GY.I.K.

Tanananyagsorozat megrendelésével kapcsolatos információk >>

Díjakkal és fizetéssel kapcsolatos információk >>

Képzéssel kapcsolatos információk >>

Elonettel kapcsolatos információk >>

Elonet hibaüzenetei >>

 

Tanananyagsorozat megrendelésével kapcsolatos információk

 

Hogyan tudok tananyagsorozatot rendelni?

Tananyagsorozatot rendelni az alábbi módokon lehet:

    hirdetéseinkhez csatolt jelentkezési kuponon,
    e-mailben (elo@elo.hu)
    interneten (www.elo.hu weboldalon)
    levélben (ELO Bp. 0909)
    telefonon (+36 1/206-1775)
    faxon (+36 1/206-1770)

Külföldön élek/tartózkodom! Tudok tananyagsorozatot rendelni?

Külföldre is teljesítünk megrendelést, részleteket itt olvashat: http://www.elo.hu/kulfoldi_szallitas

Mikor kapom kézhez az első tananyagcsomagot?

Az első tananyagcsomagot a megrendelést követően 2 héten belül kézhez kapja.

Lehet váltani egyik tananyagsorozatról a másikra? Ha igen, hogyan?

Amennyiben tanulmányai során csupán a 6. leckéig jutott, és egy másik tananyagsorozat nyeri el tetszését, így szeretne átjelentkezni, hívjon bennünket.

Mi az a regisztrációs szám és hol találom?

Az ELO Könyvkiadó Kft. minden ügyfele a jelentkezést követően egy tíz számjegyből álló regisztrációs számot kap. Ez a szám az ügyintézés során a könnyebb beazonosíthatóságot biztosítja. Ön ezt a számot az első tananyagcsomaghoz mellékelt szerződésben találja meg, továbbá minden számlán (a bal felső sarokban), illetve a csekkeken a "Feladóvevény" résznél is szerepeltetjük. Kérjük, hogy a gyorsabb ügyintézés érdekében mindig hivatkozzon regisztrációs számára, amikor kapcsolatba lép velünk!

Hol találom a szaktanárom nevét és kódját?

Az első tananyagcsomaghoz mellékeljük a szerződés példányát, amelyen a szaktanár nevét és kódját is feltüntetjük az Ön számára.

Mit jelent a próbahónap?

A tananyagsorozat megrendelését követő első hónap lehetőséget ad arra, hogy Ön kötelezettség nélkül próbálja  ki a távoktatást, hiszen amennyiben nem nyeri el tetszését az adott tananyagcsomag, akkor az első tananyagcsomagunk kézhezvételétől számított 30 napon belül visszaléphet, melyről írásban szükséges nyilatkoznia ügyfélszolgálatunk felé. Ebben az esetben csak a már kézhez vett tananyagcsomag árát kell kifizetnie.

Milyen módon tudom felmondani a tananyagsorozat küldését?    

A próbahónap alatt nem kockáztathat. Ez alatt az egy hónap alatt bármikor felmondhatja a szerződést. Ebben az esetben csak az első tananyagcsomag árát kell rendeznie. A próbahónap letelte után az érvényes Általános Szerződési Feltételek értelmében 15.000 forint bánatpénz megfizetése válik szükségessé a felmondás kapcsán. Továbbá fontos, hogy felmondási nyilatkozatot kizárólag írásos formában áll módunkban elfogadni, ezenfelül a visszaküldött tananyagcsomagok nem minősülnek felmondásnak, azokat nem áll módunkban elfogadni.

Lehet tempót, tanulási ütemet módosítani?

Az ELO cégcsoport módszerének az egyik legnagyobb előnye, hogy Ön tanulás közben is változtathat a tanulás ütemén. Amennyiben a normál tempót (havi 1 tananyagcsomag) lassúnak találja, kérheti a gyorsított tempót (havi 2 tananyagcsomag - kivéve az új tananyagsorozatok esetében); amennyiben a normál tempónál lassúbb ütemben szeretne haladni, kérheti a késleltetett tempót (kéthavonta 1 tananyagcsomag).
Ez alól kivételt képeznek az éppen felújítás alatt álló tananyagsorozataink, melyeknél a gyorsított tempóra történő váltásra, valamint a komplett szállítást tartalmazó megrendelésre nincs lehetőség.

