Kereskedelmi alapismeretek tanfolyam

Kereskedelmi alapismeretek tanfolyam

Egy vállalkozás sikere azon is múlik, hogy Ön fel tudja-e mérni a várható vásárlási igényeket, tud-e kapcsolatot teremteni vevőkkel és szállítókkal. Tanfolyamunk során megismerkedhet a legfontosabb kereskedelmi ismeretekkel, felkészítjük kereskedelmi feladatainak színvonalas ellátására.

9 950 Ft helyett

csak 
8 955 Ft */hó
* A tanfolyam tartalmazza az ELO Könyvkiadó Kft. tananyagsorozatát. Az ár online bankkártyás fizetés esetén érvényes.
Információk
Tempó
Tematika
Árak

Vizsga partnerintézményünknél - Kereskedelmi alapismeretek tanfolyam

A tanfolyam leckéit távoktatás formájában, egyedileg meghatározott ütemben sajátíthatja el, és az összes házi feladat visszaküldése, valamint a záróteszt sikeres teljesítése esetén a tanfolyam végén igazolást állítunk ki. Azonban lehetősége van partnerintézményünknél államilag elismert OKJ-s bizonyítványt is szerezni. Amennyiben él ezzel a lehetőséggel, akkor az alábbiakat kell tennie:
1. lépésben az ELO Könyvkiadó Kft. távoktatási tananyagsorozatának segítségével egyénileg, de az Európai Levelező Oktatási Kft. által biztosított szaktanári segítséggel távoktatás formájában sajátítja el az ismeretanyagot,
2. lépésben jelentkezik és személyesen részt vesz a szakmai partnerintézményünk által szervezett kedvezményes OKJ-s képzésen és gyakorlaton, ami a sikeres szakmai vizsga biztosítéka. Az OKJ-s képzést és a vizsgát is partnerintézményünk szervezi.

Miért?
Mert a nálunk és partnerintézményünknél elsajátított kereskedelmi szakismeret birtokában olyan szakképzett eladó válik Önből, aki fel tudja mérni a vásárlási igényeket, kapcsolatot tud teremteni a vevőkkel, szállítókkal és így alkalmas lesz az eladói feladatok színvonalas ellátására alkalmazottként vagy saját üzletében (ehhez lásd a Sikeres vállalkozás alapjai c. képzésünket).

Mit?
Államilag elismert, alsó középfokú élelmiszer-, vegyi áru és gyógynövény eladó (OKJ 31 341 01), vagy műszakicikk eladó (OKJ 31 341 03) rész-szakképesítést, vagy középfokú eladó (OKJ 34 341 01) szakképesítést (ami alatt az élelmiszer-, vegyi áru és gyógynövény eladó, műszakicikk eladó, ruházati eladó rész-szakképesítések együttes megszerzése értendő) szerezhet, amennyiben jelentkezik a partnerintézményünk által szervezett OKJ-s képzésre és vizsgára is. Az együttműködés alapján a partnerintézmény az Európai Levelező Oktatási Kft. képzésén résztvevők számára kedvezményes részvételi lehetőséget biztosít, amennyiben a képzésben résztvevő a képzés megkezdése előtt legalább 70%-os eredménnyel teljesítette az előzetes tudásszintet felmérő tesztet.
Az ELO cégcsoportot az OKJ-s képzés - ideértve a vizsgatétel lehetőségét is - igénybevételének fennállásáért, igénybevehetőséégért, a partnerintézmény eljárásáért, teljesítéséért, vállalt határidőiért felelősség nem terheli.

Hol?
Szakmai partnerintézményünknél, a Kereskedők, Vállalkozók Békés Megyei Szervezeténél (budapesti helyszínen, illetve a szükséges létszám megléte esetén kecskeméti, békéscsabai, szegedi, debreceni, szentesi helyszíneken), illetve a tanuló által egyénileg szervezett külső gyakorlati helyszínen történik a szakmai vizsgára való felkészítés. A partnerintézmény által szervezett gyakorlati képzés személyes jelenlétet igényel.

