Digitális fotózás tanfolyam

Digitális fotózás alapjai tanfolyam

Manapság legtöbben digitális fényképezőgépeket használnak családi események, kirándulások megörökítésére, vagy munkához. Tanfolyamunkon a vizuális látásmód fejlesztésén, és a gépválasztáson át egészen a digitális technikával készült képek utólagos számítógépes korrekciójáig mindent megtanulhat.

8 550 Ft helyett

csak 
6 360 Ft */hó
* A tanfolyam tartalmazza az ELO Könyvkiadó Kft. tananyagsorozatát és az Európai Levelező Oktatási Kft. képzését.
Információk
Tempó
Tematika
Árak

Vizsga partnerintézményünknél - Digitális fotózás alapjai tanfolyam

Gyakorlati tanfolyam partnerünknél - Digitális fotózás alapjai tanfolyam

Normál

Normál tempó esetén havonta egy tananyagcsomagot szállítunk. Egy csomag két leckét tartalmaz, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, az is a csomag részét képezi.

Gyorsított

Gyorsított tempó esetén havonta két tananyagcsomagot szállítunk. Ebben az esetben Ön egyszerre négy leckét kap, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, azok is a csomag részét képezik.  Ha ezt a tanulási tempót választja, a tananyagsorozat időtartama a felére csökken.

Késleltetett

Késleltetett tempó esetén kéthavonta egy tananyagcsomagot szállítunk. Ebben az esetben Ön egy alkalommal két leckét kap, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, az is a csomag részét képezi. Ha ezt a tanulási tempót választja, a tananyagsorozat időtartama megduplázódik.

Komplett

Komplett megrendelés esetén a teljes tananyagsorozatot kapja kézhez. Ebben az esetben Ön az összes leckét egyszerre kapja meg, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, azok is a csomag részét képezik. Ha ezt a tempót választja, a tanfolyam hosszától függetlenül 24 hónap áll rendelkezésére a tananyag elsajátítására.

1. lecke: A digitális fényképezés
Megismertetjük a digitális fotózás alapfogalmaival és áttekintést adunk a digitális technika lehetőségeiről.

2. lecke: A digitális fényképezőgép típusai
Bemutatjuk a különböző géptípusokat, azok jellemzőit. Meghatározzuk az egyes géptípusok felhasználási lehetőségeit.

3. lecke: Hétköznapi fotótémák – egyszerű képkészítés
Ismertetjük a fényképezőgép előkészítésének módját a fotózáshoz. Áttekintést adunk a legfontosabb, expozíciót megelőző beállításokra, a leggyakrabban előforduló fényképkészítési helyzetekre vonatkozóan, továbbá ezekben a helyzetekben a felvételkészítés lépéseiről.

4. lecke: A kép komponálásának lépései
Segítségünkkel megismeri a komponálás fogalmát, annak lépéseit. Betekintést nyújtunk a különböző fotózási feladatokhoz kapcsolódó komponálási lehetőségekről.

5. lecke: Művészi elemek a képben
Bemutatjuk egy-egy téma feldolgozásának módjait, ismertetjük a kép komponálásánál használható művészi eszközöket és azt, hogy mely eszközökkel milyen hatásokat érhet el a felvételeken.

6. lecke: Képszerkesztési szabályok
Művészettörténeti áttekintést nyújtunk a festészetről. Megmutatjuk a fotózáshoz való kapcsolódási pontot és összefüggéseket. Megtanítjuk a legfontosabb képszerkesztési szabályokat.

7. lecke: Képkivágások és képelrendezés
Ismertetjük a képkivágás szabályait és azok alkalmazási feltételeit. Megmutatjuk a különbséget a kétféle tájolás, az álló és a fekvő képek között, a különböző kép-oldal arányok jellemzőit és a kép kompozíciójának kiegészítő elemeit.

8. lecke: A téma elhelyezése, perspektíva, manipuláció
Betekintést nyújtunk a téma elhelyezésének lehetőségeiről a képmezőben, a különböző gépállások hatásaiba a kompozíció és a kép mondanivalója kapcsán.  Ismertetjük a perspektíva fogalmát, a különböző gyújtótávolságú objektívvel készült felvételeket.

9. lecke: Világítási módok, játék a fénnyel
Megtanítjuk a színhőmérséklet fogalmát, a műtermi világítás elemeit, szó esik a leckében a fénymérésről és a fehéregyensúly beállításokról. Ismertetjük továbbá a fények különböző tulajdonságait és azok képre gyakorolt hatásait.

10. lecke: A vaku használata
Bemutatjuk a vakut és annak különböző típusait és tulajdonságait. Megtanítjuk a vakuk helyes használatára és a különböző vakuzási módokra, ezenfelül áttekintjük azokat a helyzeteket, ahol vakuk segítségével javítani lehet az elkészült kép minőségén.

11. lecke: A fényképezőgép beállításai
Ismertetjük az expozíciót befolyásoló beállítási lehetőségeket és azok hatását a felvételre. A lecke elsajátításával képes lesz csoportosítani a funkciókat az expozíció szempontjából és alternatívákat fog tudni alkalmazni az egyes beállítások mással történő kiváltására is.

12. lecke: A fényképezőkép expozíciós üzemmódjai
Bemutatjuk a fényképezőgépeken használatos különböző felvételkészítésre szolgáló üzemmódokat, a kézi és az automata üzemmódok közötti különbséget.