Tarthatok szünetet a tanulásban?

Ha költözik, ha szabadságra megy, vagy bármilyen más okból átmenetileg nem tudja tanulmányait folytatni, lehetőséget biztosítunk a tanulmányok halasztására, melynek ideje az Általános Szerződési Feltételeink alapján maximálisan három hónap lehet.

Mi történik, ha nem kapom meg időben a tananyagcsomagot?

Kérjük, hogy email-ben, faxon, levélben, vagy telefonon  jelezze felénk a felmerült problémát, és a tananyagcsomagot díjmentesen újrapostázzuk Önnek.

Mikor kapok igazolást a képzés lezárásáról?

Az ELO Könyvkiadó Kft. tananyagsorozatának elsajátítása, valamint az Euórpai Levelező Oktatási Kft. képzésének elvégzése esetén, a tanfolyam befejezését követően igazolást állítunk ki, ami tanúsítja a képzés elvégzését. Az igazolás kiállításának előfeltétele az összes házi feladat megoldása és visszaküldése, továbbá a tananyagsorozat elsajátítását felmérő záróteszt minimum 51%-os teljesítése. A képzés lezárását tanúsító igazolás nem minősül államilag elismert bizonyítványnak, szakképzettséget és egyéb végzettséget – különösen OKJ-s végzettséget - nem biztosít és mindezekkel nem egyenértékű. 

 

 

Díjakkal és fizetéssel kapcsolatos információk

 

Mit tartalmaz a tananyagsorozat díja?

A tájékoztatóinkban, illetve a honlapon megjelölt árak tartalmazzák az ELO Könyvkiadó Kft. tananyagsorozatainak havi árát, mely magában foglalja az azokhoz kapcsolódó tananyagcsomagokat és hanganyagokat is. Az Európai Levelező Oktatási Kft. által biztosított képzés díja külön fizetendő. Továbbá a tananyagsorozat díja nem tartalmazza az egyszeri beiratkozási (adminisztrációs) díjat.

Milyen módon kell fizetni a tananyagsorozat és a képzés díját?

Havi rendelés esetén a tananyagcsomaghoz csatolt csekken vagy átutalással lehet fizetni.

Komplett szállítást tartalmazó megrendelés esetén a teljes tananyagsorozat átvételekor, vagy előre átutalással kell fizetni az általunk küldött díjbekérő alapján.

Mikor kell fizetni a havi díjat?

A tananyagcsomaghoz mellékelt csekk tartalmazza a fizetési határidőt, mely a számla kiállításától számított 21 naptári nap. Így Ön mindig csak azért a tananyagcsomagért és képzésért fizet, amit már megkapott, illetve igénybevett.

Mennyi a szállítási költsége a csomagoknak?

Havi rendelés esetén az első tananyagcsomagot utánvéttel küldjük, melynek költsége 400 Ft. Ezt követően a tananyagcsomagot már normál postai úton küldjük, melynél 400 Ft postaköltséget számolunk fel.  Komplett szállítást tartalmazó megrendelés esetén a szállítás költsége 1.500 Ft.

Kapok ÁFA-s számlát a kiküldött tananyagcsomagról?

Minden kiküldött tananyagcsomagunk mellé csatolunk hivatalos ÁFA-s számlát, amely részletesen tartalmazza a kiszámlázott tételeket.

Lehet céges névre szóló számlát kérni a kiküldött tananyagsorozatról?

Igen, amennyiben a jelentkezéskor megadja a céges adatokat.

Mekkora a havi díja a tananyagsorozatoknak gyorsított tempó esetén?

Mivel gyorsított tempó esetén nem egy, hanem két tananyagcsomagot küldünk, ezért  egy hónapon belül két tananyagcsomagot kell kifizetnie. Tanulóinknak csak a kézbesített tananyagcsomagokat kell kifizetniük. Amennyiben megrendelte az Európai Levelező Oktatási Kft. képzési szolgáltatását, akkor gyorsított tempó esetén a két tananyagcsomag után esedékes képzési díjat is ki kell fizetnie.

 

Képzéssel kapcsolatos információk

 

Van beküldési határideje a házi feladatoknak?

