativitásra.

32. lecke: Textilmintázási eljárások. Minták varrógéppel, applikálás, steppelés, hímzés, textilfestés, batikolás, stencilezés
Megismertetjük néhány egyszerű, varrógéppel történő mintázási lehetőséggel. Rendszerezzük a varrómunkához szükséges eszközöket. A festékes textilmintázáson belül többek között tanulhat a batikolás, textildekupázs, krumplinyomás, vasalható textil matricafesték elkészítésének menetéről.

Kreatív lakásdíszítés tanfolyam tartalma:

  • 16 tananyagcsomag az ELO Könyvkiadó Kft.-től, mely 32 leckét tartalmaz
  • Az Európai Levelező Oktatási Kft. szaktanári segítséget biztosító képzése.

Tanfolyamunkat ajánljuk mindazoknak:

  • akik vágynak rá, hogy otthonuk egyedi és barátságos legyen,
  • akik saját kezük munkájával szeretnék berendezni környezetüket,
  • akik a kellékek beszerzésétől a megvalósításig maguk szeretnének dolgozni.

Kreatív lakásdíszítés tanfolyam végére:

  • megismeri az alapanyagokat, stílusirányzatokat és technikákat,
  • kialakul saját ízlésvilága,
  • lakókörnyezetét egyedivé és divatossá tudja tenni.

További hasznos információk a tanfolyamról:

  • A képzés szolgáltatás megrendelésével házi feladatokat oldhat meg, melyeket szaktanárok javítanak ki, illetve a tanfolyam elvégzéséről igazolást kaphat.
  • A tanfolyam oktatási programját itt töltheti le!
Tananyagcsomag (32db lecke)
Tananyagcsomag
(32db lecke)
8 730 Ft/hó* Megrendelem
* Az ár az Európai Levelező Oktatási Kft. képzését is tartalmazza, melynek díja 1.250 Ft / tananyagcsomag. Az ár online bankkártyás fizetés esetén érvényes.