Divattervezés tanfolyam

Divattervezés tanfolyam

Érdekli a divat világa? Akkor jól választott! Tanfolyamunkon bevezetjük Önt a ruhatervezés titkaiba, és megismertetjük e művészetnek is tartott szakmával. A divattervezés tanfolyam során szerzett tudással foglalkozhat a modellezés, ruhatervezés alapjaival. A tanultak segítségével Ön és családja rendszeresen megújíthatja ruhatárát, mindig divatosan és ízlésesen öltözhet.

9 950 Ft helyett

csak 
8 955 Ft */hó
* A tanfolyam tartalmazza az ELO Könyvkiadó Kft. tananyagsorozatát. Az ár online bankkártyás fizetés esetén érvényes.
Információk
Tempó
Tematika
Árak

Vizsga partnerintézményünknél - Divattervezés tanfolyam

Divat vizsga kép

A tanfolyam leckéit távoktatás formájában, egyedileg meghatározott ütemben sajátíthatja el, és az összes házi feladat visszaküldése, valamint a záróteszt sikeres teljesítése esetén a tanfolyam végén igazolást állítunk ki. Azonban lehetősége van partnerintézményünknél államilag elismert OKJ-s bizonyítványt is szerezni. Amennyiben él ezzel a lehetőséggel, akkor az alábbiakat kell tennie:

1. lépésben az ELO távoktatási tananyagsorozatának segítségével egyénileg, de szaktanári segítséggel távoktatás formájában sajátítja el az ELO ismeretanyagát,
2. lépésben jelentkezik és személyesen részt vesz az akkreditált szakmai partnerintézményünk által szervezett kedvezményes konzultáción és gyakorlaton, ami a sikeres szakmai vizsga biztosítéka. Az OKJ-s képzést és a vizsgát is akkreditált partnerintézményünk szervezi.

Miért?
Mert a képzés végére olyan elméleti és gyakorlati felkészültségű modellező-ruhatervező szakember válik Önből, aki képes lesz önállóan ellátni a ruha- és öltözéktervezői feladatokat.

Mit?
Államilag elismert, emelt szintű divat- és stílustervező
(OKJ 54 211 02) szakképesítést szerezhet, amennyiben jelentkezik a partnerintézményünk által szervezett OKJ-s konzultációra és vizsgára is. Együttműködés alapján a partnerintézmény az ELO képzésén résztvevők számára kedvezményes részvételi lehetőséget biztosít, amennyiben a képzésben résztvevő teljesítette a konzultáción való részvétel feltéteit.

Az ELO-t az OKJ-s képzés - ideértve a vizsgatétel lehetőségét is - igénybevételének fennállásáért, igénybevehetőséégért, a partnerintézmény eljárásáért, teljesítéséért, vállalt határidőiért felelősség nem terheli.

Hol?
Szakmai partnerintézményünknél, a JOVENKER Kft.-nél (budapesti helyszínen) történik a szakmai vizsgára való felkészítés. A partnerintézmény által szervezett gyakorlati képzés személyes jelenlétet igényel.

Mennyi ideig?
Az ELO által nyújtott elméleti képzés idejét a képzésben résztvevő határozza meg azáltal, hogy milyen rendszerességgel kívánja átvenni a tanfolyamhoz tartozó tananyagcsomagokat. Normál ütemezés esetén ez  12 hónap (részletekért lásd Oktatási program, vagy a hatályos ÁSZF). A partnerintézmény által nyújtott OKJ-s képzés időtartamának meghatározása folyamatban van.

Mennyiért?
Az ELO által nyújtott elméleti képzés: 12 hónap*8 955 Ft/hónap = 107 460 Ft AKCIÓS ÁRON! Az ár tartalmazza a teljes tananyagsorozat, valamint az oktatás ellenértékét.
A partnerintézmény által nyújtott OKJ-s képzés: az új díjszabás kialakítása folyamatban van.

Hogyan?
A partnerintézmény által szervezett OKJ-s képzés az elméleti képzéssel párhuzamosan zajlik,
bármelyik leckénél elkezdheti a képzést.

A partnerintézmény által szervezett OKJ-s szakmai konzultáción való részvétel feltételei:

 • érettségi bizonyítvány,
 • az ELO-s tanulmányok elkezdése,
 • felnőttképzési szerződés aláírása,
 • a konzultációs díj első részletének befizetése az első foglalkozás időpontjáig.