Amennyiben megrendelte az Európai Levelező Oktatási Kft. képzési szolgáltatását, a házi feladatokat bármikor megoldhatja és beküldheti kijavításra. Tanáraink  a tanfolyam befejezését követően maximum 1 évig, komplett szállítást tartalmazó megrendelés esetén maximum két évig fogadják a beküldött leckéket. A postai úton beküldött feladatokat a beérkezéstől számított két héten belül, az online házi feladatokat pedig 3 munkanapon belül törekszik kijavítani a szaktanár.

Mit jelent az online házi feladat szolgáltatás?

Egy olyan lehetőség, mely során az ELO Könyvkiadó Kft. tananyagcsomagjaihoz tartozó, Európai Levelező Oktatási Kft. által biztosított házi feladatokat interneten keresztül juttathatja el hozzánk. Legtöbb tananyagsorozatunknál kizárólag ez a beküldési mód vehető igénybe.

Hogy lehet bejelentkezni az online házi feladat rendszerbe?

Az online házi feladatot csak az ügyfélszolgálaton történő regisztrációt követően érheti el az ügyféloldalon keresztül, az e-mail cím és a regisztrációs szám megadásával. Bejelentkezés után az "Online házi feladat" ikonra kattintva oldhatja meg a soron következő leckét.

Hogyan küldhetem be a házi feladataimat interneten keresztül?

A regisztrációt követően az "Online házi feladat" menüpontban a felhasználói neve és jelszava megadása után léphet be a rendszerbe. A megoldott feladatokat egyetlen gombnyomással elküldheti, a rendszer automatikusan továbbítja munkáját a javítótanár címére. Kijavított házi feladatait pár napon belül ellenőrizheti. A házi feladathoz az adott tananyagcsomaggal kapcsolatos kérdéseit is mellékelheti. 

Kapok visszajelzést, ha a szaktanár kijavította az online leckémet?

Külön visszajelzést nem küldünk, az ügyféloldalra bejelentkezve tudja megnézni leckéje státuszát.

Mennyibe kerül a tanfolyam végén megszerezhető, a képzés lezárását tanúsító igazolás kiállítása?

Az igazolás kiállítása Önnek díjmentes.

Elonettel kapcsolatos információk

 

Mi az az ELOnet?

Az ELOnet egy multimédiás nyelvtanulási program, melyet az Angol kezdő és középhaladó, valamint a német, az olasz, a francia és a spanyol kezdő nyelvi tananyagsorozat mellé kiegészítésként rendelhet meg. Ez hozzáférést biztosít havonta két interaktív leckéhez (a teljes program 40 lecke). Minden lecke érdekes multimédiás gyakorlatokat, nyelvtani összefoglalókat, teszteket, megoldókulcsot és gazdagon illusztrált példákat tartalmaz. A program rendelkezik továbbá hangfelvételi lehetőséggel és praktikus szótárral is, melyben a tananyagsorozat teljes szókincse megtalálható. A program megalkotásakor törekedtünk arra, hogy az minél több, friss szellemiségű, a sablonostól eltérő gyakorlatot tartalmazzon. Ezek segítségével egyidejűleg fejlesztheti a négy kommunikációs készséget: az olvasást, az írást, a szövegértést és a beszédkészséget. Az ELOnet leckéiben alkalmazott számtalan illusztráció és eszköztár megkönnyíti a tudásanyag memorizálását. Ezen kívül a rendelkezésére áll még egy speciális tanulói napló, amelyben a tanulásban elért eredményeit rögzítheti.

Hogyan tudom megrendelni az ELOnet programot?

Az ELOnet multimédiás nyelvtanulási programmal kiegészített nyelvi tananyagsorozatot többféleképpen is megrendelheti:
Töltse ki honlapunkon a "Megrendelést", válassza ki az Önt érdeklő nyelvi tananyagsorozatot és jelölje be az ELOnet opciót is!
Amennyiben már korábban rendelte meg az angol, német, olasz, francia vagy spanyol tananyagsorozatot, akkor az ELOnetet az elonet@elo.hu e-mail címen a neve, érvényes e-mail címe és regisztrációs száma megadásával igényelheti. A Tárgy mezőbe feltétlenül írja be: "ELOnet megrendelés".

Milyen előtanulmányra van szükségem az ELOnet használatához?

