Aroma-, szín- és egyéb terápiák tanfolyam

Aroma-, szín- és egyéb terápiák tanfolyam

A természetes gyógymódok iránt érdeklődőknek ajánljuk  tanfolyamunkat, amelyből alternatív gyógymódokat sajátíthat el. Tananyagunk többek között az aromaterápiával, a színterápiával, a zeneterápiával és a bioenergetikai gyógyító módszerekkel foglalkozik. A tanfolyam végére átfogó ismeretekkel rendelkezik majd a különböző terápiákról, és arról, miként hatnak ezek az emberi testre és lélekre.

9 700 Ft helyett

csak 
8 730 Ft */hó
* A tanfolyam tartalmazza az ELO Könyvkiadó Kft. tananyagsorozatát. Az ár online bankkártyás fizetés esetén érvényes.
Információk
Tempó
Tematika
Árak

Vizsga partnerintézményünknél - Aroma-, szín- és egyéb terápiák tanfolyam

Gyakorlati tanfolyam partnerünknél - Aroma-, szín- és egyéb terápiák tanfolyam

Normál

Normál tempó esetén havonta egy tananyagcsomagot szállítunk. Egy csomag két leckét tartalmaz, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, az is a csomag részét képezi.

Gyorsított

Tananyagsorozatunk felújítása miatt jelenleg gyorsított tempóban nem rendelhető a tanfolyam.

Késleltetett

Tananyagsorozatunk felújítása miatt jelenleg csak normál tempóban rendelhető a tanfolyam.

Komplett

Komplett megrendelés esetén a teljes tananyagsorozatot kapja kézhez. Ebben az esetben Ön az összes leckét egyszerre kapja meg, és amennyiben az adott tananyagsorozathoz CD is tartozik, azok is a csomag részét képezik. Ha ezt a tempót választja, a tanfolyam hosszától függetlenül 24 hónap áll rendelkezésére a tananyag elsajátítására.

1. lecke: Az emberi energetikai rendszeren és az érzékszerveken keresztül ható terápiákról általában
Megismertetjük a tananyagsorozat során bemutatásra kerülő eljárások jellemzőivel és az emberi energetikai alaptörvényekkel. Szó lesz a pszichoszomatika alapjairól és a kineziológia kérdésköréről is.

2. lecke: Az érzékszervek (látás, hallás, tapintás, ízelés, szaglás)
A lecke során bemutatjuk a fül felépítését, a látás, a tapintás, az ízlelés és a szaglás folyamatát. Kitérünk az agykérgi működéssel kapcsolatos tudnivalókra és az idegrendszer érzőműködésére.

3. lecke: Légzésterápiák I. Légzéstechnikák a gyakorlatban. A helyes légzés gyakorlatai
A lecke végére megismeri a légzésterápia alapjait, a nagy jógalégzést és a jóga ászanákat. Vázlatosan ismertetjük a hét csakrával kapcsolatos információkat. Bemutatjuk a váltott orrlyukú légzés technikáját.

4. lecke: Légzésterápiák II. A terápiákat segítő egyéb testi módszerek (jóga és más mozgásformák)
Bemutatjuk a kínai gondolkodáshoz kötődő qi-kung alapjait, és célját. Kitérünk a kínai légzésterápiák, módszerek ismertetésére, melyekkel a légzésterápiás intézetekben dolgoznak. Szó lesz a barlangi légzésterápiákról is.

5. lecke: Az aromaterápiáról általában. Hogyan készülnek az aromaterápiás szerek és hol használják őket?
Foglalkozunk az aromaterápia történetével. Bemutatjuk az illóolajok előállítását, azok jellemzőit és tanácsokat adunk, hogyan válasszon illóolajat. A leggyakoribb illóolaj előállítási módot, azaz a lepárlás technikáját is ismertetjük.

6. lecke: Az aromaterápiához használt anyagok és készülékek
A lecke végére megismeri az illóolajok sokoldalú felhasználásának módjait párologtatás, inhalálás, lemosás, borogatás, fürdő, krém formájában. Felvázoljuk az aromaterápia ellenjavallatait és a terápiához használt eszközöket.

7. lecke: Aromaismeret, aromalexikon
Bemutatjuk az illóolajok hatásait, azaz a vérnyomás-szabályozó, emésztést segítő, légúttisztító, vízhajtó, lázcsillapító, idegrendszerre ható formáit. Foglalkozunk az illóolajok alkalmazási területeivel és ellenjavallataival.

8. lecke: Aromakonyha, fűszerek bemutatása
Tanulhat a fűszerek konyhában betöltött szerepéről, az ételeinket meghatározó négy alapízről és új recepteket tanulhat. A lecke végén egy részletes fűszerlexikont talál, mely segít eligazodni a fűszerek világában, felhasználásuk módjaiban.