13. lecke: Az expozíció finomítása: blende, záridő, iso-érték, fehéregyensúly
Részletesen ismertetjük a hisztogram és fényértékskálát, az expozíciós elemek hatásait, továbbá összefoglaljuk az expozícióval kapcsolatos beállításokat.

14. lecke: A mondanivaló kifejezése képben
Képelemzésen keresztül megmutatjuk az egyes tartalmi elemek hatását a kép teljes mondanivalójára vonatkozóan.

15. és 16. lecke: Fotósorozatok tervezése és elkészítése
Definiáljuk a fotósorozat fogalmát, majd bemutatjuk a fotósorozatok típusait. Ismertetjük a fotósorozatok készítésének általános szabályait, azok készítésének lépéseit, melyhez gyakorlati tanácsokkal látjuk el.

17. és 18 lecke: A kompakt gépektől a DSLR-gépekig: felépítés, működés, jellemzők, kiválasztás
Bemutatjuk a digitális fényképezőgépek felépítését, működését, a különböző géptípusok sajátos jellemzőit. Ismertetjük mely szempontok figyelembevételével tud sikeresen fényképezőgépet választani egy adott célhoz, feladathoz.

19. lecke: Fotózási kellékek és segédeszközök
Betekintést nyújtunk a fényképezéshez használható különböző segédeszközök, szűrők, tárolóeszközök, fotóállványok világába. Ezenfelül a fényképezőgép karbantartásához használatos tisztítóeszközöket is ismertetjük.

20. lecke: Fotózás zárt térben és műteremben
Elemezzük a zárt térben történő fotózás körülményeit és megoldási lehetőségeket kínálunk a fotózás közben előforduló problémákra. Bemutatjuk a műtermi fotókörnyezetet is.

21. és 22. lecke: Felvételkészítés szabad térben, fotózás a természetben
Elemezzük a szabad térben történő fotózás körülményeit és megoldási lehetőségeket kínálunk a fotózás közben előforduló problémákra. Ismertetjük a természetfotózás lehetőségeit.

23. lecke: Esemény- és rendezvényfotózás, portrék
Átfogó képet adunk a rendezvény- és eseményfotózás körülményeiről, elemezve a felmerülő problémákat. Gyakorlati útmutatást adunk a felszerelés összeállítására a fotózás végrehajtásával kapcsolatban. Bemutatjuk a portrékészítéshez szükséges feltételeket és eszközöket, megtanítjuk a portréfényképezéshez használható kompozíciós elveket.

24. lecke: Épületfotózás és tárgyfotók
Ismertetjük az épületek, és különböző építmények fotózásának különböző módjait, valamint a fotózások során előforduló problémák lehetséges megoldásait. Végigvesszük a különböző tárgyfotózási témakörbe tartozó feladatokat és a jó minőségű tárgyfotók elkészítésének megoldásait.

25. lecke: Modellfotózás
Bemutatjuk a modellfotózást, ötleteket adunk az otthoni (nem professzionális) kivitelezéshez. Megtanítjuk a művészi kompozíciók készítésének módjait.

26. lecke: Speciális fotózások
Ismertetjük a speciális fotózások témakörén belül a víz alatti felvételkészítést és a makrófotózást.

27. és 28. lecke: A digitális képek információi, képszerkesztési lehetőségek I.
Bemutatjuk a digitális fényképezőgépekkel készített képek tartalmát, az otthoni környezetben használható képszerkesztő programokat. Betekintést nyújtunk a digitális utómunka alapszintű lehetőségeibe.

29. és 30. lecke: A digitális képek információi, képszerkesztési lehetőségek II.
Betekintést nyújtunk a digitális utómunkákba, mint színkorrekció, maszkolás, retusálás és további egyszerűbb trükkökbe is.

31. és 32. lecke: Képszerkesztési lehetőségek III., digitális fotóalbumok
További digitális utómunkákat mutatunk be, mint effekt- és trükkszűrők imitálása, fotók keretezése. Ismertetjük még a diaporáma készítésének lehetőségeit és módjait.

Digitális fotózás alapjai tanfolyam tartalma:

  • 16 tananyagcsomag az ELO Könyvkiadó Kft.-től, mely 32 leckét tartalmaz
  • Az Európai Levelező Oktatási Kft. szaktanári segítséget biztosító képzése.

Tanfolyamunkat ajánljuk mindazoknak:

  • akik szeretnének jobban megismerkedni a fotózás világával,
  • akik elsajátítanák a profibb képek készítését,
  • akik szeretnék kiaknázni a digitális fényképezőgép adta lehetőségeket.

Digitális fotózás tanfolyam végére:

  • ismerni fogja az összes funkciót digitális gépén,
  • művészibb képeket is tud majd készíteni,
  • saját maga tudja korrigálni fényképeit kényelmesen otthonában, a saját számítógépén.

További hasznos információk a tanfolyamról:

  • A képzés szolgáltatás megrendelésével online házi feladatokat oldhat meg, melyeket szaktanárok javítanak ki, illetve a tanfolyam elvégzéséről igazolást kaphat.
  • A tanfolyam oktatási programját itt töltheti le!
Tananyagcsomag (32db lecke)
Tananyagcsomag
(32db lecke)
Képzés szolgáltatás
Képzés
szolgáltatás
6 360 Ft/hó* Megrendelem
* Az ár az Európai Levelező Oktatási Kft. képzését is tartalmazza, melynek díja 1.250 Ft / tananyagcsomag.