Mennyi ideig?
Az Európai Levelező Oktatási Kft. által nyújtott elméleti képzés idejét a képzésben résztvevő határozza meg azáltal, hogy milyen rendszerességgel kívánja átvenni a tanfolyamhoz tartozó tananyagcsomagokat. Normál ütemezés esetén ez 12 hónap (részletekért lásd Oktatási program vagy a hatályos ÁSZF). 
A partnerintézmény által nyújtott OKJ-s képzés időtartama mindegyik szakma esetében 6 hónap (a rész-szakképesítések képzése külün-külön 480 óra, amiből az elméleti óraszám 144 óra, a gyakorlati óraszám 336 óra) az Eladó képzés 960 óra, amiből az elméleti óraszám 288 óra, a gyakorlati óraszám 672 óra), de ez a partnerintézmény által megíratott előzetes tudásszintet felmérő teszt eredményének függvényében változhat. 
A külső gyakorlati helyszínen eltöltött óraszámok a következőképpen alakulnak: műszaki cikk eladó, valamint élelmiszer-, vegyi áru és gyógynövény eladó szakmák esetében külön-külön 208 óra, az eladó szakma esetében 672 óra.

Mikor?
A partnerintézmény által szervezett OKJ-s képzés hetente 2-3 alkalommal hétköznap 16 órától vagy szombati napokon kerül megrendezésre.

Mennyiért?
Az ELO Könyvkiadó Kft. teljes tananyagsorozatának díja: 12 hónap*8 955 Ft/hónap = 107 460 Ft AKCIÓS ÁRON! Az ár nem tartalmazza az Európai Levelező Oktatási Kft. által nyújtott oktatási szolgáltatás ellenértékét, ami 1000 Ft/tananyagcsomag.
A partnerintézmény által nyújtott Élelmiszer-, vegyi áru és gyógynövény eladó, illetve Műszakicikk eladó OKJ-s képzések díja külön-külön: 97.200 Ft, amennyiben a tanuló legalább 70%-os eredménnyel kitöltötte az előzetes tudásszintet felmérő tesztet.
A partnerintézmény által nyújtott Eladó OKJ-s képzés díja: 194.400 Ft, amennyiben a tanuló a képzés kezdetén a partnerintézménynél legalább 70%-os eredménnyel kitöltötte az előzetes tudásszintet felmérő tesztet.

Az OKJ-s képzés díja az OKJ-s vizsga díját tartalmazza. Részletfizetési lehetőség van az alábbiak szerint: partnerintézmény által meghatározott kezdő részlet, majd havonta egyenlő részletekben.

A partnerintézmény a teljes OKJ-s képzés díjából további kedvezményeket biztosít az alábbiak szerint:
- 10%-os kedvezmény egyösszegű befizetés esetén,
- 5%-os kismamakedvezmény,
- 5%-os álláskereső kedvezmény,
- 5%-os nyugdíjaskedvezmény,
- KISOSZ tagdíjkedvezmények.

Hogyan? 
A partnerintézmény által szervezett OKJ-s képzés az ELO Könyvkiadó Kft. távoktatási tananyagsorozatának elsajátítása, az Európai Levelező Oktatási Kft. által biztosított elméleti képzés elvégzése, a képzés lezárását tanúsító igazolás megszerzése és a partnerintézménynél kitöltött előzetes tudásszintet felmérő teszt után kezdhető el.

A partnerintézmény által szervezett OKJ-s képzésen való részvétel feltételei valamennyi szakma esetében:

 • befejezett általános iskolai végzettség,
 • az ELO Könyvkiadó Kft. teljes tananyagsorozatának elsajátítása és kifizetése,
 • az Európai Levelező Oktatási Kft. által biztosított valamennyi házi feladat megoldása és visszaküldése,
 • a záróteszt sikeres (legalább 51%-os) teljesítése, a képzés lezárását tanúsító igazolás megszerzése,
 • felnőttképzési szerződés aláírása,
 • előzetes tudásszintet felmérő teszt kitöltése a partnerintézménynél,
 • az OKJ-s képzési díj első részletének befizetése a képzés kezdetéig.