A partnerintézmény által szervezett OKJ-s vizsgán való részvétel feltételei:

 • a teljes ELO-s tananyagsorozat elsajátítása és kifizetése,
 • az összes ELO-s házi feladat megoldása és visszaküldése,
 • ELO-s záróteszt sikeres (legalább 51%-os) teljesítése, az ELO-s igazolás bemutatása,
 • a teljes konzultációs és vizsgadíj befizetése,
 • OKJ-s konzultáción való személyes részvétel,
 • a modulzáró vizsga eredményes letétele.

FONTOS!
Az ELO-tól független jogszabály-módosítások miatt a tanfolyam tananyagát és árát tekintve a változtatás jogát fenntartjuk. Szakmai partnerünk a változtatás jogát fenntartja a konzultációs- és vizsgadíj, az OKJ-s képzés feltételeinek, valamint indításának tekintetében. A jelentkezők adatait folyamatosan adjuk át a partnerintézmény részére, ahol a csoportok kialakítása megtörténik. A konzultációt csak és kizárólag a megfelelő létszám (minimum 12 fő) esetén tudják elindítani, de igény esetén biztosít becsatlakozási lehetőséget saját csoportjaiba. A konzultációk minden évben február és szeptember hónapban indulnak. A vizsga is csak megfelelő létszám (minimum 10 fő) esetén szervezhető. Amennyiben nincs megfelelő számú jelentkező a konzultációra, illetve a vizsgára, akkor az ELO fenntartja a jogot, hogy más partnerintézménynél biztosítsa tanulói számára a folyamatos tanulási lehetőséget. A konzultációk kezdésének időpontjáról, a részvételi díj befizetéséről, a vizsga időpontjáról, és minden egyéb vizsgával, pótvizsgával, valamint OKJ-s képzéssel kapcsolatos kérdésről a partnerintézménytől kap levélben értesítést.
Jelentkezését legkésőbb az utolsó tananyagcsomag kézhezvételétől számított 1 éven belül kell elküldenie! Amennyiben eddig az időpontig nem küldi el az OKJ-s képzésre vonatkozó jelentkezését, a későbbiekben erre már nem lesz lehetősége.
Az OKJ-s képzésre az OKJ-s jelentkezési kupon kitöltésével, és az ELO címére (ELO Kft., Budapest, 0909) történő elküldésével jelentkezhet. Konzultációra és vizsgára a tanulói oldalon keresztül is tud jelentkezni.

ÉS MÉG...?
Kérdése van? Az ELO által nyújtott elméleti képzéssel kapcsolatban hívja ügyfélszolgálatunkat a 06- 1/206-1775-ös telefonszámon, vagy írjon az elo@elo.hu e-mail címre, a partnerintézmény által nyújtott OKJ-s képzéssel és vizsgával kapcsolatban írjon a nagy.eniko@elo.hu e-mail címre.

A szakképesítés moduljai:
10586-12 Művészetelmélet és ábrázolás
10587-12 Művészeti vállalkozások működtetése
10588-12 Tervezés és technológia
10598-12 Stílus és divat szakmai rajz és modern és kortárs szakmai környezet
10599-12 Divattervezés
10600-12 Stílusalakítás
11498-12 Foglalkoztatás I. 
11499-12 Foglalkoztatás II.
11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság

ELO - A tudás nálunk kezdődik.

Gyakorlati tanfolyam partnerünknél - Divattervezés tanfolyam

Normál

Normál tempó esetén havonta egy tananyagcsomagot szállítunk. Egy csomag két leckét tartalmaz, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, az is a csomag részét képezi.

Gyorsított

Tananyagsorozatunk felújítása miatt jelenleg gyorsított tempóban nem rendelhető a tanfolyam.

Késleltetett

Tananyagsorozatunk felújítása miatt jelenleg csak normál tempóban rendelhető a tanfolyam.

Komplett

Komplett megrendelés esetén a teljes tananyagsorozatot kapja kézhez. Ebben az esetben Ön az összes leckét egyszerre kapja meg, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, azok is a csomag részét képezik. Ha ezt a tempót választja, a tanfolyam hosszától függetlenül 24 hónap áll rendelkezésére a tananyag elsajátítására.

1. lecke: Általános ismeretek az ember alakjának felépítéséről. Testtartás, testarányok, testfelépítés. Mértékvétel. A ruhák méreteinek jelölése
Meghatározzuk a testtartástípusokat. Áttekintjük a férfiak, valamint a nők testalkattípusait. Tanulhat az alak méréséhez szükséges alappontokról és a mértékvétel menetéről.