A tanulás megkezdéséhez nincs szüksége semmiféle előtanulmányra. Rendelkeznie kell egy érvényes e-mail címmel, és egy Internet-hozzáféréssel kibővített számítógéppel. Szélessávú kapcsolatra sincs feltétlenül szükség, hiszen a fájlok rövid idő alatt letölthetők, erre a célra egy modemes összeköttetés is megfelel.

Milyen gyakorlatokat találok a programban?

A nyelvtanulás egyik legfontosabb része a gyakorlatok megoldása. Az ELOnet programban számtalan érdekes, de mindenekelőtt hatékony és izgalmas multimédiás feladatot talál. A különböző nyelvtanulási funkciókat egyszerre gyakorolhatja. A szavakat meghallgathatja az anyanyelvi lektor felolvasásában, majd rögzítheti, és gyakorlásképpen visszahallgathatja saját kiejtését. A hallás utáni értést változatos feladatokkal ellenőrizheti: képek felismerése, kérdőív kitöltése, párbeszéd kiegészítése. Az egyes feladatok végrehajtásánál segítségére lesznek a számítógép nyújtotta lehetőségek: a szövegdobozokat mozgathatja, a kitöltött mezőket az Újra gomb segítségével ismét használhatja gyakorlásra. A nyelvtani gyakorlófeladatoknál lehetősége van a magyar szöveg megjelenítésére vagy elrejtésére.

Hogyan gyakorolhatom a nyelvtani szabályokat?

Az ELOnet programban minden leckéhez tartozik egy Nyelvtani összefoglaló, melyben megtalálja az újonnan bevezetett nyelvtani összefüggéseket, szabályokat. Ez igen hasznos segítség a nyelvtani ismeretek rendszerezésében. A nyelvtani összefoglalót ki is nyomtathatja, így bárhol, bármikor átismételheti a nyelvtant.

Mit tartalmaz a programhoz tartozó szótár?

A szótárban - a kifejezésekkel együtt - az adott nyelvi tananyagsorozat teljes szókincse megtalálható. A szótár opció segítségével lefordíthatja a szavakat angolról, németről, olaszról, franciáról vagy spanyolról magyarra. A szavakra való kattintással meghallgathatja a kiejtést. A szótárban kereshet egy adott szót angol, német, olasz, francia, spanyol és magyar nyelven közvetlenül vagy akár fejezetenként is, de ha úgy tartja kedve, elegendő a keresett szó egy részét beírni, és a program máris megmutatja az adott betűsorral kezdődő szavakat. Ha a szótárban nem található az a szó, amelyet keres, a program ezt közli Önnel.

Mivel tudom ellenőrizni az új szavak és nyelvtani szabályok elsajátítását?

Az ELOnet rendszerben minden leckét tudásszintmérő teszt zár le, amelyben ellenőrizheti válaszait, illetve megjelenítheti a helyes válaszokat. Az Újra gomb igénybevételével többször is kitöltheti a tesztet. Ezt feltétlenül oldja meg, mert kiderül belőle, hogy megjegyezte-e az új szavakat és nyelvtani szabályokat. Tipp: miután első alkalommal megoldotta a tesztet, néhány nap múlva térjen vissza a kérdésekhez még egyszer. Ez biztos módszer arra, hogy kiderüljön, valóban emlékszik-e még az anyagra. Még jobb, ha "szúrópróbaszerűen" választja ki a kérdéseket, így elkerülheti az automatikus, sztereotip válaszadás veszélyét.

Hogyan ellenőrizhetem a kiejtésemet?

Az ELOnet program lehetőséget nyújt a kiejtés gyakorlására is. A képernyőn található szöveg felolvasásakor rögzítheti saját hangját. A hangfelvétel lejátszásával visszahallgathatja kiejtését.

Hogyan kísérhetem figyelemmel tanulmányi előmenetelemet?

Tanulmányi előmenetelét kétféleképpen ellenőrizheti: leckék szerint összesítve vagy gyakorlattípusonként, ugyanis minden gyakorlat eredménye átkerül az "Eredményeim" opcióba. Az összesítésből világosan látható, mely leckék, illetve gyakorlattípusok nem jelentenek már problémát, illetve melyeket szükséges gyakorolnia. Ebben az opcióban az eredmények pontozásos értékelésben jelennek meg.

Mikor és hogyan tölthetem le az új leckéket?