A partnerintézmény által szervezett OKJ-s vizsgán való részvétel feltételei valamennyi szakma esetében:

 • külső helyszínen megvalósuló szakmai gyakorlat elvégzése, leigazolása a partnerintézmény felé (rész-szakképesítések esetén 208 óra, eladó szakképesítés esetén 672 óra),
 • OKJ-s képzésen való személyes részvétel, modulzáró vizsgák sikeres teljesítése (legalább 51%-os eredmény),
 • a teljes képzési díj befizetése,
 • a szakmára vonatkozó foglalkozás-egészségügyi orvosi alkalmassági igazolás.

FONTOS!
Az ELO cégcsoporttól független jogszabály-módosítások miatt a tanfolyam tananyagát és árát tekintve a változtatás jogát fenntartjuk. Szakmai partnerünk a változtatás jogát fenntartja a képzési- és vizsgadíj, az OKJ-s képzés feltételeinek, valamint indításának tekintetében. A jelentkezők adatait folyamatosan adjuk át a partnerintézmény részére, ahol a csoportok kialakítása megtörténik. A képzést csak és kizárólag megfelelő létszám (minimum 10 fő) esetén tudják elindítani. Amennyiben a megfelelő létszám hiánya miatt nem indul kifejezetten az ELO cégcsoport tanulóinak szóló képzési csoport, a partnerintézmény a tanulóknak becsatlakozási lehetőséget kínál saját csoportjaiba. Az egyénileg becsatlakoztatott tanulók képzési feltételei esetenként eltérhetnek a fent leírtaktól. A vizsga is csak megfelelő létszám (minimum 10 fő) esetén szervezhető. A képzések kezdésének időpontjáról, a részvételi díj befizetéséről, a vizsga időpontjáról és minden egyéb, a vizsgával, pótvizsgával, valamint OKJ-s képzéssel kapcsolatos kérdésről a partnerintézménytől kap e-mailben vagy telefonon keresztül értesítést.
Jelentkezését legkésőbb az utolsó tananyagcsomag kézhezvételétől számított 1 éven belül kell elküldenie! Amennyiben eddig az időpontig nem küldi el az OKJ-s képzésre vonatkozó jelentkezését, a későbbiekben erre már nem lesz lehetősége.
Az OKJ-s képzésre az OKJ-s jelentkezési kupon kitöltésével, és az ELO cégcsoport címére (ELO Könyvkiadó Kft., Budapest, 0909) történő elküldésével jelentkezhet. 

Az OKJ-s képzésre és vizsgára az ügyféloldalon keresztül is tud jelentkezni.

ÉS MÉG...?
Kérdése van? Az Európai Levelező Oktatási Kft. által nyújtott elméleti képzéssel kapcsolatban hívja ügyfélszolgálatunkat a 06- 1/206-1775-ös telefonszámon, vagy írjon az elo@elo.hu e-mail címre, a partnerintézmény által nyújtott OKJ-s képzéssel és vizsgával kapcsolatban írjon a nagy.eniko@elo.hu e-mail címre.

Az Élelmiszer-, vegyi áru és gyógynövény eladó rész-szakképesítéshez tartozó modulok:
10025-12 A kereskedelmi egység működtetése (gyakorlati)
11507-12 Az áruforgalom lebonyolítása (szóbeli)
10028-12 Az élelmiszerek, vegyi áruk és gyógynövények forgalmazása (gyakorlati)

A Műszakicikk eladó rész-szakképesítéshez tartozó modulok:
10025-12 A kereskedelmi egység működtetése (gyakorlati)
11507-12 Az áruforgalom lebonyolítása (szóbeli)
10029-12 A műszaki cikkek forgalmazása (gyakorlati)