9. lecke: Aromaterápiás receptek és eljárások gyógyító célokra
Ismertetjük az aromaterápiás recepteket. Szó lesz az aromaterápia alkalmazási lehetőségeiről. Foglalkozunk az illóolajok felhasználásával az öngyógyításban és a szépségápolásban.

10. lecke: Aromaterápiás receptek és eljárások szépségápolási és egyéb praktikus célokra.
További ismeretekre tehet szert az aromaterápiás receptek kapcsán. Bemutatjuk az aromák felhasználási területeit a fürdők készítése, a hajápolás, a bőrszépítés során. Felvázoljuk a csillagjegyek és illatok kapcsolatát.

11. lecke: A zeneterápia rövid történeti áttekintése
Részletesen bemutatjuk a zeneterápia történetét. Áttekintjük a zeneterápia feladatait, zenei eszközeit. Kitérünk a zeneterápia alkalmazási területeire, a zene élőlényekre gyakorolt hatására, az orvosi rezgésterápiára.

12. lecke: A természeti ritmusokról általában
A lecke elsajátításával megismerheti az univerzum ritmikus folyamatainak felépítését. Tanulhat a természetes ritmusok hierarchiájáról, a biológiai óra fontosságáról és a biológiai ritmusok hármas tagozódásáról is.

13. lecke: A zeneterápia biológiai alapjai
Ismertetjük a sejtrezgések biológiai hátterét, a preventív folyamatok fontosságát. Szó lesz a hallás fizikájáról és arról, hogyan jut el a hangforrás az agyig. Tanulhat a hangképzésről és a hang érzékeléséről.

14. lecke: Biológiai ritmusok kifejeződése a zenében (természetes harmónia elérése zeneterápiával)
Áttekintjük a zenei arányokat a szervezetben. Foglalkozunk a zenei és biológiai ritmusok közös vonásaival. Kitérünk a jin és jang zenei jellemzőire, a mantrák hatalmára, a zene és a mozgás kapcsolatára.

15. lecke: A bioenergetikai gyógyító módszerek általános ismertetése
Definiáljuk a bioenergia fogalmát. Bemutatjuk az emberi energiarendszer felépítését, részeit. Kitérünk az aura fogalmára, annak felépítésére, és az energetikai rendszereken keresztül ható eljárásokra.

16. lecke: Bioenergetikai mérőműszerek, az ingázás alapjai
Ismertetjük a radiesztézia fogalmát, történetét, fajtáit és működését. Rendszerezzük a radiesztézia eszközeit. Felvázoljuk az ingázás folyamatát, az inga, ingatáblázat és ingadiagram használatát.

17. lecke: Az emberi test hét energiaközpontja, a hét csakra
Definiáljuk a csakra fogalmát. Bemutatjuk a hét energiaközpont jellemzőit és a hibás működésükre utaló lelki és testi tüneteket. Megtudhatja, mik a meridiánok és gyakorolhatja az Egely-kerék működését.

18. lecke: A csakrákon keresztül ható gyógymódok és meditációs technikák
Áttekintjük a csakrák harmonizálására szolgáló módszereket. Definiáljuk a tantra és a vizualizáció fogalmát. Különböző gyakorlatokat sajátíthat el a csakrák kiegyenlítésére, gyógyítására vonatkozóan.

19. lecke: A csakrák színei, színterápiai alapismeretek
Bemutatjuk az aura színeit. Csakratesztet végezhet el. Taglaljuk a csakrameditáció gyakorlatát. Szó lesz az emberi szem színérzékeléséről, a színek keletkezéséről és a színgyógyászat fejlődéséről.

20. lecke: A színek jelentése. Ötletek és tippek a harmonikus lakberendezéshez, színterápiai kislexikon
A lecke végére megismerkedhet a színek lélektani hatásával, a színterápia felhasználásával a kozmetikában. Foglalkozunk a kínai asztrológia színeivel és ötleteket kap a lakás színeinek kiválasztásához is.

21. lecke: A feng shui és a harmonikus térrendezés alapjai
Bemutatjuk a feng shui definícióját és eredetét. Megtudhatja, mikor érdemes a feng shui gyógymódjaihoz fordulni. Tanulhat a bágua-térképről és a bágua-területekről, valamint az európai asztrológia és a feng shui összefüggéseiről.

22. lecke: Az Aura-Soma mint gyógyító eljárás
A lecke végére elsajátíthatja az Aura-Soma definícióját, annak kapcsolatrendszerét, az egyensúlyolajok kiválasztását és hatásukat. Foglalkozunk azzal is, hogy mi a különbség az Aura-Soma és más színterápiák között.