Az ELOnet program kezdőlapján a "Frissítések" menüben megjelenik egy ablak, amelyben az összes elérhető lecke címét olvashatja. Ellenőrizze az adott lecke státuszát: a program nyilvántartja, mely fájlokat töltötte már le, és melyek várnak még letöltésre. Havonta egy lecke letöltésére van lehetősége, általában a tananyagcsomag átvételével egy időben. Javasoljuk, hogy rendszeresen ellenőrizze, rendelkezésre állnak-e új, letölthető fájlok.

Milyen eszközökre van szükségem az ELOnet használatához?

Az ELOnet program megfelelő működéséhez szüksége lesz a következő eszközökre:
Személyi számítógép Pentium II kategóriájú processzorral,

  • MS Windows 98SE, NT 5.0, 2000, ME, XP, Vista vagy WIN 7
  • minimum 128 MB RAM, (Windows XP esetén 256 MB RAM)
  • minimum 250 MB szabad lemezterület (egy lecke 10 MB terjedelmű),
  • 32 MB-os videokártya (minimum 256 szín),
  • 1024x768-s monitor felbontás
  • hangkártya, hangszórók vagy fülhallgató, mikrofon,
  • modemes vagy szélessávú internet kapcsolat (szélessávú internet ajánlott).

Mennyi időt szánjak a tanulásra?

Leckéink elsajátításához általában heti 1,5-2 óra tanulás szükséges. Az ELOnet multimédiás feladatai az írásos, tankönyvi anyaghoz képest további gyakorlási lehetőséget jelentenek. Igyekezzen minél jobban kihasználni ezt a lehetőséget: minél több időt szán a feladatok elvégzésére, a szövegek meghallgatására, kiejtésének ellenőrzésére; minél többször ismétli a korábbi leckéket, vagy azok összefoglaló tesztjeit, annál nagyobb jártasságot szerez az angol, a német, az olasz, a francia vagy a spanyol nyelvben.

Használhatom a programot internetkapcsolat nélküli állapotban is?

Igen, mivel az internetkapcsolat csak az új leckék letöltéséhez szükséges, a már letöltött leckékben kapcsolat nélkül is bármikor lehet dolgozni.

Mi a különbség az ELOnet és az online házi feladat között?

Az ELOnet egy multimédiás, nyelvtanulást segítő program, mely a nyomtatott leckékhez igazodva gyakorlatokat, szótárat, hanganyagot, teszteket és hangfelvételi lehetőséget tartalmaz. Az online házi feladat a tananyagcsomagokban található házi feladat internetes változata. Mindkét szolgáltatás a nyomtatott anyag kiegészítése.

Hol tudom az ELONET végleges programverzióját letölteni?

A végleges programverziót csak akkor érheti el, amennyiben megrendelte az ELOnet programot nyelvi tananyagsorozatához. 

Az ügyféloldalon az e-mail cím és a regisztrációs szám megadásával történő bejelentkezés után a Szolgáltatások menüponton belül az ELOnet ikonra kattintva tölthető le a végleges programverzió.

Ha a tananyagsorozat megrendelésekor nem kértem, menet közben van lehetőség az ELOnet szolgáltatást igénybe venni?

Természetesen, akár visszamenőleg is. Kérjük, hívjon minket!

Menet közben le lehet mondani az ELOnet szolgáltatást?

Igen, az addig kifizetett leckék a felmondást követően is megmaradnak és használhatóak, új lecke azonban már nem tölthető le a programba.

Elonet hibaüzenetei

 

A felhasználó már regisztrált

Ez a probléma akkor jelentkezik, ha (véletlenül vagy tudatosan) kitörölte a lemezről a programot (főképpen érvényes ez akkor, ha az ELOnet-t, illetve az abban található reginfo.crd fájlt törölte ki). Az alábbi hibaüzenet jelenik meg: "Hiba. A felhasználó már regisztrált". Ilyenkor kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat.