2. lecke: A női szoknyák szerkesztése. Egyenes szabású, több részből szabott és rakott szoknyák. A makett leggyakoribb hibáinak kiküszöbölése
Elsajátíthatja a női szoknyák szerkesztésének menetét. Bemutatjuk az egyenes vonalú, kúp alakú, több részből szabott, valamint a rakott szoknyák megvarrásának lépéseit.

3. lecke: Stílusok az öltözködésben: klasszikus, üzleti, romantikus, sportos, népies
Felvázoljuk a különböző stílusfajtákat az öltözködésben. Segítünk abban, hogy meghatározza egyéni stílusát és öltözködési tanácsokat adunk ruhatára kialakításához.

4. lecke: A női szoknyák technikai modellezése. Külön szabott részek, zsebek, sliccek, díszítések, stb.
Többek között bemutatjuk a lebenyes szoknya, az elöl gombolódó szoknya, a gloknis szoknya, a rakott, a zsebes szoknya megvarrásának menetét, és a szoknyát berakásokkal, különálló zsebekkel.

5. lecke: A szövet és a szín szerepe a ruha elkészítésében. Az anyag kidolgozása, színhatások, a színek harmonikus összhangja
Tanulhat a szövet tulajdonságairól és a kidolgozásának fajtáiról. Áttekintjük a szövetek fajtáit és az anyag kiválasztásának szempontjait. Ismertetjük a színek harmonikus összeállítását.

6. lecke: A nadrágok szerkesztése és modellezése
Ebben a leckében bemutatjuk a női nadrágok (harangszabású-, lovaglónadrág, nadrágszoknya stb.) és a férfi nadrágok szerkesztésének lépéseit. Tanácsokat adunk az előforduló hibák kiküszöbölésére.

7. lecke: Vizuális illúziók szerepe a kosztüm elkészítésében. A testalak vizuális korrekciója
Meghatározzuk a vizuális illúziók szerepét a ruhakészítésben. Felvázoljuk az alak vizuális korrekciójának lépéseit és azt, hogy a csíkos szöveteket hogyan célszerű felhasználni a ruhakészítésben.

8. lecke: A női felső ruhadarabok alapszerkesztése. Különböző vonalú ruhák, kiskabátok, kabátok
Tanulhat a vállövön fekvő, a kétvarrásos, valamint az egyvarrásos ruhaujjú női ruhadarabok alapszerkesztésének elkészítéséről. Elsajátíthatja a ráhagyások megvarrásának lépéseit.

9. lecke: Alkalmi ruhák. Ruhák bemutatókra, fogadásokra, esti és esküvői ruhák
Elsajátíthatja a nappali és esti alkalmi ruhák készítésének menetét. Kitérünk a díszítés, kiegészítők kérdésére. Áttekintjük az öltözködési kódokat.

10. lecke: Gallérok (inggallér, sálgallér, állógallér, hajtókás gallér) és különböző mandzsetták (kézelők) szerkesztése
Megismertetjük a gallérok szerkesztésével. Áttekintjük a kihajtott, nyakléccel készülő, állógallérok, Garbó-nyak, sálgallér, terülő gallérok, fodrok, mandzsetták, zsebek elkészítését.

11. lecke: A felső ruházat rendeltetése, fajtái és formái. Rövidkabátok, kabátok, köpenyek, poncsók, pelerinek
Felvázoljuk a felsőruházat szezonális tulajdonságait. Kitérünk a női kosztümök és a férfiöltönyök készítésére, valamint a női, férfi nyári, téli felsőruházat megvarrásának menetére.

12. lecke: Az egybeszabott raglánujjas ruhadarabok szerkesztése. A raglánujjak fajtái
Foglalkozunk a denevérujjak szerkesztésével, a raglánujj (klasszikus raglánujj, váll-lapos raglán, raglánujj egybeszabott vállrésszel, félraglán, nullraglán) elkészítésének menetével.

13. lecke: A kosztüm összeállításának alapjai (ritmus, szimmetria, aszimmetria, méretarány, kontraszt stb.)
Tanulhat az öltözék kompozíciójáról. Áttekintjük az arányosság kérdéseit és hangsúlyozzuk a méretarányosság fontosságát. Ismertetjük a kontraszt, árnyalat, azonosság kérdéskörét is.

14. lecke: Az ingujjas ruhadarabok szerkesztése négyszög alakú és résszerű karkivágással
Felvázoljuk a hasított, a négyszög alakú karkivágáshoz készülő ingujj szerkesztésének menetét. Ezen kívül áttekintjük a férfiing szerkezeti rajzát és összeállításának lépéseit.