Az Eladó szakképesítéshez tartozó modulok:
10025-12 A kereskedelmi egység működtetése (gyakorlati)
11507-12 Az áruforgalom lebonyolítása (szóbeli)
10027-12 A ruházati cikkek és a vegyes iparcikkek forgalmazása (gyakorlati)
10028-12 Az élelmiszerek, vegyi áruk és gyógynövények forgalmazása (gyakorlati)
10029-12 A műszaki cikkek forgalmazása (gyakorlati)

A komplex szakmai vizsga előfeltétele a modulzáró vizsgák sikeres teljesítése.

A komplex szakmai vizsga típusai:
- gyakorlati 
- szóbeli

Gyakorlati tanfolyam partnerünknél - Kereskedelmi alapismeretek tanfolyam

Normál

Normál tempó esetén havonta egy tananyagcsomagot szállítunk. Egy csomag két leckét tartalmaz, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, az is a csomag részét képezi.

Gyorsított

Tananyagsorozatunk felújítása miatt jelenleg gyorsított tempóban nem rendelhető a tanfolyam.

Késleltetett

Tananyagsorozatunk felújítása miatt jelenleg csak normál tempóban rendelhető a tanfolyam.

Komplett

Komplett megrendelés esetén a teljes tananyagsorozatot kapja kézhez. Ebben az esetben Ön az összes leckét egyszerre kapja meg, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, azok is a csomag részét képezik. Ha ezt a tempót választja, a tanfolyam hosszától függetlenül 24 hónap áll rendelkezésére a tananyag elsajátítására.

1. lecke: Az áruforgalmi folyamat
Ebből a leckéből elsajátíthatja az árubeszerzés szakaszait, a beszerzendő áru mennyiségének és összetételének meghatározását, a szállító kiválasztásának kérdéseit, valamint a megrendeléssel összefüggő kérdéseket. A lecke második részében az áruátvételt tárgyaljuk meg. Megismerhetjük az áruátvétel előkészítését, az átvétel lebonyolítását, az áruátvétel adminisztrációs feladatait és a szállítókkal szembeni kifogások intézésének módjait.

2. lecke: Raktározás, tárolási szabályok
Definiáljuk a raktározás alapfogalmait. Ezt követően áttekintjük a raktári munkafolyamatokat. Tanulhat az áru elhelyezésének, valamint az árukezelésnek a lépéseiről az áruk jellege szerint. Ismertetjük az általános raktározási szempontokat. Közegészségügyi, vagyon-, tűz- és munkavédelmi szabályokat sajátíthat el. Végül ismertetjük a tárolási módokat és eszközöket. 

3. lecke: Készletezés, készletgazdálkodás
A leckéből megismerheti a készlet és a készletgazdálkodás fogalmát. Ismertetjük a készlet nagyságának és összetételének meghatározását. Taglaljuk a készletek nyilvántartásának mikéntjét. Sorra vesszük a készletezési döntéseket megalapozó számításokat, módszereket. Foglalkozunk a beszerzés és a készletezés kapcsolatával is.

4. lecke: Leltározás, leltáreredmény
Definiáljuk a leltározás fogalmát, bemutatjuk a fajtáit és a célját.  Rendszerezzük a leltárral kapcsolatos alapfogalmakat. Részletesen taglaljuk a leltározás folyamatát. Kitérünk az elszámoltatás fogalmaira, az elszámoltatás lépéseire, valamint taglaljuk a melléklet, azaz a leltárfelvételi ív tartalmát is.


5. lecke: Az eladás előkészítése
Ebben a leckében megismerkedünk az eladás előkészítésével. Tanulhat továbbá az értékesítést megelőző, számos, fontos feladatról is. Így szó lesz többek között az áruk kicsomagolásáról, előrecsomagolásáról, az árucímkék elhelyezéséről a termékekben, az árfeltüntetésre vonatkozó lépésekről és az ételek előkészítéséről. 

