Kertészet A-tól Z-ig tanfolyam

Kertészet A-tól Z-ig tanfolyam

A tananyag bevezeti Önt a zöldségtermesztés és a gyümölcstermesztés ismereteinek világába. Olvashat egzotikus növényfajokról, a virágkötészetről, valamint megismerkedhet a biokert fogalmával. A tananyaghoz kapcsolódó gyakorlati feladatok segítik Önt abban, hogy profivá váljon!

9 700 Ft helyett

csak 
8 730 Ft */hó
* A tanfolyam tartalmazza az ELO Könyvkiadó Kft. tananyagsorozatát. Az ár online bankkártyás fizetés esetén érvényes.
Információk
Tempó
Tematika
Árak

Vizsga partnerintézményünknél - Kertészet A-tól Z-ig tanfolyam

Gyakorlati tanfolyam partnerünknél - Kertészet A-tól Z-ig tanfolyam

Normál

Normál tempó esetén havonta egy tananyagcsomagot szállítunk. Egy csomag két leckét tartalmaz, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, az is a csomag részét képezi.

Gyorsított

Tananyagsorozatunk felújítása miatt jelenleg gyorsított tempóban nem rendelhető a tanfolyam.

Késleltetett

Tananyagsorozatunk felújítása miatt jelenleg csak normál tempóban rendelhető a tanfolyam.

Komplett

Komplett megrendelés esetén a teljes tananyagsorozatot kapja kézhez. Ebben az esetben Ön az összes leckét egyszerre kapja meg, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, azok is a csomag részét képezik. Ha ezt a tempót választja, a tanfolyam hosszától függetlenül 24 hónap áll rendelkezésére a tananyag elsajátítására.

Január
A leckében szó lesz a kiskert berendezéséről, a lugas és a szerszámoskamra tervezéséről. Ezen kívül kitérünk a vetésforgó alkalmazásának ismertetésére és a tavasszal alkalmazott műtrágyák és növényvédő szerek áttekintésére.

Február
Átvesszük a zöldségtermesztés alapjait, és a palántanevelés előkészítését a lakásban. Tanulhat a törpefa nevelésének mikéntjéről. Megtervezheti a vetőmagok, a növényvédő szerek és a műtrágyák beszerzését.

Március
Bemutatjuk a márciusi tennivalókat a kiskertben. Ismereteket szerezhet a fák és a cserjék tavaszi metszésének menetéről, a káposztafélék, a gyökérzöldségek és a hagymafélék műveléséről, valamint a sziklakertek telepítéséről.

Április
Az egyik legtevékenyebb hónaphoz érkeztünk. Szó lesz a talaj előkészítéséről, a magvetés mikéntjéről, a palánták kiültetéséről. Tanulhat a növények nemesítéséről, a ház előtti zöldterület berendezéséről, és a gyümölcsfák gondozásáról is.

Május
Elvetjük többek között a hagymapalántákat, a zöldbabot, a szárazbabot, az uborkát, a cukkinit, a sütőtököt. Bemutatjuk a paradicsom művelésének és védelmének feladatait, a növények trágyázásának menetét, valamint az évelő zöldségnövényeket és a díszfüveket.

Június
Ebben a hónapban elsősorban növényápolási munkák várnak ránk és az első termést is leszedhetjük. Rendszerezzük a növények fontosabb betegségeit és kártevőit, de szót ejtünk a díszfákról, díszcserjékről és ezek öntözéséről is.

Július
Tanulhat a bogyós gyümölcsű cserjék köréről, metszéséről, gondozásáról. Ismereteket szerezhet a gyümölcsfák oltásáról és a szemzés technikájáról. Elültetjük a hagymás dísznövényeket és a szárazvirágokat. Megismerkedhet néhány kevésbé ismert, érdekes növénnyel.

Augusztus
Augusztusban többek között a nyári gyümölcsök leszüretelése, és a dísznövények ápolása tartozik feladataink közé. Elsajátíthatja az eperültetvény, a tűlevelű fák és a cserjék telepítését, gondozását, valamint a kerti tó létesítésének lépéseit.

Szeptember
A legfontosabb szeptemberi tennivalókról lesz szó: a termés betakarítása, és tárolásának megoldása, a kiürült ágyások megszüntetése, a kétnyári dísznövények telepítése, és a talaj előkészítése a téli pihenő hónapokra. Tanulhat a gyümölcsök, zöldségfélék házi feldolgozásának, tartósításának lehetőségeiről.

Október
Az októberi munkákat ismertetjük, vagyis az első fagyok beköszöntése előtt felássuk a talajt, és trágyázással előkészítjük a tavasszal telepítendő növények számára. Felhívjuk a figyelmet a talaj kémhatásának ellenőrzésére és tanulhat a rózsatövek, a gyümölcsfák, a kúszó díszcserjék telepítéséről.

November
Bemutatjuk az őszi talajmunkákat, az oltványok készítését. Tanácsokat adunk a fagyok elleni védekezéshez. Elsajátíthatja a madáretetők készítésének menetét. Kitérünk a szobanövények kórokozók és kártevők elleni védelmére.
 
December
Sorra vesszük a kerti szerszámok és munkaeszközök fajtáit. Tanulhat a gumós növények átteleltetéséről, a zöldségnövények hajtatásáról. Áttekintjük a legfontosabb balkonnövényeket és azok gondozását. Ismereteket szerezhet a házi gombatermesztésről.

Kertészet A-tól Z-ig tanfolyam tartalma:

  • 12 tananyagcsomag az ELO Könyvkiadó Kft.-től, mely 24 leckét tartalmaz
  • Az Európai Levelező Oktatási Kft. szaktanári segítséget biztosító képzése.

Tanfolyamunkat ajánljuk mindazoknak:

  • akik szívesen töltik szabadidejüket a kertben, a pihenés és a nyugalom helyén,
  • akik szeretnék megőrizni egészségüket, fizikai erőnlétüket,
  • akik szívesen fogyasztják a saját maguk által termelt zöldséget, gyümölcsöt.

A Kertészet A-tól Z-ig tanfolyam végére:

  • megismeri a zöldség- és gyümölcstermesztés évszázados hagyományait,
  • sokkal olcsóbban juthat finomabb zöldségekhez és gyümölcsökhöz,
  • megismeri az egzotikus növényfajokat és a virágkötészetet.

További hasznos információk a tanfolyamról:

  • A képzés szolgáltatás megrendelésével házi feladatokat oldhat meg, melyeket szaktanárok javítanak ki, illetve a tanfolyam elvégzéséről igazolást kaphat.
  • A tanfolyam oktatási programját itt töltheti le!
Tananyagcsomag (24db lecke)
Tananyagcsomag
(24db lecke)
8 730 Ft/hó* Megrendelem
* Az ár az Európai Levelező Oktatási Kft. képzését is tartalmazza, melynek díja 1.250 Ft / tananyagcsomag. Az ár online bankkártyás fizetés esetén érvényes.