23. lecke: Együnk színeket! Színes ételeink I.
Részletesen tanulhat a növényekben található anyagokról. Szó lesz az ételek és évszakok összefüggéseiről, az étkezés alapszabályairól. Kitérünk az egészséges élelmiszerekre és a biocsírákra.

24. lecke: Együnk színeket! Színes ételeink II.
Ismertetjük a nyár gyümölcseit és azok hatásait. Nyári, őszi és téli szépségtippeket adunk. Szó lesz a zöldfűszerek emésztést segítő hatásairól, az olajos magvak értékes szerepéről, a méz jelentőségéről.

25. lecke: Mandalafestés, gyógyító mandalák
Definiáljuk a mandala fogalmát és tanulhat a mandalák történelemben, művészetben betöltött szerepéről. Megtudhatja a mandalák színeinek és számainak jelentését és azt, hogyan kell mandalát alkotni. 

26. lecke: A rajzok, színek lélektani hatásai, a rajzok színdinamikai és formai elemzésének alapjai
Bemutatjuk a rajzolás történetét, a gyermeki rajzfejlődés szintjeit. Tanulhat a felnőtt-rajzok jellemzőiről, az írás és a rajz kapcsolatáról. Kitérünk a művészetterápia fontosságára, a rajzok vizsgálati szempontjaira.

27. lecke: Nemeskövek, drágakövek. A drágakő-terápia alapjai
Definiáljuk az ásvány, a kőzet, az érc és a kristály fogalmát. Ismertetjük az ásványok és kristályok keletkezését, a nemeskövek gyógyhatásait és a hamisítványok felismerésének módjait. Kristályelixírt készíthet.

28. lecke: Komplex nemeskő-terápia a már megismert módszerekkel kombinálva (szín-, zene- és aromaterápiák)
Ebben a leckében bemutatjuk a drágaköveket, megmunkálási módjaikat. Szó lesz a planetoszkópról, a sólámpáról, a hawaii lávaköves masszázsról, a tsing-pont masszázsról, és az ezoterikus nemeskő-gyógyászatról.

29. lecke: Az eddig megismert módszerek egymást erősítő hatásai. Gyógyító tanácsok a megismert terápiák együttes használatához
Megismertetjük az analógiák tanával, a holisztikus gondolkodással. Definiáljuk a szinkronicitás fogalmát, foglalkozunk az ősprincípiumok megközelítésével, valamint az analógiák és az asztrológia összekapcsolásával.

30. lecke: Az eddig megismert módszerek hatásának erősítése meditációval és relaxációval
Felvázoljuk a stressz és a relaxáció fogalmát. Tanulhat a stressz tüneteiről, a jó és a rossz stresszről. Tanácsokat adunk a relaxáció tanulásához és gyakorlatokat mutatunk be a teljes ellazuláshoz.

31. lecke: Műszerek és vizsgálati módszerek a különböző éteri eljárásokhoz
Áttekintjük a természetgyógyászatban használt legismertebb állapotfelmérő készülékeket, és azok kezelésének alapjait. Szó lesz a mágnesterápiákról, a chi gépek, a bioptron lámpa és az infrakabinok hatásairól.

32. lecke: Egyéb, az érzékelésünkre ható terápiák és méregtelenítő eljárások
Ebben a leckében a fül- és testgyertyázásról tanulhat. Bemutatjuk a fülgyertyázás alkalmazási területeit, szó lesz a colonhydro-terápiáról. Kitérünk a holt-tengeri ásványi sók jótékony hatásaira, felhasználásukra.

Aroma-, szín- és egyéb terápiák tanfolyam tartalma:

  • 16 tananyagcsomag az ELO Könyvkiadó Kft.-től, mely 32 leckét tartalmaz
  • Az Európai Levelező Oktatási Kft. szaktanári segítséget biztosító képzése.

Tanfolyamunkat ajánljuk mindazoknak:

  • akik érdeklődnek a természetes gyógymódok iránt,
  • akik megismerkednének az alternatív gyógymódokkal,
  • akik szeretnének javítani saját és környezetük egészségén.

Aroma-, szín- és egyéb terápiák tanfolyam végére:

  • válogatni tud az Önnek és környezetének legmegfelelőbb terápiákból,
  • jobban ügyelhet saját maga és környezete egészségére

 

További hasznos információk a tanfolyamról:

  • A képzés szolgáltatás megrendelésével házi feladatokat oldhat meg, melyeket szaktanárok javítanak ki, illetve a tanfolyam elvégzéséről igazolást kaphat.
  • A tanfolyam oktatási programját itt töltheti le!
Tananyagcsomag (32db lecke)
Tananyagcsomag
(32db lecke)
8 730 Ft/hó* Megrendelem
* Az ár az Európai Levelező Oktatási Kft. képzését is tartalmazza, melynek díja 1.250 Ft / tananyagcsomag. Az ár online bankkártyás fizetés esetén érvényes.