6. lecke: Az áruk eladótéri elhelyezése. Az értékesítési módok
Taglaljuk az áruk eladótéri kihelyezésének szempontjait. Bemutatjuk a vertikális és horizontális árurendezés lépéseit. Definiáljuk a merchandising fogalmát. Elsajátíthatja az értékesítési módok, azon belül is a bolti kiskereskedelemben és a bolt nélküli kereskedelemben alkalmazott módokat, valamint az e-kereskedelem legfontosabb tudnivalóit.
 

7. lecke: Az értékesítés és a készletgazdálkodás kapcsolata. A forgalom és a készlet nyilvántartása
Ebben a leckében szó lesz a forgalom- és a készletnyilvántartás fontosságáról. Tárgyaljuk a forgalom és a készletek nyilvántartásával kapcsolatos tudnivalókat. Ismertetjük az EAN-számkódrendszert, a kód fajtáit. Áttekintjük a kereskedelmi vámtarifaszám legfontosabb ismereteit. Taglaljuk az EPOS-rendszer lényegét, valamint a vonalkód használatának lehetőségeit a kereskedelemben.
 
8. lecke: A vállalkozás költségei
Definiáljuk a költségek fogalmát és ismertetjük a költség nemenkénti, műveletek szerinti és elszámolási mód szerinti csoportosítását. Bemutatjuk a költség és az eredmény összefüggéseit. Kitérünk a kereskedelmi vállalkozás legfontosabb költségfajtáira. Bemutatjuk a költséggazdálkodás jelentőségét. Végül elsajátíthatja a forgalmazási költségekkel összefüggő elemzési módszereket.
 
9. lecke: Statisztikai alapfogalmak. A kereskedelmi árképzés. Az általános forgalmi adó (ÁFA)
Definiáljuk a legfontosabb statisztikai alapfogalmakat. Áttekintjük a hazánkban jelenleg érvényes árrendszert és az alapfogalmakat (árrés, áfa). Bemutatjuk az áfa elszámolásának alapjait. Tanulhat az eladási árak képzésének folyamatáról. Végül kitérünk a kereskedelmi árképzés legfontosabb tudnivalóira és speciális elemeire.

10. lecke: A vállalkozás eredménye. A jövedelmezőségi sor
Ebben a leckében taglaljuk a vállalkozás eredményének kialakulását, annak mikéntjét. Felsoroljuk az eredmény növelésének lehetőségeit. Szó lesz a jövedelmezőségi tábláról és a szintmutatókról. Részletesen bemutatjuk a különböző eredménykategóriákat és azok tartalmát. Ismereteket szerezhet az eredménykimutatásról is.
 

11. lecke: Az eladás folyamata. Vásárlási döntés. Vevőtípusok
Bemutatjuk, mit tehetünk azért, hogy a hozzánk betérő vásárló jól érezze magát, és elégedetten távozzon. Részletesen áttekintjük az eladás teljes folyamatát. Taglaljuk a vásárlási döntés kialakulását. Ismertetjük a döntést befolyásoló tényezőket. Definiáljuk a vevőkör fogalmát és a vevőtípusokat.

12. lecke: Marketing kommunikáció. Piackutatás. Az eladás jelentősége
Megismerheti a vásárlást befolyásoló eszközöket, módszereket (a marketing kommunikációt). Részletesen bemutatásra kerül néhány kommunikációs eszköz a gyakorlati elsajátítás megkönnyítése érdekében. A leckében szó lesz még a piackutatás jellegzetességeiről. Kitérünk a színvonalas eladói munka jelentőségére is.

13. lecke: Fogyasztói érdekvédelem. Vevőreklamáció. Szolgáltatások
Ebben a leckében a kereskedelmi munka fontos elemeivel, a fogyasztói érdekvédelemmel, az idetartozó vevőreklamációkkal, valamint a szolgáltatásokkal foglalkozunk. Megismerkedhet a három témakör fontosságával és összefüggéseivel. Tanulhat a fogyasztói érdekvédelem sokrétű feladatairól. Rendszerezzük a szolgáltatásokkal összefüggő feladatokat is.