15. lecke: Sport- és szabadidő ruhák. Anorákok, széldzsekik, "kapri" nadrágok, baseball ruhák. Speciális ruhadarabok
Bemutatjuk a sportruhák fajtáit. Áttekintjük a kelmék és anyagok kérdéskörét, valamint a sport- és szabadidőruhák, sportöltönyök dekoratív kivitelezését.

16. lecke: Technikai modellezés: a formázóvarrások áthelyezése, a külön szabott részek felépítése, az ujjak modellezése
Tanulhat a formázóvarrások áthelyezéséről, a külön szabott részek szerkesztéséről. Áttekintjük a karcsúsító varrások, behúzások, berakások, betoldások, díszráncok készítését.

17. lecke: Divat és kor
Taglaljuk a divat és életkor viszonyát. Áttekintjük a korcsoportok alapján a női- és férfiruhákat. Tanácsokat adunk a nőknek és férfiaknak az ésszerű ruhatár összeállításához.

18. lecke: Szerkesztés a szabványostól eltérő testalakokra. Az alak korrekciója, a szövet, a szín, a díszítőelemek kiválasztása
Bemutatjuk a szerkesztés lépéseit a testtartással rendelkező alakra. Ismertetjük a szabásminták korrekcióját a típusalakoktól, különböző magasságoktól függően.

19. lecke: Gyermekdivat: a legkisebbektől a kamaszokig
Ismertetjük a divatos gyermekruhák jellemzőit korcsoportok szerinti bontásban. Tanulhat arról, milyen kelmék és anyagok használata javasolt a gyermekruháknál.

20. lecke: A gyermekruhák szerkesztése és modellezése
Elsajátíthatja a vállövön fekvő ruhadarabok szerkesztését, a bevarrt ujj szerkesztését a lányok és a fiúk részére. Tanulhat a gyermekszoknyák és nadrágok szerkesztésének lépéseiről.

21. lecke: Kiegészítők a női és férfi ruhákhoz. Fejfedők, muffok, prémgallérok, táskák, stb.
Áttekintjük a kiegészítők fajtáit és rendeltetésüket. Segítséget nyújtunk a kiegészítők saját kezűleg történő elkészítéséhez (sál, gallérok, kézelők, barett, sapka, kendő, kámzsa stb).

22. lecke: A menedzserkosztüm és a menedzseröltöny modellezése
Modellezzük a menedzserkosztümöt és menedzseröltönyt és bemutatjuk elkészítésének lépéseit. Ismertetjük a férfizakó és a férfimellény készítésének menetét is.

23. lecke: A fehérneműk és fürdőruhák kidolgozása a különböző típusú testalakokra
Taglaljuk a női fehérnemű szerkesztésének menetét. Felvázoljuk a női kisnadrág, úszónadrág, melltartó elkészítésének lehetőségeit. Tanulhat a fürdőruhák és fűzős ruhadarabok elkészítéséről.

24. lecke: Expressz-modell: ruha és tartozékok néhány perc alatt
Megtanulhatja, hogyan lehet ruhákat és kiegészítőket átalakítani néhány perc alatt. Többek között tanulhat a nyári ruhák, pelerin, köpeny, topok, csípőkendő, miniszoknya készítéséről.

Divattervezés tanfolyam tartalma:

 • 12 tananyagcsomag az ELO Könyvkiadó Kft.-től, mely 24 leckét tartalmaz
 • Az Európai Levelező Oktatási Kft. szaktanári segítséget biztosító képzése.

Tanfolyamunkat ajánljuk mindazoknak:

 • akik lépést szeretnének tartani a divattal,
 • akik mindig alkalomhoz illően és stílusosan szeretnének öltözködni,
 • akik meg szeretnének ismerkedni a divattervezés titkaival.

A Divattervezés tanfolyam végére:

 • képes lesz a legkülönfélébb elképzeléseit megvalósítani,
 • a legújabb trendeknek megfelelően újíthatja meg ruhatárát,
 • kibontakoztathatja kreativitását.

További hasznos információk a tanfolyamról:

 • A képzés szolgáltatás megrendelésével házi feladatokat oldhat meg, melyeket szaktanárok javítanak ki, illetve a tanfolyam elvégzéséről igazolást kaphat.
 • A tanfolyam oktatási programját itt töltheti le!
Tananyagcsomag (24db lecke)
Tananyagcsomag
(24db lecke)
8 955 Ft/hó* Megrendelem
* Az ár az Európai Levelező Oktatási Kft. képzését is tartalmazza, melynek díja 1.250 Ft / tananyagcsomag. Az ár online bankkártyás fizetés esetén érvényes.