Hiba a felhasználó azonosításában

Ez a hiba akkor jelentkezik, ha a tanuló átviszi (lemásolja) a programot az egyik számítógépről a másikra, például új számítógép vásárlása esetén. Hasonló helyzet alakul ki, amikor a tanuló lecseréli a saját gépe merevlemezét, és a CD-re archivált leckéket szeretné felvinni az új lemezre. A hiba abban a pillanatban jelentkezik, amikor a tanuló megpróbálja letölteni a leckét, vagy a már letöltött leckét megpróbálja megnyitni. Ilyenkor az alábbi hibaüzenet jelenik meg: "Hiba a felhasználó azonosításában. Vegye fel a kapcsolatot az ügyfélszolgálattal". Ilyenkor kérjük, hívja ügyfélszolgálatunkat.

Nem lehet letölteni a leckét (a letöltés ablak automatikusan bezáródik)

Ilyenkor a következő lépéseket kell végrehajtani:

  1. ELOnet program courses mappáját törölni kell, melynek elérhetősége: C:\Program Files\ELOnet\courses.
  2. Újra telepíteni kell az ELOnet programot.
  3. Újra le kell tölteni a leckék anyagát.

Nincs kapcsolat az internettel

A regisztráció, illetve a leckék letöltése során az alábbi hibaüzenet jelenik meg: "Nincs internet kapcsolat" - függetlenül attól, hogy a tanuló létrehozta az internet kapcsolatot, amit többek között például a működő internetes böngésző igazol. Ilyenkor a saját (ritkább esetben a szolgáltató) tűzfala akadályozza a program futását. A tűzfalat kell beállítani, vagy kikapcsolni.

Hibás MD5 kontroll összeg

Ez a hibaüzenet akkor jelentkezik, ha az ön gépe vírusos, vagy valamilyen kémprogram fut rajta. Tisztítsa meg a számítógépét a vírusoktól, kémprogramoktól és utána futassa az ELOnetet.

A program nem akar elindulni (a program helytelen műveletet hajt végre)

Ez a hiba akkor lép fel, ha van nyomtatója, és nem működik (más programokból sem tud nyomtatni) vagy semmilyen nyomtató nem csatlakozik a számítógépéhez. Ha van nyomtatója, tegye működőképessé és a program futni fog. Ha nincs, akkor a Start menü/Nyomtatók és Faxok/Nyomtatók hozzáadása menüpont alatt egy virtuális nyomtatót kell adnia a rendszerhez.

A lecke képernyője alul el van vágva (a kép nem fér el a monitoron)

Ilyenkor a monitor felbontását (ha időlegesen is) át kell állítani 1024*768-ra. Ezt megteheti az asztalon jobb gombbal kattintva, a Tulajdonságok menü alatt, felül a Beállítások fület választva.

A program nem akar elindulni /a leckét windows vista, vagy windows 7 rendszerből nem lehet megnyitni a számítógépen.

A programot rendszergazdai jogosultsággal kell elindítani, amit az ELOnet parancsikonra jobb klikkel kattintva felhozható menüsoron lehet beállítani.

A lecke képernyője fehér marad, nem lehet megnyitni.

Internet Explorer alatt frissítsük a Flash Player lejátszót, majd a programot rendszergazdai jogosultsággal kell elindítani, amit az ELOnet parancsikonra jobb klikkel kattintva felhozható menüsoron lehet beállítani.

Hiba az elo multimediális csomagja egyes elemeinek elindításakor win 7 rendszerben.

Fel kell telepíteni az internet explorerben az Adobe Flash Player 10 ActiveX-et. Nem elég a többi böngészőhöz telepíthető plugin. El kell indítani az internet explorert és a következő címet beírni: http://get.adobe.com/flashplayer/, onnan lehet telepíteni.

Probléma a telepítő letöltésekor

Ha ezt az üzenetet kapja, miközben az ELOnet telepítőjét tölti le: "Biztonságpolitikai okokból letiltva", akkor magas a böngésző biztonsági beállítása. A böngésző ablakában görgessük le az Eszközök menüt, majd válasszuk az Internetes opciókat. Megjelenik az internetes beállításokat tartalmazó ablak, válasszuk a Biztonsági intézkedések könyvjelzőt, majd kattintsunk a Nem standard szint-re, ami az ablak alján található. Megjelenik a Biztonsági intézkedések - Internet ablak. Ezt követően az opciók listájából az Egyéb szekción belül jelöljük ki az Alkalmazások és veszélyes fájlok elindítása opciót. Ezt követően állítsuk át a Kövesd állapotra, majd a változtatásokat okézzuk le.