14. lecke: Minőségbiztosítás, minőségtanúsítás. HACCP
A minőség fogalma, az ezt meghatározó feltételek az egész világon előtérbe kerültek. Az egyre élesedő – hazai és nemzetközi – piaci versenyben csak az a szolgáltató, kereskedő, vendéglátós, gyártó cég tud talpon maradni, aki tevékenységének középpontjában tartja a minőségi munkát. Ennek megfelelően szó lesz a minőség és a minőségbiztosítás fogalmáról, valamint az egyik legfontosabb élelmiszer-biztonsági rendszerről, a HACCP-ről.

15. lecke: Vállalkozási formák. A vállalkozás átszervezése
A vállalkozások fontos szerepet töltenek be a nemzetgazdaság és az egyén életében. Ezért látnunk kell, hogy a kereskedelmi vállalkozás hogyan illeszkedik be a gazdaság életébe, hogyan tagozódik, milyen vállalati irányítási formák léteznek. Definiáljuk a gazdálkodó szervezetek fogalmát és bemutatjuk az egyéni és a társas vállalkozások jellemzőit, a vállalatok átszervezésének típusait.  Ismertetjük a vállalkozó személyiségének jelentőségét.

16. lecke: A vállalkozás környezete
A vállalkozás környezete azon tényezők, szervezetek, személyek összessége, melyekre a vállalat szereplői – gazdasági tevékenységük során – közvetve, vagy közvetlenül hatással vannak, és amelyek ugyancsak hatást gyakorolnak a vállalkozásra. A leckében ezeket a fontos témaköröket foglaljuk össze. Taglaljuk a vállalkozás társadalmi-gazdasági környezetét, a mikro- és makrokörnyezeti elemeket, valamint a kereskedelem tárgyi feltételeit.

17. lecke: A bolt megnyitása
Ebben a leckében megismerheti a kereskedelmi tevékenység bejelentésének módját. Kitérünk a működési engedély megszerzésének folyamatára. Áttekintjük az üzletek működésével kapcsolatos összes előírást, amit kormányrendelet foglal össze. Kitérünk a nyitva tartás szabályaira és a többi, a kereskedelmi egység nyitásával kapcsolatos teendőre.

18. lecke: Üzleti terv. Bankszámlanyitás. Finanszírozási formák

Részletesen foglalkozunk a vállalkozások fontos pénzügyi kérdéseivel. Így szó lesz többek között az üzleti terv készítésének folyamatáról, a bankszámla nyitásának és a bankszámlaszerződés megkötésének mikéntjéről. Áttekintjük a vállalkozások külső és belső finanszírozásának formáit, lehetőségeit, mint pl. alap- és törzstőke emelés, pályázatok, kötvénykibocsátás, hitelfelvétel, faktoring.

19. lecke: A kereskedelmi egység gépei, berendezései. A pénztárgép
A színvonalas kereskedelmi munkához tartoznak azok a mindennapi bolti szolgáltatások, amelyek egyrészt a vevők igényeinek megfelelő, kényelmes vásárlást, másrészt a termékek használatbavételét, illetve a termékek minőségének megőrzését biztosítják. Ezekhez a szolgáltatásokhoz szükséges, hogy a kereskedelemben a megfelelő gépek, eszközök, berendezések rendelkezésre álljanak. Ennek megfelelően megismerheti az élelmiszer kiskereskedelem gépeit és eszközeit, a pénztárgépeket, valamint a pénztári munkaköröket.

20. lecke: Munka- és balesetvédelem, kockázatértékelés. Tűzvédelmi szabályok. Környezetvédelmi feladatok
Ez a lecke a munka- és balesetvédelmi ismeretek alapjaival és az ezt kiegészítő tevékenységgel, a kockázatértékeléssel foglalkozik. Bemutatjuk még a legfontosabb tűzvédelmi szabályokat, amelyek ismerete egy jól vezetett üzlet működéséhez nem nélkülözhetők. Végül megismerheti a környezetvédelem és a kereskedelem összefüggéseit.

21. lecke: Munkaügyi feladatok belépő dolgozónál. A munkavégzés szabályai a kereskedelemben
Foglalkozunk a vállalkozók – mint munkáltatók vagy munkavállalók – legfontosabb munkaügyi teendőivel. Ismertetjük a munkaszerződés tartalmát, a bejelentési kötelezettségeket. Kitérünk a munkaüggyel összefüggő adminisztratív feladatokra. Szó lesz a munkarend és a jelenléti ív, valamint a szabadságok kérdésköréről is.

22. lecke: A munkabérrel kapcsolatos előírások, a béralku. Létszámgazdálkodás
Definiáljuk a béralku fogalmát. Ismertetjük a munkabérrel összefüggő szabályokat és feladatokat. Kitérünk a munkaviszony vállalati szintű szabályozására. Taglaljuk a nyugdíjpénztárak és az egészségpénztár működését. Részletesen bemutatjuk a cafeteria rendszert és a létszámgazdálkodás lehetőségeit.

23. lecke: A bizonylatok kezelése.
Definiáljuk a bizonylat fogalmát. Ismertetjük a bizonylati fegyelem értelmezését, a bizonylati szabályzatot és a bizonylati albumot. Áttekintjük a szigorú számadású bizonylatok kezelését, nyilvántartását. Taglaljuk a számla és a nyugta formai és tartalmi követelményeit. Bemutatjuk a számla kitöltésével kapcsolatos gazdasági alapismereteket. Tanulhat az áfa számítási módjairól, a fogyasztói ár felépítéséről is.

24. lecke: Irattározás, iratkezelési szabályok. Az üzleti terv
A lecke első részében az iratkezeléssel, az iktatással, irattározással ismerkedünk meg. Ezen belül bemutatjuk az iratkezelés folyamatát; a küldemények érkeztetésének, iktatásának, az iratok továbbításának, tárolásának, selejtezésének és megsemmisítésének adminisztrációját. Ezt követően felvázoljuk az üzleti tervezés szerepét, jelentőségét. Részletesen bemutatjuk az üzleti terv felépítését, főbb tartalmi elemeit, majd a tervkészítés formai szempontjait és a terv készítésének a menetét.

Kereskedelmi alapismeretek tanfolyam tartalma:

 • 12 tananyagcsomag az ELO Könyvkiadó Kft.-től, mely 24 leckét tartalmaz
 • Az Európai Levelező Oktatási Kft. szaktanári segítséget biztosító képzése.

Tanfolyamunkat ajánljuk mindazoknak:

 • akik egy üzlet mindennapjaiban szeretnének részt venni,
 • akik hasznos ismereteket akarnak szerezni a kereskedelmi munkában,
 • akik fel akarnak készülni a vevők fogadására.

A Kereskedelmi alapismeretek tanfolyam végére:

 • olyan szaktudás birtokába juthat, mellyel fel tudja mérni a várható vásárlói igényeket,
 • ki tudja alakítani üzlete belső berendezését, reklámozni a boltot és az árukat.

 

További hasznos információk a tanfolyamról:

 • A képzés szolgáltatás megrendelésével házi feladatokat oldhat meg, melyeket szaktanárok javítanak ki, illetve a tanfolyam elvégzéséről igazolást kaphat.
 • A tanfolyam oktatási programját itt töltheti le!
Tananyagcsomag (24db lecke)
Tananyagcsomag
(24db lecke)
8 955 Ft/hó* Megrendelem
* Az ár az Európai Levelező Oktatási Kft. képzését is tartalmazza, melynek díja 1.250 Ft / tananyagcsomag. Az ár online bankkártyás fizetés esetén érvényes.